Драган Станојевић о посети делегације “МИ” РФ

Дипл. економиста Драган Станојевић

2012. године сам такође био у улози страног посматрача. Гласање у Русији је доведено до савршенства. Имају све могуће начине за гласање, од оног обичног са листићима до две врсте електронског гласања.
Ово је битно јер се ми из дијаспоре и у дијаспори годинама боримо да дијаспора добије могућност да гласа, где сам ја био председник скупштине, иницирали, захтевали да држава усвоју могућност да дијаспора гласа на овај начин. Нама су говорили да не постоји технички начин. Русија је то решила, имају опрему, имају софтвере.
Исте те апарате ми можемо поставити у било којој држави у свету, софтверски се повежу са центром и наши људи добијају могућност да гласају.

Примљени смо на највишем нивоу, имали смо састанке са представницима највећег друштвено политичког слоја РФ али и неких других пријатељских земаља. Разговарали смо о глобалним темама али и о неким процесима који се дешавају у Србији.
Схватају да процеси нису једноставни, да се врши притисак на Србију. Запад покушава да уништи Православље. Имали смо емисију у којој смо говорили о томе како је раскол дошао и како се српска и руска црква боре. Разговарали смо са људима који знају Србију из доба Југославије који су овџе помагали и хуманитарно и политички и на разне друге начине. Разговарали смо са људима
који имају политички утицај.

Они су поручили да је њима српски народ, најближи народ, да је то љубав потврђена историјски и посебно у овим временима. Рекли су да су спремни да помажу на све начине који буду потребни, отворени су за нас и оно што је било посебно значајно за наш Покрет, знају све што се догађало и да је довољна порука што смо баш ми позвани.

Наш Покрет ће сарађивати са њима а ово је добар увод за оно што ћемо радити и то ће тек имати перспективу развоја. Ми смо на правом путу, показаћемо на делима наш рад и показаћемо и у Скупштини. Позивам људе да вреднују наш рад по делима.
Захваљујем се Јовану за тако лепе речи. Дуг период сам живео тамо, они цене патриотизам, отворена су нам скоро сва врата која многима нису. Препознали су у нашој идеји, оно шта ми заступамо јер је то заједничка идеја, почев од суверене политике, не желимо да Брисел одлучује шта је то што нама одговара или не одговара па све до тих вредности за које се заједно са Русијом боримо, традиционалне, породичне, верске, идентитетске, све што је данас угрожено западним сатанизмом. У том смислу, наша ће борба бити заједничка.

Постоје шире ствари које могу да утичу на међународни статус Србије.  2012. године сам био у Москви са тадашњом влашћу.
Постигли смо да Србије буде посматрач у ОДКБ-у (Организација Уговора о колективној безбедности). И тада је постојао озбиљни резултат а сада постоје озбиљне шансе зато што смо сада савезници у борби против зла. Као Покрет, као народ и као држава, имаћемо подршку од стране Русије. Заједно са њима, отворићемо врата неких међународних институција које сада нису отворена. Моћи ћемо да реализујемо неке пројекте који ће бити од великог значаја, то су економски пројекти, то су политички пројекти у тој светској димензији, учешће БРИКС-а, Афричких земаља, где до сада нисмо имали отворена врата. Ти људи ће долазити овде, правићемо заједничке пројекте. Овде је на жалост велика контрола западних земаља, због тога нисмо искористили могућности
које у искористиле друге земље. Имамо озбиље планове и договоре, уз Божију помоћ биће корисно и за наш народ и за нашу државу.
Имамо велику подршку наше дијаспоре, баш нашем Покрету. Они су препознали где је истина и спремни су да помогну. Ако Бог да, у наредном периоду ћемо реализовати низ тих пројеката. Скидање санкција Белорусији је један од задатака који ћемо ми покушати да реализујемо, увођење летова за Минск. Наша улога у Скупштини ће пре свега бити у интересу нашег народа а онда у контексту нашег односа са тим братским државама. То ће добијати посебну димензију и подршку. То је нама битно економски, политички и духовно.
Ми ћемо бити та сила која ће вршити притисак, упозоравати власт који су то прави путеви које жели наш народ да види, којим ми желимо да идемо.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *