ОДЛУКА САВЕТА ЕВРОПЕ ЈЕ ДЕО ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКОГ ПЛАНА

ОДЛУКА САВЕТА ЕВРОПЕ ЈЕ ДЕО  ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКОГ ПЛАНА

 

 

Одлука Политичког комитета Савета Европе да препоручи да Косово постане члан ове организације је директна последица такозваног Француско-немачког плана који је званична Србија прихватила. Такође, и Охридског споразума о примени тог плана који је Србија прихватила.

А то значи да је Србија прихватила фактичку независност Косова коју предвиђа Француско-немачки  и зашто би онда Савет Европе имао другачије мишљење.

То је суштина проблема и све друго је обмана јавности.

Остаје да у априлу на седници Парламентарне скупштине у пленуму буде усвојен захтев тзв. Косова за чланство, а потом да у мају на министарском састанку резултат гласања формално буде изгласан.

И по старом обичају Запада предлагач пријема Косова долази из земље која је наводно пријатељ Србије, из Грчке па је све представљено ако земља пријатељ Србије то предлаже зашто би се други бунили.

Известилац о пријему Косова, Гркиња,  Дора Бакојани је за Приштину имала три захтева: да врати земљиште манастиру Високи Дечани, омогући формирање Заједнице српских општина и заустави експропријацију у српским општинама, али је, након што је Приштина испунила само први захтев, одустала од осталих услова.

Формирање Заједнице српских општина (ЗСО) биће пост-приступна обавеза Приштине, наводи се у званичном саопштењу. А формирање ЗСО је предвиђено још 2013. године Бриселским споразумом али се то још није десило.

То јесте невиђени преседан и потпуно рушење не само ауторитета Савета Европе него и европског правног система.  И, на неки начин,  политички злочин којим се крши и Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација која дефинише Косово као територијални део Србије.

А ускоро долази и одлука Парламентарне скупштине НАТО савеза којом се Косово прима као придружени члан.

Стара је пракса Запада да се корак по корак изгурају противправна решења. То је толико пута виђено али је проблем зашто политичка Србија на све то пристаје.

Србија се стално бави последицама а не узроцима. Како је и зашто до овога дошло, то је суштина.  Нар4од каже „не тови се прасе уочи Божића“. Уместо тога јавност се плаши драматичним изјавама о тешком времену. Време јесте тешко али зашто. Све су то обмане јавности.

Политичка Србија прети да ће напустити Савет Европе у знак протеста али то је мало вероватно. Западни спонзори тврде да се то неће десити. И није потребно много мудрости коме веровати.

И овај политички злочин Савета Европе је део такозваног европског пута политичке Србије али његово време има везе и са ратом у Украјини. Неизбежни пораз Запада и НАТО пакта је све ближи па Запад настоји да што пре казни и понизи Србију као пријатеља Русије и преко Косова на време оствари геополитичке циљеве. И политичка Србија је, на жалост, у томе саучесник.

 

МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА

One thought on “ОДЛУКА САВЕТА ЕВРОПЕ ЈЕ ДЕО ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКОГ ПЛАНА

  1. Sila uvek može silovati, ali mi u tome niti smemo učestvovati, niti pristajati na tako nešto. Puno štete nam je naneto aktuelnim postavljanjem aktuelnog rukovodstva. Nažalost, ni ono opoziciono “ne miriše” bolje. Ali, nešto se napokon može i dati ispraviti, možda baš i povodom ove eventualne odluke Saveta Evrope. Za počtak, izlazak iz kvazi evropske organizacije SE, jer ako neko izbacuje (odlukom kolektivnog Zapada) druge stalne članice i suosnivače, u vidu mliine km2 tog kontinenta, poput Rusije, a ubacuje na terorizmu i okupaciji zasnovane kvazi države, poput “Kosova”, tad Srbiji nije mesto u toj kvazi evropskoj organizaciji koja je, usput, pogazila sve ono na čemu je zasnovana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *