Шапић позвао “Ми – Глас из народа” у градску власт

Кандидат за градоначелника листе “Александар Вучић – Београд не сме да стане”, Александар Шапић саопштио је да упућује јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи “Ми – Глас из народа” да, уколико желе, разговарају о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године.

“С обзиром на то да је Градска изборна комисија на јучерашњој седници доделила одборничке мандате и да од данас тече рок за конституисање Скупштине града Београда, као што сам и најавио након избора, упућујем јавни позив свим носиоцима мандата у Скупштини града Београда, а пре свега листи Ми – Глас из народа, Александар Јерковић, да, уколико желе, разговарамо о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године и начину на који ћемо наш град учинити још бољим и лепшим” саопштио је Шапић.

Из листе “Ми – глас из народа” одмах су одговорили на овај позив, понављајући своје раније опредељење – “у коалицију ни са ким”.

“Поводом јавног позива потпредседника СНС и кандидата за градоначелника Београда Александра Шапића на разговоре о потенцијалној сарадњи и плановима за развој Београда у наредне четири године, ‘Ми – глас из народа’ овом приликом јавно понавља свој став да не подржавамо коалицију ни са коалицијом СНС-СПС ни са потенцијалном коалицијом Србија против насиља и НАДА”, поручују из “Ми”, истичући:

“Заинтересовани смо да преузмемо потпуну одговорност у власти, без прављења компромиса са досадашњим начином владања свих пост-петооктобарских власти, а то са наших 6 мандата није ни реално нити би било фер за очекивати. Ако не буде формирана нова градска већина мимо нас и буду расписани нови избори, сада већ као парламентарна листа имаћемо бољу прилику да представимо наш план и програм за управљање Београдом, што ће дати гласачима јаснији избор од оног који су имали на претходним изборима.”

Градска изборна комисија (ГИК) усвојила је јуче, на основу Укупног извештаја о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, Решење о додели одборничких мандата кандидатима за одборнике са изборних листа које су освојиле одборничке мандате.

ГИК је 3. јануара усвојила Укупни извештај о резултатима избора за одборнике Скупштине града Београда, према којем је листа број 1 АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане добила 49 мандата, изборна листа број 3 СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ 43 мандата, а изборна листа број 5 ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД седам мандата.

Изборна листа број 13 “МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић” добила је шест мандата.

Извор: RT Balkan

 

 

17 thoughts on “Шапић позвао “Ми – Глас из народа” у градску власт

 1. И шта би радили у скупштини града ? Да би слушали огромну већину 49 + 43 , ( исти су ) са повременим упутствима са неба ( Вучић ). Никад седам мудраца неће прихватити такву игранку.

  1. БРАВО ГОСПОДИНЕ РАДЕ МИЛОШЕВИЋ КОМЕНТАР ВРЕДАН И ПОУЧАН. ЈА БИХ ДОДАО ЈОШ САМО ДА У СЛУЧАЈУ СЕ МЕЂУ СЕДМОРИЦЕ МУДРАЦА ПОЈАВИ ЈУДА, ДА ГА СЕ ОДРЕКНУ ЗНАМО КАКО ЈЕ ЈУДА ПРОШАО .ДРЖИМО СЕ *МИ* И БОГ ЋЕ ПОМОЋИ💖🇷🇸

   1. Opet Vas zovu da bi imali pun Legitimitet. Ako im Date ja ne glasam za Vas.Ako budu ponovljeni izbori letim 2000 km sa ženom za BG I glasam za Vas.Dosta je da nas se laze I kaže jedno radi drugo..treba jednom za svagda reci dosta.

  2. А коме би сте се Ви придружили? Ако приступе владајућој гарнитури, изгубили би кредибилитет патриотске опозиције. Да се придруже “опозицији” је у супротности са њиховим прокламованим циљевима. У оба случаја, то би био крај покрета. Проблем и власти и “опозиције” је у томе што су оснивачи покрета доказани професионалци који нису професионални политичари. Залутали су међу њих и неодговарајуће њушке, али то је у нашем политичком миљеу очекивано, али све су то дечије болести које ће они врло брзо преболети. Оно што је важно је да ће у оба парламента имати одборничке групе, а то значи јавну трибину за критику власти и приступ медијима. Исто тако добијају и време да се боље организују за будуће изборе. Guta cavat lapidem …

 2. Poručite Jerkoviću: NEMA PRODAJE – IZA NAS JE SRBIJA!.. nismo za TO glasali… jedino što tražimo od vas je da nas ne izdate.

  1. Јерковић је залутао у покрет Ми, што је и било за очекивати. Очигледно је неко схватио колико је овакав покрет опасан. Моје мишљење је да ће покрет само бити јачи са временом. Стрпљен – спашен …

 3. Нећете прећи цензус на следећим изборима. Ова политика “Хоћу да се *ебем, а да ми не уђе” не пролази ни код тета Куране са ћошка, а не у озбиљним стварима као што је учешће у управљању града. Прилика која Вам се прожила, не пропушта се. Ако је сада не искористите, нећете је више никада добити.

  1. Тако размишљају политичари. Овде се ради о српским интелектуалцима који су решили да уложе своја имена и репутације у државне интересне Србије. Треба правити разлику између политичара које занима само како да дођу на влат и како да остану на власти и државника који праве државу.

  2. Сувише си самоуверен Маре, а твој лош речник открива да ниси баш од оних који прво размисле пре него што проговоре. Очевидно, слабо си обавештен о члановима групе “МИ” и њиховом програму.

 4. Београдска мафијашка власт због изградње музичких фонтана, стадиона за мултимилионере, BW
  (за кога бре ?), ауто путева којима само они и њихова деца ходе…увећала је становницима Београда од доласка на власт 2о14. године, до данас тзв. порез на имовину и до петсто одсто (пет пута), што је у апсолутном нескладу са чланом 91. Устава Србије. Ту пљачку планирају да немилосрдно наставе и учине још бескрупулознијом. Наиме, нити су приходи Београђанима пет пута већи, нити је инфлација 500 посто, нити је Еуро скупљи пет пута, нити је вредност имовине пет пута већа. О чему онда говоримо, о напредикалско- жутој мафији. То неко мора да заустави.

 5. Има међу члановима нашег покрета врло коректних и поштених људи са великим животним искуством, спремних да увек помогну око реализације основне идеје покрета и важних практичних ствари колико могу а у оквиру својих могућности. У том смислу предлажем нашем руководству да ако треба формира мале стручне групе за процену погодности личности као и неких важних потеза око тога, па ако треба и око одабира квалитетних кандидата за важније функције у покрету. ,,Двојица боље виде/и процењују него један,,
  Поздрав
  Здравко

 6. Sta sprecava Jerkovica i njegovu saputnicu, da prihvate mandate i jednostavno se dogovore sa Sapicem, da ce podrzati formiranje skupstine i beodradske vlade, bez da se oficijelno prebace u SNS? MI ne moze da ucini nista protiv toga a SNS ne moze da bude optuzen za nezakonitu trgovinu mandatima!!!

 7. Sta sprecava Jerkovica i njegovu saputnicu, da prihvate mandate i jednostavno se dogovore sa Sapicem, da ce podrzati formiranje skupstine i beodradske vlade, bez da se oficijelno prebace u SNS? MI ne moze da ucini nista protiv toga a SNS ne moze da bude optuzen za nezakonitu trgovinu mandatima!!!

 8. Novi izbori u Beogradu, najbolje resenje, otarasicete se Jerkovica, a predpostavljate da ce se nastaviti uzlazna linija popularnosti i da ce te dobiti vise glasova .

 9. Данас се појавила вест да је Вучић озбедио већину за власт у Београду и да нисте кооперативни. Без обзира на то што ће и вас и нас издати онај Јерковић и нека госпођа, уколико ВИ глас из народа обезбедите кворум у скупштини Београда да ови озаконе већину и власт, сматрајте да сте до тог дана од мене, “једног гласа из народа”, успели да добијете три гласа, тзв. ПРВИ,ЈЕДИНИ и ПОСЛЕДЊИ. Рекли сте да нећете издати и ја вам верујем све док не издате, а бићу у том уверењу све док се ви понашате како сте обећали. Срећно.

 10. Овде постоји једна логичка клопка о којој нисте размишљали јер врв нисте очекивали да ће од вас зависити већина у Веограду , а то је:
  1. Ако уђете у власт на локалу сматраће вас издајницима
  2. Ако НЕ уђете у власт на локалу , понављају се избори али онда сви знају да гласањем за вас заправо бацају гласове, јер ви нећете ни са ким а сами знате да не можете нити да ћете имати већину у некој потенцијалној већини.
  То би поново и наново доводило до нових избора опет и трошења ресурса , губљења времена , локалне политичке нестабилности итд..

  Другачије речено, нажалост, испада да је господин Јерковић прагматичан овде, јер се на локалу не решавају национална питања по којим сте и добили толику подршку народа док са друге стране ограниченост нашег гласачког тела и вашег приступа би вас етикетирала као издајнике у случају да било како сарађујете са влашћу.

  Реченица “Нећемо ни са ким” без објашњења а шта ћете заправо , ће вас исто одвести до дна, макар на локалном нивоу за сад.

  Предлажем вам да водите политику “Ући ћемо са онима који имају бољи програм за град или онима који више прихвате наш програм онога тренутка када нас буде довољно да утичемо на тај програм” да бисте се како тако извукли из овог вира који вас неупитно вуче на доле.

  На националном нивоу је свакако другачија прича.

 11. meni nista nije jasno, ko koga izdaje i sta izdaje u Beogradu. Da li postoji neki program MI za Beograd . Gde je proglas sta ne valja u Beogradu , sta predlaze MI i kako na koji nacin da se to sto ne valja popravi.
  Na primer, kako mislite da se uspostavi red u urbanizmu u Beogradu? U toj oblasti je veci kriminal od onog sto se podrazumeva kao vrhunac kriminala, kao sinonim, kad se kaze Velja Nevolja.
  Jedini program je kao da se ne iznevere glasaci kojima je obecano da se nece saradjivati ni razgovarati ni sa kim.
  I sta sad , bice novi izbori, MI ce dobiti malo vise , SNS malo manje a ovi treci najmanje .I niko ne moze da formira vlast . I MI opet nece da ucestvuje u vlasti da ne bi izneverio obecanja. Kako mislite da menjate stanje svari u Beogrdu , onog trenutka kad prihvatite neke funkcije u vrsenju vlasti vi ste zavrsili pricu, a imate li neke druge ideje sem sto necete ni sa kim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *