НАШ ОДНОС ПРЕМА РАЗОРУЖАВАЊУ СТАНОВНИКА СРБИЈЕ

НАШ ОДНОС ПРЕМА РАЗОРУЖАВАЊУ СТАНОВНИКА СРБИЈЕ

 

Разоружавање становника Србије је последица притисака од стране Европске уније и носилаца српског аутошовинизма као и неразумевања проблема од стране садашње власти. Два ужасна масовна убиства која су се догодила у Београду и околини почетком маја 2023. послужила су као повод за покретање кампање масовног разоружавања народа у Србији.

ЕУ од Србије званично тражи да се са улица склони нелегално оружје, а не легално, како је то схватио данашњи државни апарат Србије.

Сама ЕУ признаје право сваке државе да користи национално законодавство о ношењу оружја, лову и стрељаштву (Директива ЕУ 2021/555 од 24.03.2021.) Све друго је чиста злоупотреба и неразумевање проблема од садашњих органа власти.

Ми смо спремни да се овим притисцима одупремо, као и да обезбедимо да се овим питањем баве људи који познају материју, а главни циљ је да ЗАШТИТИМО ЛЕГАЛНЕ ВЛАСНИКЕ оружја.

Функција државе није да нарушава традицију нашег друштва, него да пронађе начине како да спречи ексцесе, који се дешавају пре свега нелегалним оружјем. Истраживања показују да 8 процената кривичних дела, која су извршена оружјем, су она која се изврше службеним оружјем (полиција и војска). Само 1 проценат ових кривичних дела се изврши оружјем које је у легалном поседу код грађана. Остали део од 91 проценат је извршен нелегалним оружјем. Све мере које данас држава доноси усмерене су искључиво против власника ЛЕГАЛНОГ оружја. Произилази да су све мере усмерене против оног једног процента власника оружја. Све ове мере су усмерене на кажњавање легалних власника оружја. Јасно је да такве фаличне мере не могу да дају никакве резултате.

 

Штавише, најновије мере Владе, донете Закључком, креирале су супротан резултат од намераваног. Како објављују медији: „Број кривичних дела у којима је као средство извршења коришћено ватрено оружје, за 4 месеца од увођења мера Владе, је порастао за 38 процената у односу на исте месеце прошле године“.

Ми смо убеђени да би се прави резултати постигли само правилним приступом области поседовања оружја. Наиме, морамо да омогућимо правилно обучавање и поштовање правила, али без малтретирања грађана и неоснованог кажњавања легалних власника оружја. Легални власници оружја ће сутра, не дај Боже, морати да бране ову државу оружјем. У ситуацији када је укинуто служење војног рока, једини који се обучавају да користе оружје, међу обичним грађанима, су ловци, спортски стрелци и власници оружја за личну безбедност. У исто време, имамо све већи проблем са добро наоружаним мигрантима.

Србија данас има најрестриктивнији Закон о оружју и муницији у Европи. Највише услова морамо да испунимо да бисмо добили оружје. Уместо да нас разоружавају, како ЕУ тако и држава Србија, под изговором приближавања ЕУ, морамо озбиљно да либерализујемо овај Закон, а не да га даље пооштравамо.

Овде бисмо напоменули и то да је Србија, колико нам је познато, једна од ретких, ако не и једина држава у свету која наплаћује порез на оружје. Овај порез је уведен након бомбардовања НАТО-а 1999. године, под изговором обнове земље. Наплата овог пореза је преточена у Закон 2001. године, за време владавине ДОС-а. Закон је носио име „Закон о порезима на држање, ношење и употребу добара“. Овај закон се односио на опорезивање возила, пловила, ваздухоплова и оружја. Ово је такође мера којом власт непотребно финансијски оптерећује своје грађане. Обнова земље је давно завршена и нема оправдања за даље наплаћивање овог пореза.

Мере које је увела Влада својим Закључком су промениле Закон. Закон може да се мења само Законом, у законитој процедури пред Скупштином. Овакво поступање Владе је противзаконито и противуставно. Овим мерама влада је забранила даљу куповину и регистрацију оружја и то у периоду од две године.

Ми ћемо да се боримо против сваког незаконитог и неуставног деловања било којег органа власти, па смо спремни и да заштитимо легалне власнике оружја од нелегалних и неуставних поступака садашњих државних органа. Својим Закључком Влада је поново казнила само легалне власнике оружја, а не и оне који ово оружје набављају на црном тржишту.

У циљу разоружавања легалних власника оружја у Србији, покренуте су многобројне медијске кампање, а пре свега од стране медија и невладиних организација који су финансирани од стране Сорош фондације. У ову сврху, за кампању разоружавања Србије невладине организације које су на разне начине повезане са западним фактором су добиле фонд од 60 милиона евра. Да ли ико мисли да нам такве организације желе добро? Очигледно је да западне силе овим законом желе да разоружају народ у Србији, и ту у све сложенијем и опаснијем безбедносном амбијенту који се ствара на целом европском континенту, као и у Србији, суоченој са опасним сецесионистичким покретом на југу земље и бандама наоружаних миграната.

Ми смо спремни да се одупремо овако злонамерном и опасном нападу на Србију.

Разоружавање Срба је прва мера коју је направила НДХ пре него што је покренула геноцид против српског народа на својој територији. Исту меру је увела и немачка окупациона власт у Србији.

Против наоружаног негативца, једина одбрана је наоружани позитивац. Легални власник оружја у Србији, било које вероисповести, је пре свега неко ко брани свој дом и своју породицу, а у крајњој инстанци и државу Србију.

4 thoughts on “НАШ ОДНОС ПРЕМА РАЗОРУЖАВАЊУ СТАНОВНИКА СРБИЈЕ

  1. Potpisujem svako slovo iako je ton teksta vrlo blag i pomirljiv. Neka Vam ova tema bude jedan od prvih prioriteta
    jer je aktiviranje Islamske evropske armije veoma blizu.

  2. Све је тачно. Акција разоружавања становништва у условима када се сви око нас наоружавају је усмерена против становништва и државе Србије.

  3. У делу “Међутим, нема потребе да ми то једнострано да урадимо” уклонити друго “да”.

  4. Uvesti elektronsku kontrolu. Jednostavno svako lice koji ima u posedu naoružanje ima oružani list u vidu elektronske kartice ( kao lična karta). Prilikom kupovine u radnjama izvršiti proveru podataka. Ako je osoba osuđivana nije moguće da dobije dozvolu za kupovinu. Svaki primerak oruzja se evidentira u taj elektronski oruzani list. Porez naravno odmah ukinuti. Takođe dozvoliti prodaju potpuno normalno startnih pištolja i revolvera. Van svake pameti je ta zabrana. To je dobro za obuku pre nabavke pravog oružja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *