Јерковић је управо појава против које се МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА бори

С обзиром да је постало очигледно да је, нажалост, носилац листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА за Београд, Александар Јерковић, кренуо у отворено нуђење својих услуга свим могућим политичким опцијама, и да је, такође, почео да измишља непостојећу и правно немогућу ”коалицију” са нашом листом – постало је неопходно да се све околности везане за ангажман Александра Јерковића унутар МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА разјасне у јавности.

Дакле, као што је Бранко Павловић изнео у недавном интервјуу за емисију ”Релативизација” РТ Балкан, он је после неколико разговора са Јерковићем предложио осталим оснивачима МИ да њега кандидујемо за место градоначелника главног града. Ми смо, као што смо и претходно радили, прихватили тај предлог – јер смо током месеци заједничког дружења усвојили принцип међусобног поверења. Ако неко неког снажно препоручи, остали то прихватају, па ће време и дела показати – или не. Можда није идеалан принцип, али пошто немамо никакве службе на располагању, он нам је у почетку био једини на располагању. А неки пут се мора дозволити и могућност грешке. Да смо се плашили грешки, не бисмо ни изашли на изборе, у практично немогућу мисију за коју нам скоро нико није давао никакве шансе. Није Јерковић био прва грешка, неће бити ни последња. Само што се из сваке морају извући одговарајуће лекције.

У сваком случају, Јерковић је одмах укључен у предизборне активности, од скупљања потписа па надаље. И све је текло без трзавица до тренутка када смо сазвали састанак ради одређивања листе републичких и београдских кандидата и њиховог редоследа. Када смо дошли до осмог места на републичкој листи, Јерковић је почео да инсистира да он мора да буде на том месту. Ми смо му тада лепо објаснили да би био ред да прво буду распоређени оснивачи МИ, јер су то на крају људи коју су наш покрет и профилисали од самог почетка. А, пошто смо морали да попуњавамо листу по принципу три мушкараца па две жене, седми међу оснивачима је могао да буде тек на 11. месту.

Међутим, Јерковић је не само наставио да инсистира да баш он мора да буде осми – па макар био на листи испред неког од оснивача – него је постепено падао у све већу хистерију и на крају почео да урла. Затим је почео да тврди да му је место међу првих осам обећано – што је била новост за све нас. Онда је Јерковић изнео тврдњу да му је то обећао Бранко Павловић током њихових првобитних разговора, а да је он, Јерковић, стекао утисак да је то договор свих нас, што наравно није било тачно. Јерковић је међутим инсистирао да се то њега не тиче и да му је то обећано, на шта је Бранко одговорио да је тада само изнео своје мишљење, али да он сам не може о тим стварима да одлучује без осталих. Јерковић то сасвим логично објашњење није прихватао и наставио је да хистерише, притом потпуно променивши физиономију.

Пошто је Јерковић, нажалост, већ био именовани носилац листе за град, нашли смо се у деликатној позицији. Онда је прво Јован Јањић, у покушају смиривања ситуације, понудио да уступи своје место на листи Јерковићу, што је Јерковић одбио, јер 11. место није гарантовано ако се једва пређе цензус од 3%, већ је инсистирао на ”гарантовано пролазном” месту, не нижем од осмог. На опаску др Борислава Антонијевића да ћемо свакако освојити више од 3% гласова, Јерковић је одмахнуо главом и рекао да се то неће десити и да он захтева осмо место које му је наводно обећано. На крају сам лично понудио своје – треће – место на листи, на шта се Јерковићу одмах разведрило лице. Међутим, генерал Ковач први, а онда и остали су одлучно одбацили такву могућност.

Последња (непристојна) понуда Јерковића је била да се ми сви обавежемо да ћемо после избора натерати жене на местима број 9 и 10 да се повуку, да би он могао да се углави бар на девето место са 11-ог које би му Јован Јањић уступио. С наше стране је одлучно одбијена могућност коришћења било кога за ”топовско месо” само да би Јерковић задовољио своје политичке апетите. Састанак се завршио без одлуке, јер више није било могуће разговарати са Јерковићем на иоле смислен начин.

Убрзо смо заказали нови састанак, овог пута без Јерковића, и донели одлуку да таква личност уопште не треба и не сме да буде кандидат за народног посланика било које листе, а камоли наше. Међутим, било је тада већ немогуће склонити га са градске листе. Лично сам се залагао за то да једноставно не предамо градску листу и нисам био усамљен у том размишљању.

У ноћи предаје потписа РИК-у и ГИК-у, 26.11.2023. практично смо били одлучили да не предајемо листу за Београд, поготово јер је Јерковић упао у стару зграду Народне скупштине док смо предавали потписе за републичке изборе и пред камерама направио инцидент тако што је нападно честитао др Несторовићу успех у скупљању потписа и питао га кад ће бити предати потписи за град, све то уживо преносећи преко Тик-тока. То је била врло добро изрежирана сцена, а главни глумац у неприродно еуфоричном стању. То нас је додатно утврдило у одлуци да уопште не предајемо градску листу.

Међутим, Јерковић је мало касније, видно усплахирен, лично дошао у наше просторије, сео поред мене, погледао ме и рекао: ”Брате, признајем, пукао сам!” Остао је још неко време у нашим просторијама и постепено се смирио, рекавши да ће покушати да ради најбоље што може, што је додатно оснажило аргументе оних којима је, сасвим разумљиво, било стало да се преда листа за Београд због силног напора уложеног у скупљање потписа – што се на крају и десило.

После нашег успеха на изборима, Јерковић је тражио нове састанке ради разговора о свом даљем ангажману у МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА – а не у склопу сопственог покрета. Током тих разговора је такође отворено признао да он жели да буде професионални политичар – што нас је само додатно утврдило у мишљењу да нисмо на истим таласним дужинама. Уз то је почео да тражи гаранције да ћемо га, на евентуално поновљеним изборима, поново кандидовати за градоначелника или, под минимум, градског менаџера. Ми наравно нисмо били спремни да му тако нешто понудимо – прво, зато што смо се управо и окупили да бисмо разбили матрицу партијашења и професионалних политичара и, друго, зато што не би било фер према јавности и гласачима да кандидујемо такву личност за неку јавну функцију, сад кад смо га мало боље упознали изблиза.

Јерковић је наставио да тражи разговоре и да с нама покушава да тврди пазар. Међутим, ми једноставно нисмо били заинтересовани да му пружимо било какве гаранције за било шта. Највише што смо могли да му кажемо је да ће бити одборник и да ће имати прилике да се доказује, као и сви остали.

Сада је очигледно да то није задовољило Јерковићеве политичке апетите. Последњих неколико дана смо сведоци кампање Јерковићевог спиновања заснованог на неистинама. Његова тактика је јасна: неистинитом тврдњом да смо у некаквој ”коалицији”, Јерковић покушава да изгради лажну позицију да је он сада у ситуацији да једноставно ”промени коалиционог партнера” и тражи новог који ће наводно прихватити његов програм. То би требало да замаскира конкретну трговину одборничким мандатом.

Међутим, једина истина је да је Јерковић био кандидат листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, да нисмо били ни у каквој коалицији са његовим покретом, и да он својим садашњим деловањем заправо изневерава јавно изречене ставове листе МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, под чијим именом се кандидовао и прешао цензус. Било која политичка опција која помишља да направи аранжман са Јерковићем ради стицања већине у Скупштини Београда треба да буде упозната са његовим квалитетима. Као и њихови гласачи. Па ко воли – нек изволи.

Сигурно је да ће бити још сличних покушаја попут Јерковићевог. Политичка сцена Србије је постала једна велика пијаца, под утицајем разних закулисних домаћих и међународних фактора. Грешке, минирања и подметања су неминовни – само се не треба обесхрабрити. И још нешто. Нико није незамењив – ни писац ових редова, ни било који покрет или организација. Циљ нашег ангажмана је ослобађање спутане народне енергије, а поготово српске енергије, а не утопљавање у садашњу политичку мочвару.

Александар Павић, 26.1.2024.

 

 

 

101 thoughts on “Јерковић је управо појава против које се МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА бори

 1. Čekao sam mesecima da sneg pokaže trag zveri. Elem, videćemo šta će stvarno biti sa Jerkovićem. Nije zgoreg pomenuti da je dotični A. Jerković bio u JUL-u, te da je izbačen iz G17 Plus kada su otkrili njegovu političku prošlost koju je pokušao da prikrije. Nešto mi takođe govori i da gosn Jerković nije išao južnije od Beograda ili je to baš retko činio. A da voli da se zakači i surfuje kao službin dron/bot gde je potrebno, voli. Sada mu verovatno deluje da je konačno dobio na lutriji prvu nagradu i čini se vrlo izvesnim da njegova moralno krhka vertikala neće pući pod takvim šestocifrenim ako ne i sedmocifrenim teretom. Popeće i svoj džip na drvo ako treba. Ako se razumemo.

  1. Та њушка ми се уопште није свиђала,и показало се да имам одличан нос..Тај Јерковић је одвратан као појава,и од њега се све могло очекивати….Само опрезно,покушаће још којег “тројанског коња” да нам увале…

   1. Poštovani, sve je jasno za one koji sve vas prate od početka i imaju iskrene namere da Srbija krene boljim putem no do sada. Međutim, primetila bih da kada neko od osnivača izađe i kaže ovo je samo moje mišljenje, a ovo je stav grupe, ipak može doći do nesporazuma i da oni ljudi koji su samo simpatizeri neće razumeti kako to. Ovo pišem zato što verujem da sada vaše izjave i saopštenja mogu doći do većeg broja ljudi, što je jako bitno zbog omasovljenja pokreta, a neko će čuti samo mišljenje jednog od osnivača i vezaće to za istupanje celog pokreta. Veliki pozdrav i podrška do boljih dana!

   2. Upravo to…moramo da Vam odgovorim , sličan utisak sam imala, čim sam ga videla odmah sam ga “spazila”…poklon primiti, ne prihvatiti ga i vratiti sa mašnom…

  2. raspitao sam se za tog jerkovića u vojsci… On je bio neki savetnik deliću,tu se nešto muvao,kao flaster,inače ,je po mišljenju onih koji ga znaju,potpuni ljigavac,podmukli karijerista…… i prema nečijim otkrićima, favorit engleskih službi,da se instalira u MI i preuzme vodjstvo,isto kao što je i vučić uradio! isti je recept!Niko mi se nije pohvalno izrazio ,of nekoliko ljudi koji tga znaju, i skojima je jeo i pio,što kažu. Pouka za MI. ubrzajte širenje kandidat za članstvo.ne odmah članovi,kao ovaj peder jerković,nego kao pripravnici na poslu.. Zatim se ,na zvaničnom sajtu, kandidata za članove stranke,istakne se problem npr ,šta znate o jerkoviću, šta je osnovni problem u Nišu. Leskovcu. Pa ide rasprava,pa analiza,A ne u nekošeno, pa se ugruvate,ovo je odlično,ova iskrenost Pavlovića,jednostavno,ovaj je naučen kako da izvrši pritisak..Ja bi mu samo izneo nekoliko podataka iz njegove prošlosti,i deklasirao bi ga za uvek.Znači,prvo ispitajte, a ne grlom u jagode.

   1. Nkada nisam ni za koga glasao u proslosti nego sada za vam Mi iz naroda . Savet cu Vam dati. Covek je kvarljiva roba I samo blanko ostavke po svim funkcijama. I ne primati svakog u stranku.Dovoljno je biti simpatizer I glasati.A o ovoj budali sto je izdao ne bih trosio reci..

  3. Pavić je dao odlično obrazloženje vezano za postupke Jerkovića.
   Ne znam zašto, ali meni se od samog početka, bez ikakvog povoda, kod ovog čoveka nešto nije dopadalo. Uzdao sam se u ispravnost odluke MI, misleći da grešim. Međutim, predosećaj me nije prevario. Nažalost.
   Odluka MI je ispravna i odlična u pogledu priznanja u njihovoj proceni daljeg postupanja. Narodu odavno nedostaje takav hrabar potez i oduševljen sam što su izneli sve na videlo. Svaka greška je oprostiva ako se pokaže iskrena i da postoji poštena želja da se sve ispravi. To nosi novi duh, a Jerkovića je puna Srbija. Toliko puna da možemo da ih izvozimo i da se obogatimo kada bi to donelo neki benefit. Ali sumnjam da bilo kome takvi ljudi trebaju.
   On ne shvata da će biti na neki način giljotiniran. Njemu je nešto obećano što mu je u potpunosti pomerilo razum. Takav materijal pokretu MI, ne da je nepotreban, nego je ogavno uništavajući.

 2. Штета, велика штета?

  Покрет МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА појавом, коју описује Павић, претрпиће штету. Треба брзо дјеловати, да штета буде што мања, а још важније покушати насталу штету претворити у корист.

  Штета ће бити и у будуће, ако МИ научи да их претвара у корист – успјеће…

  Добро је што су Павловић (прије неки дан) и сада Павић разјаснили ситуацију, која се назирала одмах након оне познате конференције за штампу, коју је МИ организовао након избора. Тада је Др Несторовић најавио да нешто смрди…

  Треба одмах Јерковића искључити из МИ, таман он то искористио као оправдање да се приклони напредњацима.

  Зашто?

  Познато је да у садашњој политичкој мочвари политичка и свака друга корупција и криминал су легализовани и постали дио система. То је начин фукционисања и одржавања постојећег квазисистема и уколико напредњаци и Јерковић ураде ову криминалну купо-продају, онда је то доказ више, који ће цијелу ствар огољети и учинити народу видљивијом, са једне стране, а са друге стране народу треба дати доказ да је МИ другачији и да у томе неће да учествује. По мени, ово друго је много важније, јер у досадашњој политичкој пракси таквих примјера било је мало…

  Скоро је Др Павловић објаснио Љиљани Смајловић да је сличног топлог зеца прошао у Агенцији за приватизацију, а Др Несторовић да је слично искуство имао са СПО и Дверима. Обојица су, не пристајући да буду купљени, напустили друштво и нису жељели да играју у том колу, па у овом случају потребно се снажно и неприкосновено оградити од Јерковића и његове екипе, како би МИ у цјелини, као група и покрет, добио ореол да се не продају и да су се заклели да ће по сваку цијену мијењати сиситем, умјесто да се у њега утопе.

  Спасоносна је изјава на конференцији за штампу Др Несторовића да је “понуда шестоцифрена, и није у динарима…”, изречена прије мјесец дана. Тада је МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА показао да није за трговину и монета за поткусуривање у арени великих пљачкаша и вуцибатина…

  Ако је наум Јерковића тачан и извјестан, покрет МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА треба да постизборно повуче цијелу своју кандидатуру на београдским изборима, да повуче све своје одборнике, да као правно лице МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА одбије одборничке цертификате који њему (њима) припадају и да цијели случај преда на суд. Ако ово законски није могуће (мандат припада одборнику итд.), онда МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА треба ЈАВНО политички све ово урадити и да се одрекне београдске скупштине и њене мочваре.

  Започети припреме исушивања београдске мочваре преко наредних локалних општинских београдских избора, гласом из народа, који слиједе убрзо…

  1. Додатак:
   Заборавио сам поменути још једну изузетно важну страну ове Јерковићеве бламаже:

   Коалиција СПН – Србија против насиља искористиће Јерковића као своје најјаче оружје да нападне МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА и да МИ поистовјети са СНС и тим оружјем ће немилице пуцати у току општинских избора у Београду.

   А у бити разлике између СНС и његових сателита и СПН не постоје, једни и други ће по сваку цијену жељети да ућуткају глас из народа.

   Зато, док је још ситуација врућа, док се ова ујдурма врти на ИНФОРМЕРУ, ПИНК, НОВА, Н1, ХЕПИ (воле то они да раде), треба МИ оградити и одвојити од Јерковића и његове екипе хируршким резом…

   1. Bice toga jos a i dobro je da se desilo za nauk! Gospodin Janjic je bio i ostao gospodin a i Vama gospodine Pavicu iako mislim da bi vas takav kompromis unistio – kompromis zbog Jerkovica a ne zbog Mi! Moj je predlog da se svim ambicioznim ljudima ponudi mesto savetnika, zatim pomocnika savetnika, koordinatora, pomocnika koordinatora, itd. za svakog osnivaca Mi pokreta😊

    1. Slusajuci Branka Pavlovića shvatila sam da MI ima strategiju kako da se izbori sa trulom jabukom, Jerkovicem. Samo se po malo plasim da se prilikom formiranja infrastrukture MI ne infiltrira jos trulih jabuka, na sta je jednom upozorio i Dejan Lucic.

    2. ПРОБЛЕМ ЈЕ У ПЕРСОНАЛНОМ ПРИНЦИПУ као искључивом и једино могућем критеријуму. Тај принцип доводи до стварања одређених интересних група које имају искључиво прагматичан карактер.
     Основни критеријум у раду овога покрета би требао да буде заснован на ПРОЈЕКТНИМ АКТИВНОСТИМА. Образложење је једноставно: Да би нека особа могла да осмисли, пројектује или реализује одређену активност мора да има некакво знање, копетенције или вештине које доводе до остваривању постављених циљева и задатака. Грађани Србије су се уморила од празних прича недоречених политичара … Покрет МИ је добио поверење од дела грађана јер се очекује да ће да дају нови квалитет који ће бити препознатљив ..

   2. Данас је објавио ово Павићево обраћање. У праву сте што се тиче СПН јер су коментари поводом овог , као да су их писали Шиптари или Хрвати.

 3. У касним педесетим сам и имао сам сумње у дотичног, али сам гласао за листу. Биће још оваквих политичких инцидената , важно је да нас то не поколеба. Пуна подршка и идемо даље

  1. Nije ništa neobično da se ovo dogadja imajući u vidu duhovnu, moralnu i etičku nehigijenu u kojoj živimo. Polako, važno je da ste započeli ovu borbu koja neće biti ni laka ni lepa ni kratkotrajna. Bitno je da znate da svakim danom imate sve veću, na prvi pogled nevidljivu podršku, koja pokreće stvari. Ljudi su vas prepoznali i ne dozvolite da izdate sebe. Napred

 4. Хвала Павићу на разјашњењу ситуације.
  Ништа страшно, кукоља је увек било и биће.
  МИ треба да научи како да се бори против тога.
  Мало ме чуди што сте ипак наставили сарадњу са оваквим сумњивим типом и поред назнака да нешто није у реду са његовим понашањем.
  Павловићу ЖУТИ картон за ову грешку.

  1. Ова ситуација само доприноси чвршћој подршци и поверењу у МИ, ненамерних грешака и подметања ће увек бити, али ће МИ из тога излазити политички мудрији и искуснији. Не треба размишљати о жутим картонима јер ситуација првенствено њих погађа, а ми који их пратимо и верујемо им ту смо да им дамо подршку и помогнемо у реализацији идеја.

  1. Odmah sam videla nakon nekoliko izjava dotičnog Jerkovića da je on veoma nestabilnog mentalnog i psihičkog stanja , samo se čudim kako neko od vas to nije prepoznao. Puna podrška Mi – glas iz naroda , idemo dalje

  2. Увек треба имати у виду да у очима народа “Ми” представља квалитативну промену.
   Треба бити веран гласачима и принципима.
   Ако нас неко превари, њему на част, али следеће преваре биће нама на част

  3. Sramota me njegove sramote,kmečao je kad su ga presreli batinaši u Košutnjaku i opet im se uvlači dno dna od čoveka😡😡Da je izašao samostalno prošao bi gore od Jovanovića.Jerkoviću,treba da živiš sa tim da si prodana duša!!

 5. Draga Gospodo

  Hvala na transparentnosti i hrabrom obrazlozenju detalja oko personalije gosn Jerkovica. Samo na taj i takav nacim se bori protiv ovakvih razocarenja .Ima ih i bice ih kako ste sami rekli. Moj naklon. Elem ,hteo sam da dodam da ja ovo nevidim kao vecina ovde navedenih komentara negativno , vec je ovo pogotovo zbog politicke i retoricke superiornosti gosn.Pavlovica vesto pretvoreno u pozitivni marketing. Pokazati doslednost i karakternu tezinu na bilo kojoj platformi je uspeh. Siguran sam da ce pokret ,ukoliko ostane ovako dosledan principima , pisati pozitivnu istoriju Otadzbine. Zelim vam hrabrost i svaki uspeh.

  Vladeta Kandic

 6. Пуна подршка МИ. Већину сам пратио на мрежама, али Јерковића не видех. Мрачан тип. Шта је, ту је. Само се држите свог правца, са вама у ослобођење.

  1. Bravo , podrška !
   Verujemo vam.
   Dali ste čoveku šansu, on je prokockao, izneverio……
   Njegov obraz okaljan , vama na čast za iskrenost.

   1. Poštovani,
    Meni se ova situacija u Beogradu ne dopada. Kap je prelila čašu u maju ogavnim ponašanjem ove nakaradne opozicije koja je procente u Beogradu dobila na tim nesrećama. Prelila je još više PROTESTIMA protiv nama prijateljske Rusije i pokliči usred Beograda protiv Putina mi je sledila krv u žilama. Ja ne znam u kom pravcu su spremni da idu. Intuitivno to vodi u sve veće probleme. Ne gledam stranke, ne gledam politički sistem. Vidim PRAZNE gradske institucije i ove ludake po ulicama svako malo i to mi se ne dopada. Jerković je moralno labilna ličnost i svakoj stranci je mogao da se dogodi. Niko to neće vašoj budućoj stranci uzeti to za zlo. Mene samo brinu ovi nenasilni. Na društvenim mrežama se ujedinimo kada državu branimo od njih, kada smo na strani naroda na Kosovu, kada branimo trobojku i veru. To je ozbiljno, ne opoziciono već ANTIDRŽAVNO delovanje. Mislim da je pred svim ostalim političkim činiocima zadatak da stanu na stranu grada i države u celini. U periodu kada su ratovi nama je ova nestabilnost nepotrebna. Potresi se dešavaju skoro na dnevnom nivou. Nametnut je kontekst koji više nije stranački već državni i jedno pitanje, da li smo za svoju zrmlju ili smo protiv nje. Interesantno je kako su i uz pomoć luksemburških medija tu priču digli na neshvatljivo visok nivo. Priču koja je vrlo destruktivna po Srbiju. Nisam srećna ostalim strankama ali sa suprotne strane u odnosu na SPN vidim SVE ostale. Kakvi su takvi su nemamo bolje.
    Nisam član nijedne stranke bavim se međunarodnom medijacijom pa izbegavam takve aktivnosti da bih izbegla mogućnost izostanka objektivnosti.
    Želim vam sreću na konstitutivnoj sednici Beograda i da vam stranka jača a hoće.
    Svako dobro!

  2. Ако доприноси разјашњењу ситуације око Јерковића, сведок сам да је на скупу Србија против насиља разговарао са учесницима и притом их тајно снимао телефоном из жабље перспективе, на начин како је снимљен Милован Бркић!

  3. Sta ce te sada?
   Potpisao sam za MI.
   Da bi me izbacili sa chata na TG.
   Glasao za MI.
   Da bi Jerkovic strpao pare u dzep.
   Sta cemo sada?
   Jel’ opravdanje losa kadrovska politika?
   Tuzite Jerkovics za prevaru, obmanu volje gradjana. Krivicno delo Milion evra minimum.

   1. I mene blokiraše zbog kritike Vesne Jakić, Jerkovićeve devojke, koja je na gradskoj listi na trećem mestu.
    A drugi su bili blokirani i zbog najmanje naznake da Jerković ne valja.
    🤣
    Život je pun iznenađenja.

  4. Dao sam svoj glas za MI, dotičnog gospodina nisam ni skontao..ali priznajem da je ovo skroz neozbiljno..ako mi neko smrdi još od hodnika, pa onda ga neću pustiti u kuću, dakle posle sve te navaletnosti i agresije da bude na listi, vi takvog čoveka na kraju i staviti..sada čekam da me zovu svi koji su mi govorili da će se ovo desiti.. lično sam jako razočaran..znamo gde živimo i kakvih ljudi ima, pored svih alarma i crvenih lampica čovek završi na listi, i to na mestu koje želi, drugi mu nude svoje pozicije, traži da izbacite žene.. bukvalno mu je na čelu pisalo PRELETAČ

   1. Vlado grijesis. Pokret treba da je opstenarodni i otvoren. Gresaka ce sigurno biti i nije bitno sto ce njih biti vec je bitnokako ce se pokret nositi sa ovim greskama.

 7. Само напред,ИДЕМОООО..!!!!!Ко зна зашто,испашће ово на добро.Сале је дао искрену и добру аналитику.

 8. Odmah sam videla nakon nekoliko izjava dotičnog Jerkovića da je on veoma nestabilnog mentalnog i psihičkog stanja , samo se čudim kako neko od vas to nije prepoznao. Puna podrška Mi – glas iz naroda , idemo dalje

  1. Nije bitan Jerkovic. Njega ce za sitno da kupi vlast i da ga jednokratno upotrebi. Bitno je da MI ostane svetionik slobode i vitestva koji moramo braniti zivotima. Bice i teze i opasnije, ali boriti se mora.

 9. Одлично регујете на овакве невоље, уопште речено добро радите и стварате атмосферу праве политичке организације која на уму има поштовање закона као и могуће компликације које могу и изазивају неостварене и некарактерне личноси попут овога Јерковића. Да сте на правом путу указују и бројни покушаји дискредитације ваших намера и деловања па и личности, и то чак много више на неким интернетским сајтовима (Балканска оштрица,Славија инфо, па и потуљено Србих инфо и још којекаквих који се продуцирају као опозициони…са острашћено некоректним наступима појединих гостију попут С.Шкора,Д.Васовића,Б.Драгаша,И.Пај0вића, М.Бркића… уз притајене изливе одушевљења водитеља на тим сајтовима). Насупрот, изузетно велики број људи вас схвата и подржава и јавно а сигурно и, како се у народу каже:-У души. Иначе, овај Јерковић јесте и ваша грешка али је више сам грешка природе и тај нигде неће наћи ни мира ни подршке, а одлично је што вам се ова омашка десила на почетку док још и нисте странка, а када постанете морате далеко озбиљније да бирате и сараднике па и чланство. например, мој ентузијазам у чланству старог ДСС је нагло спласнуо када сам виде ко све надилази у странку после успеха.
  Само напред.

 10. Нисам прочитао до краја, можда је и поменуто у тексту, да ли је потписао бланко оставку?

 11. Ништа страшно, на грешкама се учи.
  Није смак света, јер МИ само добија, а сви остали губе.
  Моју подршку ћете имати, уколико се и даље будете држали овако.
  Нисам излазио на изборе од 2012-те, МИ сте ме извукли јер сам видео да има некакав зрачак светлости.

 12. Na zavrsnom skupu u htl Jugoslavija sam prvi put videla Jerkovica i njegovo euforicno ponasanje tamo me navelo na sumnju da covek ima psihickih problema – cemu euforija, daj da prvo predjemo cenzus. Posle sam proceprkala po internetu da vidim ko je lik. Kad sam nasla da je izabran za poslanika na nekoj manjinskoj listi, gde mu nije mesto, sve mi je bilo jasno. Velika je greska sto ste ga pustili u vase drustvo ali to ne sme da nas pokoleba. Vidim bice tribine po opstinama pa ce to biti prilika da vam i mi iz baze kazemo sa kakvim se izazovima mozete suocavati u buducnosti. Cisto da primite k znanju. Sa srecom, idemo dalje.

  1. Сличан Вашем утиску о г.Јерковићу имао сам и ја, али ме је некако преломила чињеница да је он био са пок. генералом Делићем који је био херој и изузетан патриота, и то ме је довело у помисао да генерал не би поред себе имао овако неискреног и превртљивог сарадника. Камо среће да је генерал поживео и много би ваљао у овој борби за враћање Србији себи.

 13. Избаците га.Нема компромиса са таквима.Труле јабуке су за бацање у смеће.Њему је очигледно функција најбитнија.

 14. Kakva prica za malu decu!!! Verovao sam u vas i podrzavao!!! Na kraju se pokazalo da je sve namesto i lepo smisljeno od strane Vucica… TREBA VAS SVE NA JEDAN KOLAC, IZDAJNICI SRPSKOGA RODA!!! BRAVO VUCICU GENIJE…

  1. Ко си бре ти да овако говориш?
   Постави ово питање сам себи, и погледај око себе да видиш где се налазиш. Залутао си.

 15. Što se Jerkovića tiče sve je bilo jasno prilikom prvog obraćanja posle objavljenih rezultata u izbornoj noći kada je upao u reč profesoru Nestoroviću sa komentarom da će možda dobiti mesto gradonačelnika. Već tada su bile njegove namere obelodanjene. Čovek je karijerista i nije mu mesto medju časnim ljudima. Ovo je nauk za ubuduće.
  Sa srećom

 16. Kako odmah niste videli da tog tipa treba eliminisati. Vec prvog dana je samo gledao gde je kamera da se natrti i slika kako ljubi i grli Nestorovica. Tip se otvoreno namece da bude gradonacelnik. ?! Svasta.

 17. Ако сам добро разумео, дотични је био на листи за скупштину града Београда и ако је био осми на листи, онда и није прошао.? Ако се избори у Београду буду понављали, да ли се кандидати на листи могу мењати? Није тај ни прва ни последња мина у покрету. Само будале не греше, јер ништа и не пробају.

 18. Pre desetak dana na Telegram kanalu MI Glas iz naroda napisao sam da će Jerković prodati ideju i ljude i da treba brzo delovati kako se kancer ne bi širio.
  Samo što mi zbog toga zabraniše da ostavljam komentare na kanalu ali nije bitno, bitno je da mogu da čitam.

  Proverio sam njegov istorijat i sve mi je bilo jasno, čovek je klasični primer neradnika koji traži vime na koje bi se zakačio da nastavi da parazitira.

  No, šta je bilo, bilo je ne možeš se dva puta roditi ali možeš birati kako ćeš da živiš.
  Prema tome saglasan sam sa jednim od prethodnih komentatora koji predlaže da se MI potpuno povuče iz skupštine Beograda i da na konferenciji za štampu saopšti da se odriče mandata i da je Jerković naša devojačka greška.
  To do sada niko nije uradio samo ne znam ko bi i da li bi mogao da preuzme te mandate.
  Idemo dalje, naša pobeda je neminovna samo je pitanje vremena.
  Ja ću i dalje da širim reč MI kako u životu tako i po Telegram kanalima.

  MI jer smo počeli da gubimo sopstvo
  MI jer drugi niko nije iskren
  MI jer je ovo zaista za našu decu
  MI jer Kosovo je Srbija!

 19. Imate žuti karton kod mene zato što ste videli da je lik ludak a dopustili ste da bude nosilac vaše liste na beogradskim izborima.

  1. Sta ce te sada?
   Potpisao sam za MI.
   Da bi me izbacili sa chata na TG.
   Glasao za MI.
   Da bi Jerkovic strpao pare u dzep.
   Sta cemo sada?
   Jel’ opravdanje losa kadrovska politika?
   Tuzite Jerkovics za prevaru, obmanu volje gradjana. Krivicno delo Milion evra minimum.
   Mogao bi to da uradi advokat koji ga je doveo.

   1. Има на снимцима где Јерковић сам прича да су му пратиоци предлагали да се учлани у Ми глас из народа. Има на снимцима где прича да је он заменио покојног Делића у скупштинској клупи као посланик, по Делићевој жељи и да не сме да изда његово поверење.
    Јерковић је седео за столом, када су Ми глас из народа, дефинитивно, јасно изјавили да неће у коалицију, ни с ким.
    Постоји неки члан закона за обмањивање, лагање, због стицања материјалне користи. Јер, он је преварио гласаче, преварио покрет.
    Иначе, мислила сам да гласам само на републичкој листи, наравно, за Ми, а да републичку прецртам, баш зато што ми је Јерковић изазивао неповерење, одбојност. Не мислим да имам неку посебну моћ али ако ми интуиција каже да је неко лош, лажов, преварант… увек се докаже тако.
    Ипак сам заокружила Ми и на градској, нови су, треба им подршка а да би он постао градоначелник, Ми мора да освоји већи проценат, што ми је уз сво поштовање, изгледало невероватно за прво кандидовање уз медијску блокаду.

    Иначе сам пријатеље и познанике већ упозорила да ми је Јерковић сумњив (занимање, политичар и његови наступи, да их сада не анализирам, небитно је) уз опаску, али, какав то ништа-човек (другу реч сам употребила, овде бирам) може да буде, да изда покојног Делића?

 20. Nisam znao pre ko je ta Jerković, ali videh ga na TikToku. Moj zaključak je da ni vi niste svoji kada ste onakvu budaletinu uzeli u svoje društvo.

 21. Као члан МИ покрета захваљујем г. Павићу на детаљном објашњењу проблема са г. Јерковићем са којим нисмо сви били баш детаљно упознати, а који су врло важни за све нас чланове због будућих потеза покрета. У потпуности сам сагласан са свим објашњењима и одлукама око начина решавања проблема и надам се да убудуће више нећемо бити те ,,среће,, да налећемо на разне неодмерене типове, којих на жалост има на све стране. За важније страначке позиције би обавезно требало ,,преслишати,, кандидате по основним ставовима и стварима, да неко није потенцијално неурачунљив или болесних очекивања, а уједно можда унапред написати безусловну пимену оставку за свакога ко приступа, са могућношћу ако затреба, само да се упише датум исписа од стране комисије (, нпр. три члана странке) , ако дотични не испуњава услове од нпр. десетак основних тачака статута странке.
  Поздрав за г. Павића, са Славије,
  Здравко

 22. Gospodin Jerković se činio sumnjivim od starta. Nije se uklapao i to se videlo. Previše bučan, rušilački, argontan. Bez poniznosti i sa preeeviše patetike (ne zna za meru kad su suze u pitanju, baš se odao).
  Mislim da nam je svima radila intuicija za njega. Glavu gore, idemo napred…

 23. Није ми се свиђао од почетка! Штета што генерал Делић није више са нама, сигурно би имао шта да му каже! Имаћемо сада проблема око поверења народа али такођер мислим да Вучић неће дозволити никакве “комбинације” са дотичним! Само нас вас седморица немојте изневерити а остали нека се још мало боре за поверење!

 24. Ваља предвидети варијанте дешавања, осигурати позицију од напада споља и изнутра. Мора се имати план Б и В ако треба, бланко оставке, укидање мандата личности, повратак на мандат партије-покрета…Ако нам је то наметнуто од стране Уније, жестоко нападати то, ултимативно захтевати укидање накарадних правила, од поменутог власништва мандата, до могућности постављања ЛГБТ премијера и њеног мужа…Три мушкарца , две жене, ма ‘ајте молим вас !

 25. Ово г*вно вам је служба подметнула очигледно. Птице на грани су знале да је најнеизвеснији Београд на овим изборима, није Вам смео носилац листе бити неки мутан тип који је више странки променио него чарапа.

 26. Velika Greska !!!
  Malo pameti, jos manje skrupula ali zato ambicije nemaju granica to je batica koji vam sad pravi probleme. Secam se Pavicevih reci, parafraziram: “ako mu je General Delic ustupio mandat za mene je to dovoljno”. Ocigledno nije dovoljno.
  Dobro je sto ste iskreni ali i meni je cudno da lika sa takvim ambicijama i izlivima histerije niste mogli na vreme da eliminisete, umesto toga cak ste pokusavali da mu izadjete u susret, zasto ?
  Ne bi bilo fer da sad kazem da sam to ocekivao od doticnog, ali cu da prognoziram da slicnu pricu ocekujem sa Bajagicem, likom sa tuznom pricom neshvacenog i progonjenog.
  Verovatno ih ima jos, zato pamet u glavu i dupe uza zid.
  Naivnost i lakovernost je pogubna u politici, uostalom kao i u zivotu. To sebi nesmete dopustiti jer cesto nema druge prilike.
  Ja vam i dalje verujem, ubedio sam celu porodicu da vam daju potpise i da glasaju za vas, zato nemoj da se zajebavate !!!

 27. Апсолутно сам сигуран да МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА неће претрпети штету због овога, Напротив, јер је Павић све објаснио детаљно и тиме доказао да су озбиљни, достојанствени и да поштују своје гласаче.. Хвала му неизмерно. Гласачи овог покрета су посебни и то наглашавам. Можда смо чак ( као последњи Мохиканац ) у Србији јер је велики број народа погубио контакте са разумом , моралом , достојанством , искреношћу јер је годинама у току комунизма губио свој идентитет . У време последње то је тек појачано под СНС -ом. Око 180 000 гласача јесу суштина и то треба имати у виду. Знам да ће се многи касније придружити али ће сви бити упитни.

 28. Хвала господину Александру Павићу на траспарентано и искрено образложење постојеће ситуације. Такав исцрпан и детаљан опис постојеће ситуације ће у сваком смислу подигне рејтинг покрета. Особа као што је Јерковић је недорасла новонасталој ситуацији и може се квалификовати у најгорем смислу речи.
  Ја верујем да ће покрет из ове ситуацији да изађе у сваком смислу јачи и успешнији.

 29. Tesko cete da ubedite narod da niste dogovorili koaliciju sa SNS a sad kao svadja sa Jerkovicem. Isto je radio Vucic sa Nebojsom Stefanovicem. Zalosna je Srbija i na zalost svi treba da se selimo pa neka vasa deca rastu u ovoj sodomi i gomiri. Sretno vam bilo izdajnici a zna se kako zavrse nakon oslobodjenja

 30. Da li dešavanja oko nevažnog Jerkovića treba da angažuje sve intelektualne i organizacione kapacitete pokreta MI u periodu kada AV zaokružuje puzajuće neformalno priznanje tzv. Republike Kosovo? Šta je bitnije, praviti proteste ako Dr. Šapić privuče Jerkovića ili organizovati proteste protiv tablica, pasoša ….. RKS, i ukidanja dinarskog platnog prometa na KiM, ….?

 31. Vase preterano koketiranje sa vlastima vas je i dovelo do ovde …osim ako ovo sve nije rezija uz vasu ulogu sto je jos gore po vas …..polako topite ukazano poverenje naroda !!!!

 32. Odmah sam prozreo tog Jerkovuća kao ljigavca, zato nisam ni glasao na beogradskim izborima za MI za razliku od republičkih na kojima sam glasao sa ponosom!
  Napravili ste veliku grešku s njim stavivši ga na vašu listu a da ga niste ni poznavali, možda tek mesec dva. Morate biti krajnje odlučni bez dvoumljenja i ustručavanja. Samo je iskoristio vaše ime da bi se dočepao odborničkih mesta u gradu, hvaleći se kako je osvojio veći procenat glasova nego prof. Nestorović na republičkim. Kakva ljiiga, i vrapci na grani znaju da bi osvojio 0 glasova da nije potpisao naš pokret ispod svog imena što ste mu nažalost omogućili. Sada trguje sa Šapićem u cilju ličnog koristoljublja što mu je sve vreme i bio cilj, samo vas je dobro iskoristio. Moramo se baš protiv toga boriti da takve moralne nakaze više nemaju priliku da zamlaćuju naše društvo. U to ime pozivam sve tihe pristalice pokreta MI da se aktiviraju u kreiranju poštenijeg i pravednijeg društva, za početak na predstojećim opštinskim i lokalnim izborima.

 33. Jerković je velika greška, ali sve se radilo na brzaka i Služba je uspela da ubaci svoje go*no… Paviću verujem, zbog njega sam dao svoj potpis na listu i glas na izborima… i opet ću… ali budite oprezniji, jer MI su glavna meta obe strane (sekte i liberaša) koju kontroliše CIA, MI6 i BND (za koje nažalost radi naša patetična Služba)… glavna stvar je sprečiti EXPO – tj totalnu i finalnu pljačku Srbije do bankrota i rasprodaje svih resursa za dug koji će se generisati ako se taj projekat ne prekine… dosta nam je 38 milijardera, ne treba sektaši još više da nas pljačkaju…. treba nam suverena država i vladavina nepristrasnih institucija… ZBOG TOGA SAM GLASAO ZA “MI”!

 34. Od svih vas od pocetka mi je odudarao I pitao sam se sta ce takav ljigavac vama.Nedajte se niste ni svesni koliko je naroda uz vas I koliko ocekuju od vas zato tom crvu treba vaspitna samarcina I noga u dupe idiot.Narod je bre uz vas 🥰🥰

 35. Ok možda vam je sada jasno da nismo bez razloga i na kanalu ukazivali da je izuzetno sumnjivo što vas vučić reklamira pred predizbornu tišinu onim istraživanjem umesto da vas potapa. A nas koji smo dolazili po kiši dolazili da vam damo potpise ste zabranili na telegramu. Iskorišćeni ste maksimalno. Još kažem kumu da je bio jerković kad sam išao da vam potpišem i da se javio lepo ali da se vidi da je ljigavi politikant i da ne znam šta ćevam on. Još kad sam čuo da vam se sam prijavio za gradonačelnika pošto su mu tako rekli pratioci na tik toku nije mi bilo dobro. Nemoguće je da ste toliko neiskusni da vam db ovoga ovako privali a da niko ne shvati…

 36. Видим, људи се укључују у дискусију. Не замјерите ми ако се поново јавим, мало дужим писмом или коментаром:

  1. Покрет МИ Глас из народа (у даљем тексту скраћено МИ), ако жели успјети и промијенити политичко-друштвени, или државни систем у Србији (Такође у Републици Српској, Црној Гори и шире, зашто не?), мора бити оригиналан, нов и са новом великом Идејом. Само тако може успјети и то се практично показало прије мјесец дана. Покрет је добио подршку већу од очекиване, коју у том обиму нису очекивали ни његови оснивачи.

  2. Ова оригиналност и новаидејност нису услов да покрет само успије, већ су потреба и гаранција да покрет преживи и опстане. Задњих тридесетак година било је на стотине странака, партија, покрета и већина је нестала са сцене, јер су скоро сви копирали постојећи квазисистем или се у њега утапали, добили прилику да уђу у скупштину или не добили, били позиција или опозиција.

  3. У данашњем парадржавном систему нема разлике између опозиције и позиције, то су двије стране истог новчића, једни и други паразитирају на народној муци, с том разликом да је опозиција још и гора, јер не одговарају никоме и низашто и узимају новац, док позиција има какву такву одговорност, коју обилато наплаћује пљачком народа, заједно са страним факторима. Подјела на позицију и опозицју треба напустити, на начин да држави и народу већина СЛУЖИ, а не да ВЛАДА.

  4. Постојећи парадржавни систем се ПОПРАВИТИ НЕ МОЖЕ и ово је кључна ствар која се мора схватити и прихватити. Поправка није могућа јер у себи има темељну грешку и скроз је постављен наопачке, дословно подваљен и наметнут у циљу неправде и пљачке. Не само код нас, већ скоро у цијелом свијету, изузев у пар држава, углавном на Истоку.

  5. Ако се прихвати, схвати и прође кроз властиту катарзу да се постојећи систем не може поправити, људски ум се аутоматски ослобађа старих догми и мишљења, постаје слободан и нове идеје му навиру саме од себе, које нису само нове, већ су природне, скроз нормалне, једноставне и многоструко лакше проводиве него постојеће и старе.

  6. Многе важеће политичке теорије и рјешења о државно-политичком систему парламентарне демократије су застарели, превазиђени и данас више непримјенљиви. Њих треба изучавати и посматрати кроз праксу, а не само кроз теорију и добар налитичар и логичар ће брзо примјетити да тај систем не може функционисати ни теоретски ни практично.

  7. Довољан је један примјер, принцип демократског владања у којем влада већина? Тај принцип је данас потпуно нестао, пошто се за “већину” проглашава апсолутна “мањина”, помоћу медијских наратива, новца и пљачке, која при томе је још и најгора по квалитету. Да је ово истина, видљиво је скоро сваком грађанину у народу, па и поред тога постојећи принцип се даље подупире и гура, како од домаћих тако и од страних политичара. Рецимо, СНС влада у Србији 12 година, а има подршку народа од око 20% до 30%?

  8. Други примјер зашто постојећи систем не може фукционисати су масмедији и увођење у живот модерних комуникационих технологија (интернета), које омогућавају колосалне могућности преваре и лажи. Данас, да би политичар или политичка странка остали на власти, морају обезбиједити огроман новац и капитал да би пливали на медијској сцени и да би остали на површини, а ту количину новца могу остварити једино на нелегалан начин (провизијама, рекетима, пљачком, шверцом и слично). Од почетних поштених, амбициозних и стручних људи са харизмом (оснивачи странака и партија, покрета), данашњи систем трке за медијима и моћи људе по аутоматизму претвара у криминалце, преваранте, издајнике и лопове. Ко не уђе у то коло бива елиминисан прије него честито започне своју мисију, а често пута и прокужен или пресуђен, уколико се систему супростави.

  9. То је та фундаментална грешка, која теоретски потврђује да постојећи систем не може фукционисати стабилно, нити се може поправити. Не треба то нити покушавати, већ заборавити и радити на новом систему.

  10. Оснивачи МИ неће имати никавих проблема да придобију подршку народа, скоро до 80% (20% ће увијек бити оних који су купљени да раде и мисле против властитог народа), уколико буду даље промовисали нову Идеју и нови План. Највећи проблем ће имати код себе, у својим главама, уколико неки од њих не успију одлучно да одбаце постојеће (Јерковић је одличан примјер). То није нимало лако и да то учине и прођу кроз личну катарзу најтеже ће бити онима који су свој вијек проживили на постојећим мантрама, који су студирали досадашње политичке, друштвене или социолошке науке и који нису студирали или сагледавали природне науке.

  11. Нова Идеја или нови План могу дати људи који су природњаци (студирали природне науке) и који су се истовремено успутно бавили друштвеним питањима, организационим питањима, питањима организације друштва и његове стабилности (теорије стабилности система). Област је широка и не постоји један човјек који је исту у стању сагледати у цијелости, већ је потребан тим људи, који ће синхронизовано на томе радити, али који у свом полазишту имају напуштање постојећих мантри и постојећих друштвених рјешења.

  12. МИ треба код пријема нових чланова исте провести кроз тзв. МИ АНКЕТУ или МИ АНКЕТУ ПРОФИЛА ЛИЧНОСТИ, у којој ће питања дефинисати оснивачи покрета, у сарадњи са социолошким стручљацима, са најмање стотину питања, с тим да оснивачи покрета пожељне одговоре на питања не публикују, нити одају тајност пожељних комбинација различитих одговора (Само они знају пожељне одговоре!). Уколико кандидат својим одговорима потврди да је спреман да се жртвује, да сачува поштење и доследност, да схвата потребу да се постојећи друштвени систем напусти и да се поправити не може, таквог треба примити у покрет. Покрет ће бити јачи уколико има мањи број одабраних чланова, а велики број симпатизера.

  13. Постојећи састав МИ (оснивачи) чини се да представља такав тим: Др Несторовић је природњак, Павић је политолог који не робује постојећим системом и мантрама, Павловић је адвокат и економиста, који је у својој пракси спознао погубне утицаје глобализма на друштво и познаје правне теорије и процедуре, генерал Ковач је војник и засигурно одличан организатор, адвокат Бранко Лукић правник са међународним искуством, Стојановић има интернационално пословно искуство на Истоку (Украјина и Русија), С. Љепојевић као искусни новинар, врсни познавалац Западног друштва и његове деструкције на Западу, одличан је скенер друштвених појава у српском друштву, неоптерећен постојећим догмама или мантрама.

  14. Лично мислим, да највећа очекивања треба имати од Љепојевића и Проф Несторовића, јер њих двојица своју оригиналност и свој пролаз кроз властиту катарзу показују у свакој својој изговореној ријечи, без да се упињу да то покажу. Они не робују никаквим постојећим рјешењима, сматрају их превазиђеним и на њих не губе вријеме. Са друге стране, напади на њих се од њих одбијају аутоматски, без икакве шансе да буду повријеђени или оштећени. Они требају остати извориште нових Идеја и новог Плана, а остали да их у томе прате и допуњују.

  Не умањујем знање и значај осталих оснивача покрета, али мислим да њихов пролаз кроз властиту катарзу још у току и њима је ово писмо понајвише упућено.

  15. Моја маленкост преко 15 година ради на новој Идеји и новом Плану, радо ћу подијелити моја сазнања са МИ, уколико буду заинтересовани, без претензија да било што добијем за узврат.

  Остварен сам човјек у својој струци и у животу, у зрелим сам годинама. Никада нисам био члан никакве политичке организације, осим у СФРЈ, када се постављао услов формалног чланства у СКЈ, уколико радиш руководне или оганизационе послове у великом предузећу, а ја сам био дио тима који је управљао фирмом од 24.000 радника и био директно надлежан за њих 6.300. У СКЈ никада никакве функције нисам омао, нити сам то желио, бавио сам се својим инжењерским и организационим пословима.

  Моју животну мисију сам испунио, свој План и моје Идеје пренио сам на моје унуке.

  Сматрам да могу још доприносити.

 37. Znate zašto niko ne preleti iz sns-a? Plaše se. Ako neko zna, nek objavi Jerkovićevu adresu, telefon, mail, gde mu žive roditelji…. Razmislite dobro i on ai drugi.

 38. Ima jedna olakšavajuća stvar kod ove greške. Niko ne može znati kako će se netko ponašati u situaciju u kojoj nikad nije bio… Postoje indicije, postoji vrednosni sistem osobe, slažem se da donekle postoji i mogućnost da se duboko udje u analizu ličnosti – ali postoji i mogućnost promene. Ljudi menjaju mišljenje, menjaju prioritete, pogotovo kada budu stavljeni u neku veoma izazovnu situaciju. Recimo onu koja ima 6 ili čak više cifara (ne u dinarima). Nikada nećemo (taman da smo i najkvalifikovaniji psiholozi) moći da “pročitamo” tudji mozak. Slažem se da sve ima uticaja i da smo odgovorni koga biramo, ali nije to baš trivijalno i 0/1 kao binarni kod… Bolje bi bilo da imamo sistem koji ovakve stvari ne dozvoljava. A da bismo ga dobili – moramo se boriti dalje.

 39. Kada sam glasao za Mi, svi su mi rekli da sam budala, da je Mi frakcija SNS-a, da će, ukoliko bude potrebe, neko odmah preleteti i obezbediti većinu… Ja se nadao da neće i čak sam se raspravljao sa ljudima. “To su iskusni, pametni ljudi koji neće dozvoliti nekoj barabi da ih obruka…”. Ispada da su bili u pravu. Ovde čitam kako je Jerković sve vreme pravio probleme. Znači, vi ste znali da je problematičan i pustili ste ga??? Od vas desetak, niste bili u stanju da prepoznate lošeg lika sa svim svojim životnim iskustvom i obrazovanjem??? Pa u svakom odeljenju prvog razreda osnovne škole deca znaju ko je tužibaba i kvaran lik! Opet se događa isto. Opet ubijanje volje ljudima tako što im se prvo da nada, pa se posle neko proda i nikom ništa… Ovde čitam komentare, svi napali Jerkovića, niko da kaže da ste krivi što ste uopšte sa takvim čovekom ulazili u priču? Šta je ovo, partijska sednica u kojoj je uvek neko drugi kriv??? Oćete da se prodajete po potrebi jedan po jedan sve dok ne padnete ispod cenzusa? Izgleda da je samo pitanje ko je sledeći. Kako čovek opet da glasa za vas??? Izgleda da sam stvarno budala što sam pomislio da postoje moralni ljudi u politici. Ne mogu da verujem da ste dozvolili da vas uništi jedan Jerković. Znate koliko će biti teško da bilo ko opet poveruje da ste moralni, da niste ispostava SNS-a, a na kraju i sposobni da nas spasite bede kad od desetoro ljudi niste sposobni da prepoznate kvarnjaka? Ispada da svako može da vas prevesla i ubaci se među vas. Nađite način da tog čoveka ubedite da ne radi to što je naumio, jer ćete u suprotnom propasti i pre nego što se pojavili, a i svi mi zajedno sa vama.

 40. Подршка за МИ. Не сумњам да ћете изаћи на крај са овом невољом, као и сваком наредном. Сметате и позицији и опозицији и препреке на вашем (а, и нашем са вама) путу су очекиване. Ови што кажу да сте прокоцкали њихово поверење и да више неће гласати за вас вам и не требају. Остаће са вама они који су вам верни и који неће издати код прве невоље. Само полако, све ће доћи на своје.

 41. Поново ћу поновити ово искуство вам је за наук. Не узимајте људе који су у политици 20 и кусур година, било да су у једној странци или их мењају за сваких избора. Не узимајте спаситеље и самозване недоказане експерте свих врста (Београд их је препун). Они који су стварни експерти (то само струка може да каже) најчешће нису експонирани нити су ангажовани. Не узимајте оне који живе од политике и намирују личне (често болесне) амбиције, циљеве. Не узимајте људе који су део или су вези са страним и домаћим политичким и безбедоносним факторима (дубоке парадржаве) и авантуристе свих врста. Узимајте људи који имају свој доказани лични, људски и морални дигинитет не само професионални већ свој приватни породични живот (комплетне личности). Узимајте у руководство само људе који су материјално независни и на неки начин обезбеђени, професионално доказане, који више немају потребе да се доказују. Узимајте скромне и мислеће људе јер је то врлина а не мана. Узимајте верујуће људе не само оне који се држе до вере него и оне који нису верници али се држе и поштују основне људске принципе садржани у десет Божијих заповести, или боље речено верују у људско добро а не зло итд. Покрет мора функционисати на одговоран, поштен али и промишљен начин. Не користити политичку технологију која владала овим простором 80 и кусур година (петљанија, обмањивање, лаж, подметање, играрије и коцкање свих врста итд.). Они што се изговори јавно мора да се и поштује. Па свака јавна реч прије него што се изговори треба добро промислити јер она постаје обавезујућа. Ако то нарушите запетљачете се као куче у кучину, онда ће те пељати, муљати и на крају лагати, а онда следи крај МИ глас из народа, јер ће те постати део исте политичке олигархије која се иживљава над овим народом последњих 30 година. Није лако али пробудили сте наду у народу и показали да има излаз из тунела. Све негативни (зло) што нас окружије покуша ће да вас обесхрабре, подели, подметну, дезавујишу и на крају да ликију.

 42. Сваки инжењер ће вам рећи да је немогуће направити савршену машину, машину која се никада неће покварити, машину која ће вечно радити оно за шта је пројектована – и ништа сем тога… Највише што можемо да урадимо је да контролишемо неизбежни квар: сами уносимо слабост у систем (“ако мора да пукне, најбоље да се сломи овде, где лако могу да приступим и поправим”): када се пробуши гума, не купујем нови ауто, него нову гуму; када се разбије прозор не зидам нову кућу… Ето, питам се: да ли је и Јерковић таква пројектована слабост? Да ли се то неко залетео и силно преплатио потурену трулу јабуку?

 43. Nema veze. Zima je. Bilo je i snega tako da je svaka zivotinja mogla da pokaze trag. Vi ste na pocetku i vi ste pokret. Pokret je krenuo i sad treba dalje. Ako se steta moze sanirati verujem da ce te to i uraditi.
  Uostalom, za prvo pojavljivanje postali ste vidljivi i to je odlican prvi korak. Napravili ste i drugi. Posteno rekli ono sto narod oduvek zna da ne moze da se garantuje za pojedinca, za svakog.
  Bice jos i gorih pokusaja kompromitovanja i deplasiranja Mi. Sad ce se i strane sluzbe ukljuciti da stvaraju medijsku kampanju i izmisljaju kako bi izblatili. Pustace po medijima lazi, poluistine i takve konstrukcije da osakate Pokret. Ne odgovara veleposednicima patriotske snage u kolonijama. Bice mnogo izmisljotina i lazi kako bi se od celnika Mi napravile nakaze. Pa to su isto radili i sa Kostunicom. Scenario oproban i poznat. Samo polako i smireno.
  Samim ovakvim trenasparentnim obracanjem ucvrstili ste moje poverenje u Pokret.

 44. IZBACITE GA
  U protivnom ce te izgubiti glasace i izgubiti mogucnost za bilo kakvo napredovanje i uvecanje stranke.
  On mora da bude primer za druge karjeriste sa licnim interesima.
  Prema tome IZBACITE GA.

 45. Тај ко је довео, предложио господина треба да сноси највећу кривицу и да за казну седи у ћошку па макар био главни оснивач покрета!

 46. Дао сам свој глас вама, посебно због господина Павића и генерала Ковача, од почетка сам сумљичав са Јерковићем,никада ми није уливао поверење.Само ме чуди да нисте то провалили на време . У сваком случају уз Божију помоћ рађа се нешто веома лепо са вашим идејама.

 47. Pogledajte ljudi snimak na X (ima na SrbinInfo) gde saradnik Službe iz Moskve (u koju je pojurio iz Budimpešte, gde je bio na sorošoidnim instrukcijama za rušenje projekta “MI”) spinuje, ali možete videti samo da su ga “MI” prozreli u nameri… na sledećim izborima patetični prevarant će biti u mogućnosti da vidi koliko njegov pokret udbaša Bunjevaca (nemam ništa protiv Bunjevaca, ali nema ni on sa njima – baš ništa) vredi promila (mislim skupljaće potpise i glasaće neka marva sektaško-udbaška po instrukciji)… predlažem mu da se koaliciono udruži sa Bastom Bunjevcem, Čedom Garavim i lažnim Rusima, pa da bude objedinjena manjinsko-izdajničko-udbaška lista… iskreno voleo bih da dobiju jednog odbornika zbog TIK-TOK zabave, mada je to naučna fantastika, ne može to čak ni da se isfabrikuje… saradniče Službe GOTOV SI, javno si se razotkrio i obrukao, ne znam šta ćeš sad da radiš u životu, JER NEMA NAZAD – IZA JE SLUŽBA (sa kojom si u koaliciji).

 48. Pre izbora sam komentarisao na nekom od gostovanja da je čovek sumnjiv i antipatičan. Jednostavno, odudarao je od pokreta. Ali…

 49. Jerković je prokockao svoje šanse u politici ikad više. Bogu hvala, pa se ovaj narod opametio i počeo da pamti.
  A ova vaša prva godina i treba da posluži da se pročisti žito od kukolja. On nije ni prvi ni poslednji.
  MI samo staloženo i samo napred.

 50. Nije nužno da objavite ovu poruku, kao što niste objavili ni prošlu. Ili izostavite ovaj uvod.

  Masovni ubica, pedijatar iz Zrenjanina sa prezimenom Stevanović, jedan od odgovornih za smrt oko 50.000 ljudi u Srbiji 2020 i 2021, što je višak smrti u odnosu na 2019 i 2018 godinu, oputužuje dr Nestorovića da je on masovni ubica. Naravno, sve su to sinhronizovani napadi, ali morate se braniti doktore. NEMOJTE OVO PREĆUTATI, DA VAS MASOVNI UBICA NAZIVA ONIM ŠTO JE ON SAM.

  Stevanović je promileo iz rupe posle više od godinu dana. Šekleru je AI napisala Dosije Ukrajina da bi on bio jedini od masovnih obica, u prvom periodu, koji sme da promoli njušku (kao rusifil-vakser). Krenuli su, izlaze iz jazbine. OPREZ.

  p.s. Vujičić kaže kod Maria da mu je Velja Abramović saopštio da je njegova sestra Marina imala trombove i operaciju srca i da namerava da tuži fajzer.

 51. Eno ga i Čanak, koji je u kameru kod Eftova priznao da je preko babe uključen u sektu psihopatskih srbomrzaca, kod Marića olajava dr Nestorovića… Sve je krenulo sa navodno 4 mrtve bebe, Menestrela Morvana obožava da profitira na krvi nevinih. Na njih ide krv nevinih, time se privatno ponose i nadimaju, ali javno, drugi je kriv za tu krv.

 52. Sta sprecava Jerkovica i njegovu saputnicu, da prihvate mandate i jednostavno se dogovore sa Sapicem, da ce podrzati formiranje skupstine i beodradske vlade, bez da se oficijelno prebace u SNS? MI ne moze da ucini nista protiv toga a SNS ne moze da bude optuzen za nezakonitu trgovinu mandatima!!!

 53. После седам дана одсуства читмм много нових коментара и видим да се јављају провокаторски текстови. Морам да испричам детаљ , данас у једном селу у Левчу; сељак ми каже; Раде, не тебају ми никакве приче , је њима верујем овде, и показује на срце, мислећи на МИ глас из народа. Зато мислим да сви који имају сумњу у МИ , паметније је да одмах одустану. После толико доказивања ,шта треба још да кажу да би им веровали. Познете речи Исуса ” неверници једни ” после свих чуда које је чинио. Нема промене код таквих људи. Имају СНС; СПС, СНП а имају сада и Јерковића.

 54. Ми морамо чашћу, јединством и великом борбом да сабијени редове и очистимо редове другог нам нема… јер верујем да 1м људи мање више у Србији мора да одговара. До победе

 55. Pratimo pojavljivanja na televiziji ,imamo utisak da sve vise brojite glasove nego sto obracate paznju na kvalitet razgovora i stavova koje izlazete . Evo gledam Nestorovica vec dva sata /kao da je Putin/ nadugacko i nasiroko prica o svemu i svacemu. Ne znam o cemu ce te pricati u skupstini kad ste sve vec rekli u “tolk sou” .
  Malo su vam tanki argumenti za razvoj sela i poljoprivrede , ne cini se da imate ozbiljan plan. Ono sto bi trebalo da se ocekuje od vas je iniciranje ozbiljnih projekta, koji treba da budu podrzani od strane drzave. Aktivizacija sela kao nacina zivota moze da bude masovna pojava ako se na naucnoj osnovi prouce sve socioloske, ekonmske , i kulturne potrebe mladih ljudi koje treba usmeriti ka selu .a ne romanticna etno prica. Kao kad su Nemci dosli u Banat sa pripremljenim planovima kakve kuce treba da grade , sta da proizvode , kako da zive. Auto putevi koji ce premreziti Srbiju treba da vrve od kamiona i kontejnera koji transportuju srpske proizvode u izvoz . Za to je potreban dugorocan plan sirokog kruga pametnih i strucnih ljudi koje jedino drzava moze da okupi i plati.

 56. Poštovani,
  Kada ste se pojavili, vratila mi se (odavno izgubljena) nada da Srbija možda ipak ima neku budućnost.
  Prešli smo pola grada, po najvećoj kiši, ne bi li dali podršku Vašoj listi, porazgovarali sa gospodinom Brankom u Merkatoru i preponosni otišli kući, sa verom da smo nesto bitno obavili tog dana. Jerković mi se uopšte nije dopao kao nosilac liste i čak me doveo u iskušenje da uopšte ne izadjem na izbore… ali vera u postojanje dobrih, pametnih, postenih i plemenitih ljudi je presudila (opet smo 2h čekali na izbornom mestu ne bi li dali glas za vas). Obradovalo me je ovo saopštenje/obrazloženje gosp.Pavića i sad Vam još više verujem i samo napred, praticemo Vas!

 57. Можда је баш добро што вам се ови проблеми дешавају на почетку постојања.
  Чак и да се покрет растури у три покрета народ ће гласањем брзо разрешити коме верује.
  У вашем случају су небитни детаљи политичког програма, прецизне визије, обећања… Кога то занима има за кога да гласа од понуђених партија.
  Овде ће гласови ићи само оном ко се по сваку цену потврди као частан човек.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *