САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

 

СРБИЈА СРАМНО ПОДРЖАЛА ДЕКЛАРАЦИЈУ КОЛЕКТИВНОГ ЗАПАДА

 

По ко зна који пут власт у Србији мимо воље грађана гура народ и државу у окриље „колективног запада“. Овом приликом поново смо осрамоћени поводом „самита о миру“, односно конференције која је одржана у Швајцарској о Украјини, под суштинским окриљем САД, НАТО и ЕУ.

Као домаћин није случајно изабрана Швајцарска, као неутрална држава, која се показала у Украјинској кризи тендециозно пристрасна. Покушала је да окупи што више земаља из различитих делова света, које би могле да „изнесу своју визију како треба да се води процес преговарања”, како би се бројношћу држава и потписница тзв.декларације извршио притисак на Руску Федерацију да прихвати услове Запада и тиме угрози своју националну безбедност.

Русија је више пута поновила да неће учествовати на конференцији у Швајцарској јер се Швајцарска суштински одрекла своје неутралности, кроз пристрасан однос према рату у Украјини. Замисао конференције је била да се настави рад на примени такозване „формуле мира“ након одржана четири састанка саветника за националну безбедност у Копенхагену, Џеди, Малти и Давосу. То је тај континуитет преваре Запада да бројношћу држава учесница, у том процесу, стварају привид „међународне заједнице“, која изолује Руску Федерацију. Очигледно је да постепено та стратегија има све мање присталица, након седнице ГС УН о Украјинској кризи. Тада је Америка успела кроз пресију и претње према многим државама, под мантром заштите међународног права, да осуди Руску Федерацију за „агресију на Украјину“. Наравно да то није била агресија него изнуђена специјална војна операција ради заштите руског народа на истоку бивше Украјине.

Проблем је што Србија након толико времена и даље тврдоглаво и слугерански следи стратешке смернице САД и колективног Запада, који јој пред очима ампутирају Косово и Метохију и подржавају режим у Приштини да терорише и прогони српски народ. Такви дупли стандарди Запада подржани су од стране актуелне власти Србије, при чему се сервилан однос власти правда поштовањем међународног права о неповредивости граница суверених држава. Жалосно је што се власт у Србији више бори за границе Украјине него за границе Србије. То чини баш у време када се укидају гранични прелази између Албаније и лажне НАТО државе Косово. У исто то време припрема се „Мирдита“, као менифестација којом се за Видовдан у центру Београда јавно популарише нацистички покрет НАТО државе Косово. Ни једна институција извршне и законодавне власти у Србији није се огласила тим поводом, а у медијима са националном фреквенцијом не говори се о томе да јавно подржавамо борбу Украјине против братске Русије.

Историјско је време а неодговорна слугеранска власт спроводи наредбе САД и НАТО пакта на штету грађана Р. Србије.

Најгоре је што ће последице промашених стратешких одлука сносити народ и потомство а не виновници и носиоци таквих одлука. Конференција колективног запада о Украјини у Швајцарској личи на Титаник, али овај пут са слепим путницима који не виде последице које наносе европској и глобалној безбедности. Велики број учесника конференције у Швајцарској су ту само ради преузете обавезе и немају никакав суштински капацитет да утичу на ток и разрешење Украјинска кризе.

Руска Федерација је свесна свих перфидија и потеза Запада од самог почетка. Зар је могуће да кризу покушавају да реше они који су је осмислили и који је потхањују и данас? Зато је од почетка Русија сигнализирала да није заинтересована за овакву лошу режију. Ипак је председник Руске Федерације Владимир Путин изнео почетне услове за прекид непријатељстава и почетак преговора. Наравно да Запад није имао слуха за позив на мир, њима треба наставак рата и нажалост у томе су до сада успешни.

Москва јасно истиче да су овакве конференције бесмислене и осуђене на пропаст, јер се не узимају у обзир безбедносни интереси Русије. Руска Федерација је одлучно одбацила „формулу мира“, коју нуди самозвани председник Украјине Володимир  Зеленски. Из Кремља наводе да је Русија вољна да уђе у преговоре о Украјини, али да се мора поштовати реалност и стање на терену.

Добро „разумеју“ на Западу да се ништа не може решити без Русије и Кине данас у свету, те да је свака инцијатива без њиховог учешћа кратког даха. До сада није забележено да су се мировни преговорили водили без једне стране у сукобу. Доносиле су се једностране одлуке али преговори су нешто друго и они доводе до стабилног мира.

Представници осамдесет пет држава које су у Швајцарској присуствовале мировном самиту о Украјини потписале су Декларацију у којој се наводи да је „територијални интегритет“ Украјине основа за било какав мировни споразум којим би се окончао рат. Потписници декларације сматрају да је за достизање мира потребно учешће и „дијалог свих страна“. Међу потписницима је и Србија.

У Швајцарској је и Вјоса Османи, косовска председница, која је такође подржала декларацију. Одатле је поручила и да је то нормалан след догађаја, нарочито јер она долази „из места које је пре 25 година пролазило слично“. „Као што је свет стајао уз народ Косова пре 25 година, Косово мора да стоји уз Украјину у борби за постизање праведног мира“, истакла је Османи. На овај начин је потврђено да САД и НАТО су творци Косовске а и Украјинске кризе.

До мира у Украјини без учешћа Русије сигурно неће доћи и срамно је што Србија не тражи такву конференцију где би се по истом моделу гарантовале међународно признате границе Р. Србије. Декларацију нису потписале земље БРИКС-а блиске Русији, као што су: Јерменија, Бахреин, Бразил, Ватикан, Индија, Индонезија, Либија, Мексико, Саудијска Арабија, Словачка, Јужна Африка, Швајцарска, Тајланд и Уједињени Арапски Емирати.

Када се узме у обзир број чланица УН, од 193 државе, поново 108 држава није подлегло притисцима САД, НАТО и ЕУ. Несумњиво и неповратно „колективни запад“ не успева да обезбеди већинску међународну подршку. На сцени јесте све више мултиполарни свет. У таквом свету Србији није место у ЕУ и НАТО пакту који јој угрожавајау виталне националне интересе, као што је Косово и Метохија. Неморално је није хришћански подржавати своје џелате.

МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА

 

4 thoughts on “САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

 1. Kada nešto propadne, a da nije ni krenulo.
  I uvek je tako kada se zida na lošem temelju.
  Sve to je uistinu tužno. Rat, naravno, ne postoji tragičnija stvari, ali permanentno deplasiranju UN, muljanje i laganje, sve ono što čini Zapad decenijama unazad, produžava rat. To je i cilj.
  Zapad se neprekidno vrti u istom krugu. Šetaju gdina Zelenskog od samita do samita, organizuju neprekidne “konferencije” i “samite” jednih te istih, od G7, preko G20, do ovog skorašnjeg u Švajcarskoj. Lažu sve, pa i broj učesnika, radi lepšeg “tonaliteta”.
  Naime, učetvovala je 91 od 193 zemalja članice UN, dok ostalo su “međunarodne organizacije”, pa se tako navuklo i “više od 100 učesnika”. Njih 80 je i potpisalo neobavezujuće zaključke. Na njihovu žalost, čak polovina od učesnika poslala je upadljivo niže činovnike na samit, formalno udovoljavajući zahtevu USA.
  Udovoljila je i Srbija. Kao i uvek. I možda ništa “formalno-pravno” ne bi bilo sporno za staviti potps i na ovo zapadnu poganu nameru, da se u istom zajedničkom zaključku ne nalazi i detalj o “deportovanoj ukrajinskoj deci”, čime se stvara odijum nečovečnosti u postupanju RF, što ne apsolutno odgovara istini.
  I baš tu, makar kod tog detalja, bila je neophodna intervencija Srbije na predmetni tekst zaključka. Izostala je.
  Zapad ulaže ogroman napor da predstavi većinu sveta na svojoj strani, ali je neuspeh na tom putu – sve izraženiji.
  Međutim, koji su ključni rezultati samita? Oni koji plaše ili su interes Zapada.

  Mirovnog procesa – ni u jednom slovu!
  Pa, zar ovo nije bila “mirovna” konferencija?

  Zaključci su: strah od upotrebe (taktičkog) nuklearnog oružja na terenu, obezbediti koridor za ukrajinski izvoz žita, a kako bi mogli da kupuju još oružja od Zapada, i treće, pojačati ukrajinsku vojsku upravo vraćanjem njenih 6x više zarobljenih u odnosu na zarobljene Ruse, dakle, zdravih i sposobnih za ponovnu borbu, po principu – svi za sve…

  Koja bi bilo kakva budala na drugoj strani, prihvatila tako nešto?

  I, eto, održan je “samit”, podeljene dnevnice kvazi političarima, rat se nastavlja.
  A mir? Pa, niko ga nije zatražio na mirovnom samitu.

  Uostalom, da su hteli da ga traže, Rusija bi bila na njemu. Nisu je zvali samo iz jednog razloga – da i ovo malo zemalja učesnica, ne odvuče još više na svoju stranu.
  Što se učešća Srbije tiče, možemo samo biti tužni. Ogorčenje će već doći samo po sebi.

 2. Десна особа на фотографији имала је пре руковања сат и сако, лева – пет прстију.

 3. Najvažnije je da ste živi. Nadamo se i barem koliko-toliko zdravi. I inače, mnoge stranke, grupe građana, sumanuto propuštaju svoje sajtove za distribuciju događanja unutar svojih organizacija, kao i mišljenja i stavova po mnogim pitanjima.
  Kao da je sajt mesto žarišta ebole. Neverovatno je to… Izmene i dopune su potrebne na dan, dva. Ni sat duže. Ako se ništa dogodilo nije i nema u pokretu aktivnosti, a toliko može da ih ima, onda komentari na aktuelne događaje i vesti, i unutar i izvan Srbije, naravno, oni najbatniji, ne o fudbalu, moraju biti obrađeno iz vašeg ugla. No, kažem, živi ste, svedoći ova vaša objava, reakcija, da bar neko mrda u polju…

 4. Кажете : “Проблем је што Србија након толико времена и даље тврдоглаво и слугерански следи стратешке смернице САД и колективног Запада,” То значи ,.. народ, Срби, држава…Знате да није. Знате да је председник већ дуго бремена члан тог белосветског олоша. Уствари од тренутка донирања Клинтону два милиона долара за кампању. Он је део те ЕУ политичке лудорије. Дакле он је увео санкције Белоруцији, он се слаже и придружује свим “формулама ” Зеленског, он се жестоко залаже за исопаваље литијума, он је део коначне и крајње судбине Србије и Српског народа. Молим вас, молим ;немоје да се претворите у оно , како народ каже : нити смрди нит мирише. Означите конкретнне кривце и одговорне за сваку издајничку и ненародну одлуку штетну по народ и Србију. Лето је, врућине су и људи се тешко покрећу али се побуна мора покренути . Моожда на јесен Као неки дан у Лозници. Да ли сте у контакту са Аном Пејић, Милошем Парандиловићем, Алексићем , оним докторем у Нишу ( побеже ми име његово ) И Ана и Доктор нису зинтересовани за лидерство. ПРОГЛАС је позитиван, осим малог броја поојединаца. Можа би прихвтили политику без лидера. Неки облик сената, већа ; како год. Народу су лидри пресели, Осим ових око Несторовића и Вучића ) Да ли заиста желимо да спасимо Србију ? ? ? то је основно питање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *