ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО БЕОГРАДУ

Као и у претходним изборима, многи ће вам говорити о последицама, а МИ – глас из народа вам нуди решења за нека темељна питања Београда:

  • Екипу стручних људи који су доказали 2004.године у Агенцији за приватизацију да су за месец дана способни да спрече крупну корупцију.
  • Коришћење укупних стручних потенцијала Београда. Без било какве политичке острашћености. Зато што је то нормално и зато што су проблеми тако велики да су стручни поштени људи неопходни у раду, без обзира ког су политичког опредељења. Само на тај начин укидамо партијску књижицу као основ за добијање важних позиција у систему.
  • Знање којим располажемо у реструктурирању великих привредних система, много већих од комуналних јавних предузећа која се морају довести у ред. Метод је кроз социјални дијалог. Садашње приказивање »позитивног резултата« тих предузећа заснива се на великом повећању цена њихових роба и услуга. Сву корупцију, трошкове лошег управљања, све нерационалности система се гурну »под тепих високих цена« и тиме се терет свали на грађане и привреду Београда. Та предузећа морају бити високо профитабилна без повећавања цена. Знамо како се то постиже!
  • Утврђивање стратешких праваца развоја Београда није у надлежности политичара. МИ бисмо организовали платформу за научну заједницу – која је огроман неискоришћени потенцијал Београда – доказане привреднике, установе културе, и да они уз организациону помоћ града дефинишу стратешке правце развоја.
  • Оштар отпор и рад против непримереног поступања државних и градских институција и утицајних појединаца којим се отимају наши заједнички ресурси. Нису, и не смеју бити, ни на продају, ни на поклон наша земља, обале, вода, ваздух, историја, споменици културе, достојанство…

One thought on “ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО БЕОГРАДУ

  1. U ovom bloku “obecanja” deluju ostvarljivo , tesko , ali moguce . Moramo biti malo i optimisti ako hocemo da se bar 10 % ostvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *