Конференција за штампу покрета „МИ-Глас из народа”

Теме конференције:

 • Покушај разбијања покрета МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА
 • Формирање странке
 • Даљи правац и политичке одлуке покрета

Говорници на скупу су били:

 • Драган Станојевић
 • Бранко Павловић
 • Митар Ковач
 • Синиша Љепојевић
 • Јован Јањић

47 thoughts on “Конференција за штампу покрета „МИ-Глас из народа”

 1. Podrska Pokretu! Nastavite sa idejom. Ako su otisli Nestorovic i Pavic (veliko razocarenje za mene!), to je njihova stvar, Pokret treba da nastavi rad na spasenju Srbije. Srecno!

  1. Несторовић је по налогу учинио покушај и донекле успео да узбурка јавност, али ни то неће дуго трајати, заборавиће се за неко време али се ипак обрукао у јавности. Ови осталих петоро људи сада имају далеко тежу ситуацију, али верујем да ће то прегурати, мало теже али успеће. Права политичка борба тек предстоји и ови људи ће верујем искористити сваки посланички минут да оправдају поверење, па и да придобију део народа. Што се тиче Павића, можда се и неће покајати, можда и хоће, и вероватно ће га Несторовић и служба увлачити у своје науме, али по мени се понео као обична “Сека Перса” и вероватно насео на провокацију. На Станојевића је стављена сумња а самим тим и одговорност да те приче превазиђе радом и поверењем. Подршка и срећно нам било.

  2. Bolje sada na početku , nego kasnije kada se krene u ozbiljni politički manevar…ali da sačekamo da se prašina slegne…pa da promenimo ko je čiji…svoji ili svačiji…ko da više

 2. Nastavite dalje. Koga nema, bez njega se moze i mora!
  Nemamo normalnu alternativu. Sve ponudjene opcije su katastrofa. Ovako ili onako su u vlasti vec 34 godine, a mnogi od njih su deca komunista koji su unistavali Srbiju od 1945. godine.
  Sto se tice Nestorovica, to sam i ocekivao. On kao bivsi SPO-vac nije ni bilo realno da ostane dosledan svojoj ideji i borbi. Aleksandar Pavic mi je razocarenje, ali se nadam da ce ipak malo bolje razmisliti. Ipak nije mali klinac da se duri.
  U svakom slucaju, imate podrsku da nastavite dalje borbu za Srbiju i sav srpski rod.

 3. Danas mi je bilo zabavno, pogledo sam sva gostovanja, i nakog ginekologa koji nije suosnivač, ali se postavljao tako kao da jeste, neki Nestorovićev drugar, kolega. Potpune političke analfabete. Prenosio je događaje sa sastanka na kome nije prisustvovao.
  Ok, Nestorović ga je doveo, oseća obavezu prema njemu, dobio je berićetni mandat, i njegovo je sad ždrebe. On se, taj ginekolog, nada pomirenju, kao da se ništa dogodilo nije. To bi samo produbilo nestabilnost i proizvelo novo ispadanje na prvoj krivini. Pavića niko i ne pominje. I ne treba.
  Reče ginekolog, i ostae živ, treba čvrsta ruka, liderstvo, da neko preseče (u pokretu), da se neko pita ko odlučuje. Živela autokratija, nedostaje nam, odavno je nismo imali.
  Pa, tako, šta će nam onda i Skupština, imamo Vučića, “da preseče”. Kakvo crno glasanje, trošenje para, pa tako i osnivači ovog pokreta mogu kući, to sve lepo sam može da odradi Nestorović. Uostalom, nije za džabe ginekolog. Pardon, pulmolog, ko to bolje zna od njih, oni znaju sve. Pa i geopolitiku o kojoj Nestorović uzduž i poreko u poslednje vreme, kao o alergiji na grinje. Ni akušer nije puno dalje od gepolitikologije u odnosu na Nestorovića. Mogu i na sednive Saveta bezbednosti UN, direktno.
  Nestor ponese spirometar, giša spekulum, i srede pitanje rusko-ukrajinskog sukoba već na prvoj sednici.
  Ali, šalu na stranu. Petorka umnih i krediblnih ljudi čim pre u proces osnivanja stranke i odbora. Brzo. Nije lako, ali mora brzo. Oni koji su podneli zaštitu imena i logo pokreta, danom podnošenja su i bezecovali to ime. Nestor, iako se to možda pokušava, radi dezavuisanja članstva, možda je takve instrukcije dobio, to dupliranje imena, ne može da ostvari, da registruje. Zakon je tu jasan. Nestorović i njegova ekipica su, prosto rečeno, proplivali.
  Ozbiljna ekipa, ozbiljan rad predstoji, samo bez ikakvog daljeg razvlačenja pite po medijima. Puna ozbiljnost. Nestor i Pavić neće hteti pismenu ostavku da podnesu, a bez toga ne mogu biti isključeni iz osnivačkog akta. Amaterski je reagovala i ekipa 5. Ali, ima način funkcionisanja i bez njih, u zavisnosti od preciznosti statuta, zajedničkih dokumenata. Nisu o tome mislili, niko, jer niko ovo očekivao nije. No, to sada u drugi plan. Pokrenite se.

  1. Vaša analiza je dosta precizna i tačna. Nestorovića njegovi drugari iz tog novog odeljka, predstavljaju kao neviđenu žrtvu koja je na svojim leđima iznela kampanju, što je notorna neistina. Čovek voli gostovanja, gostovanja vole njega, zahvalan je monologista, voditelji odu na pauzu, on štrika, popunjava višesatnicu na medijima. Uživao je u tome, ujedno je to i posredna promocija knjige, privatne ordinacije, ništa nije slučajno. Međutim, iako patriota, Nestorović nije nikakav štih u političkom smislu, jer nije ni obrazovan za tako nešto. Čitanje knjiga iz domena naučne fantastike ili i neke iz političke filozofije, ne daje potrebno obrazovanje za ovu priču. Za to su potrebne godine izučavanja. Tačno je da pokret sada mora brzo dalje. I da se ne osvrće. Nestorović jeste doneo neke glasove, ali je sada i odneo. Taman. Ko je hteo politiku da prati, pratio je Pavlovića, Lepojevića, uvažavao generala koji je odličan vojni segment inkorporirao u program pokreta. Zabavljači su otišli. Profesionalci ostali.

  2. U pravu ste….. Dodatno verujem da ce SNS sve uraditi da pridobije 2 odbornika iz Obrenovca, i tako vas oblati što više može … kako bi Nestorovic navodno bio ”čist” i na krilima tog scenarija on dobijao sav novac od pokreta, jer je racun na njegovo ime. Bice mnogo mraka i podmetanja, izdržite!

   1. Dobar dan Naroda Moj , pomaze Bog ! Naroda posledica , ne pada sneg da pokrije breg , a Glas iz Naroda govori , a vidi se kad se raztopi sneg de zemlja ne pije vodu .Dragi Moj Mi Glas iz Naroda , punu podrsku of mene I po mom skromno misljenje vecina braca koji su vam dali Glas , tvrditi necu , Jer je to gordo . Razocarenje je sasvim Prirodna stvar I Zdrav odnos prema nevolji ko ja je snasla Pokret . Ne smemo da ostane mo u to stanje , nego.naprotiv da sa verom u Boga I roduljubljom teramo borbu za Casni Krst I Zlatnu Slobodu koja je ispred nas ! Pozdrav iz Cikaga

  3. Текст прави, онако баш Цицеронски. ( морао сам да приметим ) . Сложан у свему као и у ономе да не развлаче питу по медијима.

  1. Moram reći da uopšte nisu amateri, ali jesu bez iskustva u ovom trenutku. Jedini pravi amater u svemu i po svemu jeste g. Nestorović. U izlaganju (gostovanje na tv Informer) advokatice bliske liderskim strankama i čvrstom lideru, čemu upravo teži Nestorivić, a od čega navodno beži pomenuta advokatica, Jelena Pavlović, vidi se potpuna politička neukost. Potpuna. Nadam se da će kao izabrani poslanik, iako je potpuna politička analfabeta, ipak biti korisna kod seta pravisudnih pitanja, te pitanja koja se tiču kriminalnog zakona koji pokriva izvršitelje, banke. Što se pokreta Mi tiče, što brže i što dalje, bez osvrtanja unazad i potonuća u kaljugu u kojoj se, čini mi se, a takav sam utisak stekao prateći njegove skorašnje izjave, poprilično beščasno sada valja Nestorović.

 4. Хајде да видимо да ли ми можемо да платимо МИ више – и то у чврстој валути: поверењем, радом и одлучношћу – него што ОНИ плаћају њих…

 5. И даље мислим, као и на почетку, да је чврст и главни темељ покрета “Ми”, Синиша Љепојевић.
  Видим код њега пре свега знање,затим,исправно расуђивање и тумачење политичке сцене у Србији и свету, изузетну елоквентност, стабилност …
  На крају, делује врло озбиљно као појава.
  За онима који су навикли да се нигде дуго не задрже, да мењају ставове често, који су склони атракцијама, не треба жалити.
  Држите се својих принципа и нека је Србија изнад свега.
  Желим вам успех у будућем раду !

 6. Postovani Gospodine Ljubojevicu, bezite iz te mocvare
  pre nego sto vas zadave u mulju!

  Nije ta druzina dostojna vaseg poverenja. Spasite se dok mozete!!!

  1. Најлакше је побећи! Са оваквим програмом могу свакога да погледају у очи! Само неко злонамеран би био против!

 7. Ja ne mogu da verujem da se ovo desava.Za Nestorovica mi nije nista cudno, nisam nista ni ocekivao od njega. Ali Pavic mi je bio favorit. Sad ne znam sta da mislim. Sad nista ne moze oprati ni jednu ni drugu stranu. I jesu se poslednjih par dana svi okomili na MI.Sad se Vucic “sladostrasno” smeje

 8. Кад се несторовић појавио у МИ ја сам размишљао да не гласам. Доктори више воле власт и удбу него леба да једу. несторовић је у СНС, а Павић ће да извиси на лед јер је интелектуалцима забрањен приступ снс-у. Никад Павић неће моћи странку направити. Павићу је најбоље да се врати у покрет. Врло лако је видети да је Станојевић за извршни одбор , А Павић то треба да прихвати и фокусира се на неком другом делу…

 9. Да ли је истина да је Станојевић покушао да муља са средствима добијеним на име изборне кампање? Више верујем Павићу на реч

 10. Озбиљна паљба по истини, говори да ових пет људи треба да издрже уз сву нашу подршку. Доста нам је колонијалне власти, а да промотери исте се боје МИ, говори и овај клип у точковима. ИЗДРЖИТЕ зарад Србије и нас уз Вас.

 11. Подршку петорици оснивача ће дати и подржати их сви који су гласали за идеју а не за личнпст, не за неког будућег вођу. Као верујући човек, сматрам да је одлазак Несторовића дар од Бога за покрет-странку ” МИ глас из народа “. Био би непрекидни камен спотицања. Верујем да је разочарао велики број својих фанова. Не издвајам никог посебно од петорице зато што су сви појединачно стручни за своје подручје рада. Нека их Арханђел Михаило прати и Бог чува за добробит Србије .

 12. Veliko je razočaranje Nestorović. Pitam se šta mu je to trebalo i kako se oseća pred ljudima. U ovoj situaciji i u ovom trenutku u kojoj je Srbija i narod, on nije napustio pokret, napustio je Srbiju.

 13. Pojavila se sedmoglava azdaja i pocela da potapa naprednjacke i opozicione brodove. Odmah je poslat kapetan Dzon Piplfoks koji je odsekao dve glave , koje nisu znale odgovor na pitanja koje im je Dzon Piplfoks postavio. Ali svi su izgledi da ostalih pet glava zna odgovore na pitanja koja ce im kapetan Dzon Piplfoks postaviti.

 14. Ja sam uz vas i prvi put iskreno želim za nekoga da glasam.
  Dobro je što ste blagovremeno održali ovu konferenciju za štampu, svaki vaš nastup me uverava u to ste pošteni i da vas treba podržati u ime svega što je dobro u Srbiji.

 15. Писао сам овдје прије неки дан, прије овог раскола и давао добронамјерне савјете. Нисте послушали, ни једна страна није послушала:

  1. Нећете успјети уколико наставите да радите по постојећим клишеима и у складу са постојећим параджавним системом. Не можете мијењати систем досадашњим алатима и навикама.

  2. Сви се слажете да постојећи квазисистем, или квазидемократија, умјесто народа препознаје партије, умјесто правде неправду, умјесто поштења лоповлук и крађу. Како онда мислите да систем можете промијенити ако сте одлучили да прерастете у партију или странку, а знате да је партија (каква год она била) највећи друштвени вирус, због којег је друштво обољело? Умјесто да будете друштвени лијек, ви желите да будете вирус и чини се да тога нисте свјесни.

  3. Данашњи систем препознаје ВЛАСТ умјесто СЛУЖБЕ, и МИ се баш на том питању и на првом искушењу подијелио. Управо на питању власти у покрету? Мени се чини да од вас петорице, има вас још који нисте схватили да се постојећи систем не може поправити, већ да се он мора напустити и замијенити новом идејом, у којој неће бити ВЛАСТИ, већ СЛУЖБА.

  4. Изгледа да и ова двојица, Несторовић и Павић, такође нису расчистили са природом постојећег система и одатле све полази. Постојећи систем је подметачина и његово поправљање је губљење времена и енергије.

  5. Ви сваки дан и непрекидно требате говорити и у дубини душе схватити и спознати да се постојећи систем ПОПРАВИТИ НЕ МОЖЕ! Ако то прихватите, успјећете без обзира да ли вас је сада седам или пет и без обзира да ли сте стицајем околности оснивачи, или покрету се касније придружили. Она група која прва схвати ову истину, успјеће, таман их било двојица, петорица или стотину.

  6. Ви морате пробудити народну енергију и довести пред државну скупштину два милиона људи и пред њима ући у скупштину и тражити да скупштина усвоји ПЛАН, без обзира какав био састав скупштине. Онај, кога народни митинг овласти, треба ући у скупштину и за говорницом рећи следеће:

  -Народна скупштина Републике Србије, данас (датум), у Београду, у присуству и непосредном свједочењу народа, који се данас окупио пред скупштинским здањем и у центрима свих градова и општина у Србији, у броју који се процјењује од неколико милиона, усваја ПЛАН.

  Овлашћују се аутори ПЛАНА да ПЛАН спроведу у живот у року од 5 година, почевши са данашњим даном, са правима, начином и методама садржаним у ПЛАНУ.

  – Ко је ЗА? (сви, народ свједочи и пријети?)
  – Ко је ПРОТИВ (нико, народ свједочи и пријети?)
  – Ко је УЗДРЖАН (нико, народ свједочи и пријети?)

  Да би ово успјели морате урадити ПЛАН, детаљан, који даје одговор на свако питање, постављено од сваког појединца и за овај посао треба вам најмање годину дана.

  Ово требате почети радити, а не да се свађате и дијелите. Срамота…

  И да знате, имам написан ПЛАН, преко хиљаду страница, али немам покрет, ни странку, нисам члан ничега и не зависим ни од кога (моји подаци су познати редакцији).

 16. Јутро је кажу паметније од вечери. Тако ево данас ,јутро после вечери, у НСПМ јасна и недвосмислена изјава доктора и политиколога да они подржавају Вучића, наводно ако буде Мајдана. Па у Србији се сваки протест против власти и онога што власт ради баш од Вучићевих проглашава за некакве Мајдане уперене директно против Вучића, те тако и ова господа јасно опрдељују да су за одбрану Вучића. Иначе на неком подксту званим Локомотива је доктор из свих праваца оцрнио остале своје бивше причама како их је он све саставио, како је он све смислио, како је МИ уствари он и остале интриге, а при томе каже како на првим састанцима ни сам није знао ко ће све бити ту. Иначе је нагрдио Бранка Павловића свом силином и тврдњама да Павловић подмеће “своје”, тј. кадрове служби, растура одборе и сл. Ипак непримерено, али за многе који су веома јавно на сајтовима указивали баш на доктора као играча АВ ово није изненађење, напротив само нису знали када ће се то десити. и добро је што се то веома брзо и десило. Али, ипак је АВ успео, доктор је веома стручно убацио вирус раздора и сумњи у све, баш све. Биће веома напорно и тешко превазићи ово, али надам се да имате и снаге,разума и знања да оздравите.

  1. То што сте навели није доказ да су Несторовић и Павић Вучићеви пројекти. Као прво, Несторовић је то изјавио одмах након избора док је покрет још био јединствен. Да ли је он то учинио у сагласности са другим оснивачима или на своју руку, није познато, па је ова Ваша изјава неутемељена шпекулација. У складу са циљевима покрета, логично је да би покрет стао уз институције државе уколико би интереси државе били угрожени а то нема никакве везе ко је на власти. Важно је да изађе на чистину шта је довело до распада покрета, а паушални закључци томе неће допринети.

   Да поновим, овај покрет је био изузетно опасан како за власт тако и за “опозицију” а посебно за стране факторе те је разбијање покрета било за очекивати. Морам да признам да на обе стране има пуно нелогичности у тумачењима догађаја, па не би било чудно да је ово била синхронизована акција различитих “службица” које су деловале преко обе фракције …

   1. Нимало не сумњам у вашу искреност, као и вашу жељу веома сличну и мојој за бољу Србију, али ако је веровати наводима поменутих медија где су дали изјаве као и онима другима који су то пренели, веома читко пише “да су у том случају за Вучића”. Иако то заиста и јесте факат да је Вучић власт, онда то значи да су и они за такву власт коју оличава и спроводи Вучић. А ако је оваква власт врхунац квалитетне власти која је неопходна Србији, онда су и Несторовић и Павић на правом путу. Срећан им пут.
    Да додам иако не волим расправе овакве врсте, на сајтовима које пратим често, као на пример Балканска оштрица,Славија инфо и још неки други, на којима су гостовали многи гости који су изражавали и предвиђали баш овакав расплет у Ми и говорили да власт подмеће тројанце, као Васовић, Шкоро,Бркић,Предраг Поповић, Анђелковић,Шаровић Драгаш… био сам изузетно критичан и према њима а и према водитељима, и шта?, испоставило се да су многи од њих били у праву.

    1. Да ли више верујете у оно што прочитате у медијима или оно што чујете? Саветујем да погледате конференцију за новинаре од 23.12.2023 године. Имате је на овој страници.

 17. Веома ценим господина Љепојевића и захвалан сам му на покушају разјашњења тужне ситуације у који је покрет доспео. Опис догађаја на састанку звуче логично.

  Међутим, аргумент да уколико не постоји консензус међу оснивачима одлуке се доносе гласањем не пије воду у случају да је један од оснивача, без консензуса или гласања обећано место носиоца листе у Београду. Било би лепо да господин Љепојевић током неко будућег медијског појављивања појасни да ли је истина да су поједини оснивачи на своју руку доносили важне одлуке без консултација са осталим оснивачима?

  Морам и да приметим да је “доказ” да су два оснивача напустила покрет представља класичан пример сукоба интереса. Потписи на записнику са поменутог састанка је чин избацивања а никако напуштања покрета.

  Тешко ми је и да приметим да ме овај тужни догађај подсећа на распад СНО-а 1990-те. Нажалост, историја се понавља.

  1. Nisam ničiji advokat, ali je već receno da su se sa izborom nosioca za Beograd svi osnivači slozili.
   Očekivati da neko ko je dao ultimatum ”ostajem kao predsednik ili odoh” jos i saceka da se zapisnicki konstatuje da je napustio pokret, i da potpise zapisnik, u najmanju ruku nije realno.
   U zivotu treba razlikovati povod od razloga.

   1. За Јерковића су се сложили а-постериори, када му је један од оснивача без знања осталих понудио место носиоца листе за град Београд. Ни ја никога не правдам, само покушавам да саберем чињенице а не личне амбиције, сујете и све што уз о иде …

  1. Zdravko, pogledao sam svedočenje te žene na Jutubu, i to je krajnje razočaravajuće. Dobro je što se postavili taj link, kako bi se demaskirao i lik i (ne)delo Nestorovića. Pomalo sam i šokiran, nisam očekivao tolike razmere beščašća. Iako je jasno da je motiv politički učenog dela ljudi iz ovog Apr udruženja, da uvođenjem Nestorovića u priču odigravaju dobar marketinški potez sa kojim se pojačava predizborni kapacitet u smislu obezbeđivanja dovoljnog broja glasova, ipak je bilo neophodno sagledati širu sliku i učiniti sveobuhvatniju proveru. Poput Jerkovića. Čini se da je upravo Nestorović, ali i Pavić, da su nekako bili posebno odbojni prema “konkurenciji”, prema Jerkoviću. Lova, brašo, a? Onolika. Bilo kako bilo, ekipa “give me five”, mora urgent na dva koloseka, osnivanje stranke, ako su kao udruženje iz Apr-a podneli Zavodu za intelektualnu svojinu svoj logo i ime, zadržaće to i za stranku, jer će sa većinom glasova (ako im je sad pa statut u Apr-u takav, donšenje odluka većinom, a ne konsenzusom), 5:2, moći da to ime ustupe svojoj novoj političkoj organizaciji koja treba da bude stranka. A u toj stranci, pod tim imenom “Mi”, neće biti zabavljača i gatara. Lovu sa rn, a koja pak pripada svim članovima GG u Skupštini podjednako, Nestorović neće smeti prisvojiti ili zloupotrebiti. Verujem da mu to i ne pada na um, iako jeste davao neke suspektne izjave na tu temu. Odgovoran je i za valjanost pravdanja troškova, pa mu ni taj detalj ne ide u prilog, ako petorka pokrene akciju. Najbolje za sve: svako svoju lovu (svoje “frakcije”) shodno broju ljudi, pisani izlazak iz udrženja u Apr-u, Nestorovića i onog čudnog igrača pridošlog iz SAD, i svako na svoju stranu. Nestorović i onaj drugi novo i drugačije ime stranke, udruženja, čega god, i vozi Miško, svima super. Nestoroviću posebno. Zar nije pribavio obe funkcije za sebe, jedini, koliko je šire poznato, i narodnog poslanika i gradskog odbornika? Pljušti kinta sa svih strana.

 18. Како хоће да вас облате а још нисте ни почели! Значи да вас се боје! Останите при оним ставовима којима сте нас и привукли да вам дамо подршку и немојте нас изневерити! Биће вас мало у скупштини али НИЈЕ БИТАН БРОЈ НЕГО СОЈ !

 19. СТРПЉЕН-СПАШЕН.

  Овај Ваш “мали организациони” проблем је суштински небитан, али квари. Важан је Ваш циљ, а тиме још нисте ни стигли да се бавите, а то је мноооого теже, тј. шта ћете радити у скупштини? Како немате већину (и власт) разумео сам да ћете аргументовано и интелигентно борити се да објасните, (а не овако препуцавачки) шта је суштински лоше у раду и једних и други, од Експа (зашто је штетно колико кошта и какав ће ефекат бити) па на даље и за то је у овој фази практично небито да ли сте странка или само покрет (то је само оптерећење за Вас) Да подсетим, што многи заборављају, прву препреку сте прескочили (за сада), јер аргументовано нисте подржали ни једне ни друге у Београду и Ваш проблем је већи него другима, да сте ту почели да муљате (што остали раде по дефиницији), ту би Вам одмах био крај (за мене свакако). Што каже мислилац, није битно да ли је мачка бела или црна, већ да лови мишеве. Тако ћете можда и једни (5) и други (2) (дај Боже) у скупштини ловити мишеве и то је ваша мисија сад, али морам да кажем, логореични, који ми није омиљен, кад у гомили речи изговорених брзином светлости уз половину поштапалица (најчешће “Јел` тако”) често није ни свестан шта изговара, али сам му то добронамерно “опраштао” (само нека лови “мишеве” у Скупштини) до тренутка кад је после добрих резултата у заносу рекао …нас седморица смо као она позната ХРВАТСКА група 7 младих (“јел` да”)… има још живих чланова најдуговечније групе на свету, па нека их пита одакле су (Шумадија је сигурно у Хрватској), а ако тако буде излагао у скупштини, то ће нажалост бити *иганисање, те је боље што није код Вас, али ипак биће добро ако лови мишеве…
  Неће Вам бити лако, али се на муци познају јунаци.
  Немојте разочарати, знате зашто сте ту.

  Бобан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *