Станојевић за руске медије – Покрет МИ једина нада за спас Србије

Буквално недељу дана пред парламентарне изборе у Србији, гост нам је био један од лидера „сиве еминенција” политичке арене Балкана, народног покрета „Ми глас из народа”, Драган Станојевић.

Прошле недеље су се обистинила сва предвиђања нашег саговорника – данас већ разговарамо са послаником Народне скупштине Републике Србије! Детаљи од првог лица.

– Драгане, добар дан! Већ вам се може честитати на победи! Направљен је још један политички заокрет. Поделите своје емоције! – Да, хвала! Као што рекох, огромна победа народног покрета „Ми глас из народа“! И рекао сам да ће ово бити највеће изненађење на српским парламентарним изборима. И тако се догодило! У суштини, ми смо морални победници! Људи који не припадају професионалној политици организовали су се буквално месец и по дана пре почетка избора. И превазишли смо неопходну баријеру, добивши дупло већу подршку од потребне која нам омогућава да уђемо у парламент.

На овим изборима народ је први пут осетио толику енергију и задовољство јер смо успели да унесемо поверење народу – сада су ту њихови прави народни посланици! Сви, а посебно западни медији, били су шокирани и почели да траже неке наше раније изјаве и недостатке. Јасно је да сам ја „руски агент“, неко други – нешто друго. –

Ваша предвиђања су се показала тачним: народ је поверовао покрету. Како ћете даље? – Наш покрет ће се, наравно, борити против овог глобализма, западног сатанизма. Бранићемо традиционалне вредности, суверенитет и борићемо се против онога против чега се бори и Русија. Наравно, ми ћемо се противити увођењу санкција против Руске Федерације и још много тога. Урадићемо све што је народ хтео, а ми смо им то обећали, гарантовали и за то смо добили подршку. Штавише, у Београду се не може формирати власт без нашег учешћа. Наравно, постоји огроман притисак: покушаји подмићивања и још много тога. Али ми, као представници истинског народа, остаћемо на својим позицијама. Нека буду нови реизбори. За нас је још боље – победићемо више!

Како су прошли избори? Да ли је било покушаја провокација конкурената? – Избори су генерално прошли добро. Јасно је да не иде све глатко. Имамо информацију да наш покрет има већи проценат од званично објављеног. Али у оквиру наших посматрача није било озбиљних примедби које би утицале на поништавање. Западна опозиција жели да организује још једну обојену револуцију. Јер кажу: сви резултати су лажни, у ствари, не могу да прихвате пораз. То посебно важи за Београд. Тврде да се овде догодила највећа крађа гласова.  Организују протесте, разне провокације – хоће да покушају да увуку људе у сукобе. Могу да Вам кажем да ми, као нова политичка снага, која је већ трећа или четврта на политичкој сцени у Србији, то наравно не подржавамо. Нећемо бранити ни власт, али ћемо бити за народ и бранићемо државност. То су потпуно различити приступи. Мислим да прозападне снаге неће моћи да организују још један Мајдан. Мајданисти нам више нису потребни – видели смо их довољно.

– Да ли сте успели да прославите победнички финиш са саиграчима? – Наравно, било је много радости! Народ је веома срећан, сви су срећни, јер је овакав резултат био прилично неочекиван, али не и за мене, јер сам знао када смо се окупили, колико вредимо. Мени је јасно да ово данас нису само избори у Србији – то је избор између добра и зла у глобалном смислу. Морамо заштитити добро, нико не би требало да остане равнодушан у овој ситуацији.

Сада чекамо саопштење званичних резултата. Замислите, имамо 13 посланика! За месец и по дана победио је покрет који је био практично непознат, иако су људи укључени у њега надалеко познати.

Ја мислим, да је ово само први корак, а да велике победе и велики резултати тек предстоје. Мислим да ако буде избора у наредних пар година, иако је по Закону мандат 4 године, међутим код нас се по неком неписаном правилу избори дешавају сваке друге (смех). Дакле, на будућим изборима наши резултати ће бити вишеструко већи.

– Победа се догодила! Да ли осећате радост због онога што сте постигли? – Срећни смо, наравно, у смислу да је народна подршка била огромна, толико велика да западне амбасаде дахћу и стењу: како им је овако нешто промакло?

Уосталом, ми смо озбиљна политичка снага која ће у парламенту деловати у интересу народа, а не у интересу Брисела, не у интересу Запада, као што се сада ради. –

Традиционално, пред Нову годину, тражимо од гостију прогнозе и жеље, шта Ви желите у наредној години?

„Наравно, желим да победимо ово зло у Новој години.“ Желим да се Специјална Војна Операција заврши поразом нацистичких снага, победом једне нове Украјине, тако би требало да буде. Постоји нова политичка платформа која неће правити непријатеље ни од Срба ни од Руса, који ће бити пријатељи, као што је то увек био случај између братских народа.

Али, наравно, очекујем такође, ако не потпун, онда делимичан пораз западне хегемоније. Мислим да смо, захваљујући данашњој Русији, на добром путу да то постигнемо. Јер данас је нормалан човек, нормална држава уморна од западне хегемоније, наметања својих по факту сатанистичких “вредности”.

Сви МИ само желимо да живимо у миру и благостању без утицаја Запада, који уништава породице, традицију, културу и државу.

Желим свима нама велику срећу! Велики и огроман поздрав од братског српског народа! Срећно свима! Срећни новогодишњи и Божићни празници! Ура!

Превод са руског

https://argumenti.ru/interview/2023/12/874074 

4 thoughts on “Станојевић за руске медије – Покрет МИ једина нада за спас Србије

 1. Као умерени русофил садражјем овог текста сам задовољан. Није ми се допао својевремен текст од госпдина Дгина и сматрам резултатом недовољне информисаност и имам жељу да се руска јавност боље информише о стварном стању у вучићевској Србији, да се тај човек више не појављује у руским медијима коа онај који није: “херој непокорене Србије”, него као онај који јесте ” човек који је пристао на све планове Запада укључујући и француско-немачки, који је Косову предао и „што нису тражили“, који је по мишљењу многих патриота не само издајник него ВЕЛЕИЗДАЈНИК”.
  http://restruktura.org/otvoreno-pismo-aleksandru-duginu/

  1. Браво Драгане,
   Одличан интервју за руски братски народ.
   Они треба да знају шта се догађа. Цео свет треба да зна за вашу странку која је право лице Србије. Срби који вас подржавају не желе више да трпе деструктивни систем, и да се стиде оних који их у свету представљају.
   Воља народа је највећа снага и она мора да победи.

 2. Етикетирање Срба да су русофили, или про-ови, ант-они, подметачина која служи искључиво слабљењу свеобуихватног српског корпуса. Ако су про нечији онда су пре свега про-своји! Доказ томе, бар што се тиче нато држава, врло је једноставан. Нека се нато окупатор повуче са дела окупиране територије државе Србије. Нека не спречавају интеграцију свих српских територија у једну државу. Нека плате одштету нанесену током бомбардовања 99′ за материјална добра и нанесени душевни бол. И наравно, у складу са цивилизацијским тековинама и њиховим англосаксонским стандардима нека процесуирају одговорне за тај злочин, а онда може да се дебатује да ли су Срби русофили, натофили, про-ови или анти-они.

 3. Слажем се са кометарима, одличан интервју али би заиста требало доћи до Руског руководсва са правом истином о Србији и Србима. Разлог погрешног гледања су Вучићеви изасланици у Русији, Дачић и Вулин као и одбегли Милошевићев син са нелегално стеченим парама за време владавине оца и мајке. Они су пренели нетачне податке о догађањиа у Србији. Можда је Дугин реко што је рекао на основу њихових ” информација ” Веме је да контактирају праве Србе из МИ-глас из народа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *