Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону присуствовао на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону присуствовао на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

На традиционалној манифестацији, која се одржава по четврти пут у Тренту, Република Италија и која за циљ има окупљање културно-уметничких удружења из читаве Европе као и чување и неговање наше традиције у дијаспори, присуствовао је и Драган Станојевић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, 1. јуна 2024. године.


Манифестацији су присуствовали и градоначелници Виголо Ватара, Калдонаца, Каљана, Фолгариа, као и представници секретаријата за туризам Покрајине Трентино уз присуство председника Скупштине Покрајине Трентино Валтера Касвалдера.
Отварајући манифестацију, учесницима су се обратили Ђорђе Милановић, председник Удружења „Видовдан“ Трентино-Доломити из Трента; Валтер Касвалдер, председник Скупштине Покрајине Трентино и Драган Станојевић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону.
Том приликом, Станојевић је поздравио учеснике у име Народне скупштине и Одбора за дијаспору и Србе у региону. У даљем обраћању, нарочито је изразио задовољство великим одзивом учесника и истакао је значај окупљања младих људи наше дијаспоре на оваквим манифестацијама и догађајима јер су они једина прилика да, удаљени хиљадама километара од своје матице, покажу да нису заборавили своје корене, традицију и обичаје.
На крају манифестације, за свој рад и допринос на јачању српске дијаспоре у Републици Италији, гостима је уручена пригодна захвалница Удружења „Видовдан“ Трентино-Доломити.
Поред присуства на манифестацији, Станојевић је прихватио позив да се састане са локалним привредницима, како би разговарали о могућностима продубљивања привредне сарадње и новим могућностима за извоз и увоз производа и сировина из Републике Србије и Републике Италије. Том приликом, на позив Матеа Бортолинија, директора компаније SantOrsola, која се бави прикупљањем и прерадом бобичастог воћа, учесници су обишли хладњаче и производне погоне компаније и разговарали о производним потенцијалима компаније и могућностима повећања увоза из Републике Србије.

3 thoughts on “Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону присуствовао на манифестацији „Бројаница“ IV Сабор српске омладине Европе

  1. Čini se da jedino Dragan u sebi ima pravi opozicioni potencijal. Ostali sve sami filozofi u rukavicama. Branko posebno. A to nimalo nije privlačno.

  2. . Поздрав и честитке Драгану Станојевићу због присуства манифестацији презентовања Српаске културе у Италији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *