Обраћање Бранка Павловића у Скупштини

Јуче смо утврдили да је просек раста привреде како Влада од 2013-2023. године, тако и оних од 2001-2012. године слаб. У двадесет и више година, ми имамо веома незадовољавајуће стопе раста.

Због чега? Због тога што нам је Запад наметнуо мере макроекономске политике које нам онемогућавају да се брже и боље развијамо, што би иначе Србија могла да чини.

Запад овде има подршку обе групације, владајуће и прозападне опозиције који не критикују ту неоколонијалну контролу која је успостављена над нашем привредном систему.

У програму који је изнешен се не види дубље разумевање проблема наталитета. Повећање обима мера неће спречити одумирање нашег народа. Мора да се укључи Министарство културе, просвете и информисања, један здружени, целовити напор са стратешким разумевањима, са оним што социјална политика ради да би овај процес зауставили и преокренули.

Овде се говори о просвети, о програму а не о проблему. Нико, никада се није определио да буде учитељ да би био богат или славан. Имао је осећај мисије, осећај потребе да пренесу вредности и знање. То смо изгубили. Дошли смо до тога да су деца и родитељи насупрот учитеља. Веома је компликована ствар како ћемо и на који начин учити наше учитеље, на којим институцијама и којом методиком. Тога нема у програму.

У правосуђу постоји проблем са најбољи млади правници неће да иду на путем судијске и тужилачке функције. У наредних десет година 70% наших судија иде у пензију. Нећемо имати одакле да изаберемо потребне кадрове.

Корупција је огроман проблем. Не решава се институцијално, то је кажњавање. Корупција се решава тако што знањем и способношћу кадрова које одређујете, спречавате своје да краду. Укидањем директне погодбе, само та једна мера омогучиће нови капацитет контроле у борби против корупције.

*излагање које указује на проблем наталитета, образовања и корупције

2 thoughts on “Обраћање Бранка Павловића у Скупштини

  1. Беседе свих учесника из МИ глас из народа су врхунске непревазиђене. Скупштина Србије није имала до сада квалитетније заступнике интереса Србије и народа. Не мењајте се.

  2. Primer zaista potentnog nastupa. Svako od govornika iz Mi je imao dobar nastup, nažalost, inspirisan stvarnim problemima koji nas pritiskaju i u skladu za oblašću koju pojedinačno preferiraju. Ovaj nastup Pavlovića pokazao je i da nema cveća (ni na jednoj strani) u srpskom pretpolitičkom društvu, ali i da se neki pupoljci tek razvijaju. Potentnost nastupa ogleda se u putokazu koji se nameće i samom detekcijom problema sa kojima se bavio u svom izlaganju. Dobro je što i sajt kao zborno mesto prati ovakva događanja, a i još bolje i značajnije bi bilo kada bi na ovom mestu bile i pokrenute brojne teme koje se tiču i unutrašnje i spoljne politike Srbije, te stavovi koje poret Mi zastupa po najrazličitijim pitanjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *