МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА о ”Куртијевој олуји за Србе која је у току а без испаљеног метка”

МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА о ”Куртијевој олуји за Србе која је у току а без испаљеног метка”

На Косову и Метохији је у току беспоштедни терор против преосталог српског народа. Режисери су јасни – западне силе на челу са САД, Великом Британијом и Немачком, а инструмент је нови албански фирер Аљбин Курти. Међутим, имају саучеснике. Или, боље речено, колаборанте – владајућу СНС-СПС коалицију. И у Другом светском рату се знало ко су били окупатори и агресори, а ко колаборанти.
Данашња издаја и срамота коју доживљавамо на Косову и Метохији је без преседана. Никад се српска држава није погнуте главе, кукавички и без борбе повлачила са своје свете земље као што то чини данас. Када лидер тзв. Српске листе каже да је у току ”олуја без испаљеног метка”, то није само уобичајена алиби-жалопојка представника ове власти. То је такође и будућа оптужница. Предаја Косова и Метохије без испаљеног метка – макар и без потписа – је срамота која се неће моћи опрати. Черчилов прекор упућен Чемберлену после Минхена одзвања и данас…
Ако државни врх Србије мисли да ћемо пасивно прихватити констатацију да ће земље тзв. Квинте бити ”директни саучесници уколико дође до егзодуса српског народа са Косова и Метохије” као задовољавајуће пребацивање одговорности и изговор за нечињење и немо посматрање новог етничког чишћења нашег народа – у великој је заблуди. Зна се ко је и како допринео овој катастрофи, разградњом српских институција на КиМ од 2013. до данас, кроз једнострану примену противуставних Бриселских споразума, што је директно резултирало данашњом терористичком окупацијом севера КиМ.
Захтевамо од носилаца власти у Србији, односно председника Александра Вучића, да што пре изађе са конкретним предлогом одбране српског народа и српске државности на Косову и Метохији. И то никако не подразумева пуко писање писама силама-окупаторима и агресорима или тугаљива слегања раменима и констатације да смо ”мали и немоћни”. Време је за свестрану мобилизацију по овом кључном државном питању, реципроцитет у односима са терористичком творевином у Приштини, и активно укључивање пријатељских сила у одбрану нашег народа, права и суверене територије. Власт која не брани земљу губи легитимитет.

Инфо служба МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

4.2.2024.

15 thoughts on “МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА о ”Куртијевој олуји за Србе која је у току а без испаљеног метка”

 1. Свим срцем сам стао уз ВАС, глас из народа, и дужност вам је да сада када сте у власти јер подразумевам и да је учешће у Скупштини Србије заклетвом коју ћете положити такође учешће у власти кроз обавезу да се гласно и гласом обузда власт у издаји и обавеза да се не дозволи ништа што ће угрозити државу и народ у Србији. Г.Павић је веома јасно обећао да ће у том случају, када власт изда ( а то је већ и учинила по Уставу ), а ВАШИ гласови не буду због мањине у стању да оборе ту одлуку кроз Скупштину, позвати на устанак. Колико је очигледно, издаја је већ сервирана, импутира се кроз медије да је то самовоља Куртија,морате гласно ,и чак гласније од прогласа учинити све да се обзнани да је једини кривац председник Србије који чак нема ни право да уопште и преговара о овоме, а то што је највероватније уцењен и корумпиран треба такође потенцирати. Већ неколико сведока је посведочило да је Рио Тинто нудио још ономад Коштуници целу милијарду, не у динарима, ових дана је Вучић кукао народу ко ћр да врати милијарду РТ.Идиот, па сви знају ко је узео оно што је Коштуница одбио.

 2. Izdajte ne jedno, nego još 10 debelo boldovanih, sa fontom Trebushet MS saopštenja.
  To će definitvno zatrašiti i zaustaviti Kurtija.

 3. Веома ми се свиђа саопштење поводом ” Куртијеве олује ” Тако се то ради, тако ради одговрна страна у Скупштини Србије. Свесни смо да због малобројности у Скупштини немамо снагу али мислим да је ” Ivan says: February 4, 2024 at 5:29 am ” у праву као и да треба на све могуће начине ” бомбвардовати ” јавност са овим саопштењем , баш овде изнесеним. Посебно нагласити ” Данашња издаја и срамота коју доживљавамо на Косову и Метохији је без преседана. Никад се српска држава није погнуте главе, кукавички и без борбе повлачила са своје свете земље као што то чини данас. ” Ово саопштење , изговорено на РТС у би пробудило успавану свест многих у Србији. Ако треба да се плати тих неколико минута, верујем да ће се јавити грађани који хоће да учествују. Јављам се.

  1. Minimum minumuma je trebalo napraviti konferenciju za štampu u prostorijama nekog press centra ili makar napraviti sa ovim Kovićevim pokretom zajedničku konferenciju za štampu, prozvati i upozoriti konkretno nepomjanika, šta i ako nastavi ubuduće…a biće samo gore i činiće samo gore.
   Niko ne traži uzaludno pozivanje na ulicu i trošenje energije i ono malo jada što bi se skupilo.
   Imate kao pokret još par meseci da se etablirate kao istinska opozicija i nepomjaniku i ovoj šatro gradjanskoj opozociji. Nemate ama baš nikoga na političkoj sceni da vas ugrozi i jednim konzistentnim stavom koji može proizači iza sviju vas ostvarenih pojedinaca, možete imati ulogu bivšeg DSSa pre 20ak godina, pokupiti zdravo nacionalno tkivo i na patriotskoj i na gradjanskoj strani, sa sve gosn Ljepojevićem u centru kao prvo lice za javnost. On može odigrati rolu gosn Koštunice, i privući u ovoj drugoj fazi daleko više glasača, kadrova nego li gosn Nestorović. On je već svoju ogromnu rolu odigrao.
   Ovako kako idete ovih mesec ipo dana nakon izbora idete putem bivših ikebana Dveri, Zavetnika.

  2. Poštovani, milion Srba mora da se podigne sa patriotskim krilom BIA, MUP-a i VS. Ovaj neće stati zbog saopštenja. Zato smo vas birali – da obuzdate ovu našu neman na čelu vlasti. Nije vreme za sujetu patriotske opozicije – vreme je da se svi okupe oko MI koji su u Skupštini. Da li lideri patriotske opozicije nisu više patriote jer nisu prešli cenzus. Uozbiljite se svi, recite narodu istinu, šta ga čeka, i u akciju. Dosta više saopštenja

 4. Vreme radi za nas po pitanju KiM, od sukoba u svetu kojima se opravdava naša pozicija, do ogromnog iseljavanja Šiptara, koji su nakon 25 godina izgubili svaku nadu da se dole može napraviti država, pa do razbijanja šiptarske plemenske organizacije, što je bila njihova najača osobina. Razoreni su skroz. Apsurd je da su najviše na njihovom raseljavanju uradili njihovi navodni prijatelji. Ako smo mi to možda i hteli, zapadnjaci su to uradili.

  Ne razumem jedino ovu cincarsko-gurbetsku svest u Srbiji, koja bi da KiM preda džabe, bez nadoknade. Ja sam protiv, ali mogao bih da barem poštujem one koji bi predložili da se KiM proda za recimo 40 milijardi dolara i da se narod o tome izjasni na referendumu. Ja bih, naravno, bio protiv. Ove koji bi da ga daju džabe smatram gnjilim vulvama preklapačama, nedostojnim života, prljavim robovima.

  Ne verujem da će Vučić ikad priznati formalnu nezavisnost. On ima sondažu naroda, on zna da bi krenuo lov na njegovu glavu u tom slučaju, morao bi da beži, a ni Paragvaj, leglo ustaša, ne bi bio dovoljno daleko da ga spase od ruke osvete.

 5. Udjite u Skupstinu, recite sta treba da se zaustavi ova izdaja, ako nema odgovara a nece ga biti, odmah izadjite I svi na ulicu, NEKA SVE STANE

 6. Gospodo Mi glas iz naroda,
  Vec sutra mora da se digne ustanak , da pozovete sa skupstinskog mikrofona !
  Proglasiti okupaciju dela srpske teritorije !!
  Pozvati Ruse u pomoc ispred velikih demonstracija koje jos jedino na Vas poziv mogu da se organizuju !!
  Na pocetku bese rec: a to je Pregovori Beograd i Pristina, i to je okupaciona vlast i prihvatila. Moze da se kaze Razgovori Republike Srbije sa predstavnicima nacionalne manjine u Srbiji ( koji imaju svoju maticnu drzavu ) sa Albancima odnosno Siptarima. Svako drugo ophodjenje nije dozvoljeno , dozvoljeno je samo za okupatorsku vlast Vucica kao najveceg izdajnika koji je bio na celu Srbije.
  Obratiti se glasacima SNS i SPS da ne idu dalje u izdaju i da prestanu da ucestvuju u tome.
  Obratiti se svim organizacijama koje su patriotske , podeljene, ili nisu umrezene sa Vama, sve staviti po strani i izaci na ulice.
  Kosovo i Rio tinto je u svakoj nasoj kuci, ovo je poslednja sansa da se narod okupi i dozivi oslobodjenje.
  Nema pregovora sa Vucicem on se dokazuje svaki dan da je izdajnik.
  Blokadom medija i kontrolom svakog coveka , vucic je uspeo da u narod uvuce strah . U srbiji je zivot postao sizofrenija sa svakodnevnim pogorsanjem u vidu Vucica koji se sumanuto pojavljuje na TV kako bi opravdao gnusna dela koja svakodnevno izvrsava u saradnji sa Nemcima, Englezima i Amerikancima.
  Pa dokle vise, gde su Srbi , Gde su !! Zovite uz vapaj da je minut posle 12 !!

 7. Postovanje ,
  Da li ste Zivi?
  Konferencija za stampu? Snazna poruka svih zajedno da je Vucic dokazani izdajnik a da Djilas i Marinka nisu bili u prilici da to urade brze i diskretnije ? Poziv na Proteste? Preuzimanje inicijative za okuplanje patriotskih snaga?

 8. После 6 фебруара од вас очекујемо конкретну акцију.Позовите народ да изласком на улице помогне Србима на КИМ.

 9. Ko čeka uvek dočeka ono što se vidi već godinama.
  Tako smo bez plana i programa, čekajući, stigli do praga provalije.
  Hoćemo li za Vođom ili ćemo da se osvestimo, dok nas ne dokrajče trujući nas litijumom, preseljavajući nas kako se dopada kolonijalnom upravniku, do zadnjeg?

 10. Hvalim te Bože, konačno nešto konkretno! Krajnje je bilo vreme da imenujete konkretne krivce, odn. krivca za ovakvu situaciju. Nadam se da je ovo samo nagoveštaj nadolazećih aktivnosti. Ne sme se dozvoliti topljenje probuđene energije. ZOVITE-ODAZVAĆEMO SE! STOP IZDAJI, DO POBEDE!

 11. pitam se pitam se, da niste mozda i Boska Obradovica primili u drustvo.Nemam nista protiv Boska , naprotiv on je posten i iskren covek ali ipak na kraju samo naivni golub. Ne vidim nacin kako ce te sa tako rigidno izrazenim stavovima uspeti da uticete na odluke , a da ne povredite sujetu vlasti da samo oni rade za dobro Srbije . Ja sam shvatio program MI kao konstruktivan koji nece da rusi kucu nego hoce da je popravlja i renovira .Kako mislite da promenite situaciju na Kosovu ako kazete Vucicu da je izdajnik.A on misli da je najveci patriota i iskreno je uveren da radi u intersu Srbije i sto je najvaznije vecina gradjana isto to misli. Od vas se ocekuje kao iskusni , razumni i pametni ljudi, nadjete nacine da preispitivanja stavova i odluka ne izazove nove konfontacije , sukobe i nerazumevanje .

 12. U Srbiji je toliko mnogo TV emisija, razgovora, o svemu i svačemu, a najmanje o nestajanju Srbije kao suverene države, o nepoštovanju Ustava, o privatizaciji pregovora sa otcepljenom Pokrajinom, o neovlaštenom poklanjanju dela teritorije Srbije po principu “ kuvane žabe”, jer ni Kurti a ni oni pre njega, nisu ništa osvojili, već im je aktuelna vlast sve poklonila od telefonskog broja, energetike, tablica,…Kurti je u završnom činu samo ukinuo dinar, prisiljavajući Srbe sa KiM da se priklone šiptarskoj vlasti ili umru od gladi, a ni to ne bi mogao da aktuelna vlast nije prodala jedinu uspešnu banku u državnoj svojini, koja se sada dobrovoljno povukla sa KiM. Nema razgovora o rasprodaji državnih resursa, EPSa, sirovina, voda, zaduživanju, kreditima za koje ne znamo šta je dato kao garancija vraćanja kredita, otkupu državnih dugova od Black Rocka i drugih “prijateljskih” fondova, kradji, korupciji, (ne)zdravstvu, medijskom mraku na svim nacionalnim frekvencijama…Nema razgovora ni o čemu što predstavlja nacionalni interes Srbije, o odlasku mladih i školovanih iz zemlje, o uvozu tkz migranata. o poslanicima u Narodnoj skupštini koji ne zastupaju volju naroda koji ih je izabrao…Pa kakav smo mi to narod postali, možda bi to mogla biti prva tema, ako se odlučimo da pogledamo sami sebi u lice ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *