НАСТАВАК РАТА – ПОЛИТИКОМ РАТА

Саопштење потпредседника Народне скупштине Републике Србије, Јована Јањића, поводом неодржане седнице Савета безбедности УН

Водеће земље клективног запада настављају рат против Србије и српског народа – политиком. Политиком која има за циљ да некако оправда учињену агресију и да створи услове за додатно потирање српских националних интереса и за ново убијање Срба. Након што је Русија затражила да се одржи посебна седница Савета безбедности УН поводом 25-годишњице НАТО агресије на СР Југославију, амбасадори шест НАТО земаља – САД, Велика Британија, Италија, Француска, Немачка и Норвешка – издају саопштење којим би да оправдају рат који се, без икаквог ваљаног разлога, водио 1999. године. Агресију они називају „војном операцијом“, правдајући се да је она, тобоже, покренута „након што су исцрпљена сва политичка и дипломатска средства да се Милошевић убеди да се определи за решење путем преговора и за мир на Косову на основу споразума из Рамбујеа“.

За какав „мир на Косову“ су се залагали, видело се након рата, када су њихове земље повеле кампању и све чиниле да се Косово и Метохија отцепе од Србије и промовишу за независну државу, док су албански терористи и сецесионисти, суровим терором, спроводили геноцид над преосталим староседелачким српским становништвом. Цинично, амбасадори НАТО земаља позивају се и на наметани „споразум“, у ствари ултиматум из Рамбујеа, којим се, подло и претећи, наметала окупација Србије!

Тражена расправа пред Саветом безбедности УН није одржана. Захтев Русије подржали су само Кина и Алжир. Осталих 12 чланица, међу којима доминантан утицај имају водеће земље запада које су учествовале у агресији на СР Југославију (Србију и Црну Гору), а пре тога и на српски народ у Републици Српској, биле су „уздржане“.

Земље запада и оне које их следе овим су прећутно исказале да не желе да се зна да је агресија изведена под лажним изговорима, да је она имала погубне последице и по народ над којим је изведена и по међународни поредак, али и да се не одустаје од политике ароганиције и насиља.
Након овог неславног чина, српски народ и сви грађани Србије потребно је да имају у виду у каквом свету живимо и да отворених очију гледају на оно што долази из света, поготово од оних који упорно раде против њихових интереса. Али и с благодарношћу да се односе према онима који стају у одбрану њихових интереса и њихове земље.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије
Јован Јањић

9 thoughts on “НАСТАВАК РАТА – ПОЛИТИКОМ РАТА

 1. Видите ли шта се догодило? Мишљење господина Јањића сада износи и Потпредседник Народне скупштине Републике Србије! А зашто? Зато што Потпредседник Народне скупштине Републике Србије јесте Јован Јањић! И није било тако тешко, јелте да није? Зашто да не учинимо још неки сличан мали напор па да о, рецимо, градском саобраћају не прича мудри комшија Пера, већ Градоначелник Пера који дели мишљење комшије Пере – зато што Градоначелник Пера ЈЕСТЕ комшија Пера!! Зар не мислите да би Косовка Девојка могла лакше да гаси жеђ косовским јунацима као Министарка Косовка Девојка?! Понављам: није то тешко, можемо то колико већ сутра… Ма шта – сутра! Сад!!

 2. Dobar, nazalost i osnovan tekst, gde poslednji pasus daje logično usmerenje. Otvorenost medija gde zagovornici svih opcija mogu izneti svoje argumente, potom referendum, jedini je put stavljanja tacke na ovo pitanje i pokusaj stranog uticaja. Cudi vlast koja upravo na taj nacin ne koristi opciju zastite nasih interesa.

 3. Upravo tako. Ovakvi tekstovi za zabludele mogu biti otrežnjujući. Istine radi, našem narodu se doktrinarno plasira konfuzija, često i svađa i potpune kontradiktornosti i unutar samog vrha vladajućeg sistema, i to nimalo nije slučajno. To je sistem proizvodnje konfuzije, sa kojim se potom izvlači maksimum benefita. Za to vreme strada realna politika, a mi kao država i narod, gubimo opcije. Ništa nije slučajno.

 4. Моје питање за МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА: -Да ли добијате из буџета средства која вам припадају према броју посланика?
  Наиме, видим да ваши бивши који вас је и растурио се хвали како оснива нови покрет и говори о некаквим новцима, па ме интересује да ли ви добијате свој део, или вам га је доктор присвојио?

  Извињавам се што ово пишем испод текста г.Јањића, али ме интересује.

  1. На жалост НЕ !Украли су наша средства тек ћемо о томе говорити!

  2. Све до једног динара од сваког нашег посланика су украли!!! “Часно и поштено” све паре украо Нестор!!

   1. Убедљиво и коректно гостовање Павловића и Станојевића на Тесла визији, мало дуже траје али вреди одслушати. Очекујемо обећања обојице и јачем увођењу приче у јавност.

 5. Поштовани господине Јањићу, верујем да већина Срба има итрекако отворене очи на оно што долази из света. Нажалост владајућа структура жмури а у последње време чак и подпомогне тим западним структурама. Бринем да ви не упаднете у колосек који је зацртао СНС . Зато отворите очи ви још више.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *