Саопштење МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА поводом манипулација везаних за формирање нове градске власти у Београду

Покрет МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА понавља добро познату чињеницу да смо ми једина изборна листа која није изашла на изборе као део било какве коалиције. Стога су све тврдње од стране било кога да су у некаквој коалицији са нама – нетачне. Ко год и даље тврди да је са нама био у коалицији – нека покаже коалициони споразум са МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА. Знамо да такав споразум не постоји – не само зато што нисмо хтели да правимо предизборне коалиције већ и зато што, као група грађана, нисмо имали законско право да их формирамо. Даље инсистирање на таквој лажној тврдњи било ког појединца или групе појединаца који су освојили мандате под нашим именом је највероватније у функцији тражења изговора за изневеравање и обману гласача који су гласали за МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА и за нуђење на политичкој пијаци у којој не намеравамо да учествујемо.

Инфо служба МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

35 thoughts on “Саопштење МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА поводом манипулација везаних за формирање нове градске власти у Београду

 1. Поводом саопштења МИ у вези коалиција. Није само писмени уговор потврда о коалиционом споразуму. Постоје неписани усмени договори као и они по импликацији што је овде случај. Сигурно да је госп. Јерковић изабран од оних који су знали да је већ члан покрета Нема назад. Мада можда и нису знали.
  Остаје веома важна ствар да се саопште имена оних шест посланика за београдску скупштину и оних тринаест за републичку. Зашто се то држи у тајности? Дајте имена а народ зна ко је ко па ће да каже ако има међу њима недостојних да се то расчисти пре формирања скупштина.

  1. Ништа се не држи у тајности, на сајту РИК-а и ГИК-а могао је сваки грађанин да прочита кандидате који су на изборним листама и то пре самих избора. А што се тиче овог Јерковића, он је за мене обична јајара како би наш народ рекао!

  2. Живко или имате проблем са политичком неписменошћу или сте неписмени уопште. Списак и за републичћке и за беогртадске изборе имали сте већ на самом избору. Па кренете од броја један до броја 6 на градским, однсоно 13 8или који већ) на републичким изборима…Али, ви бисте да вам други и жваће храну коју једете. Упрегните интелект , или ће нас све на гпмилу учинити малоумним…

   1. Човек је само питао и не мора да буде интелигентан али ово није начин да се тако одговара, Одмах са увредљивим етикетирањем. радикалски начин комуникације. МИ нисмо и нећемо да будемо такви.

 2. Izgleda da su izabrali baš Jerkovića da debelo potplate, da bi istovremeno uništili jedan stvarno autentičan narodni pokret… mogli su za te pare da kupe 10-tak liberaša za te pare… ali oni su sve Hillovići, kao i korumpirani sektaši.

  1. Свима је у циљу да униште МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА, јер су једина опција да Србији и српском народу буде боље.
   Овим потезом они хоће да обаве два посла о једном трошку.

   Да вратимо Србију Србији.

 3. Останите доследни својим ставовима на основу којих је народ гласао. Погрешили сте што сте прихватили да вас у Београду заступа торјански коњ Бг политичке олигархије. То мора бити за наук да се не понови, јер ће бити пуно сипатизера прелетача (интересних и подметнутих) из оба пола наведене олигархије (већ виђено). То је један основни метод хибридног рата и деловања актуелног газде и друштав око њега. Зато обратите пажњу кога примате и ко вас заступа (морате имати тај организациони филтер). Пре или касније ће се сазнати шта је ко добио, али без обзира шта добију треба да знају тоалет папир је тоалет папир и такви ће остати. Срећно

  1. База покрета требају бити људи од угледа (не само из своје професије већ духовно, морално честити људи) који нису били део политичких олигархија протеклих 30 година. Наравно да је то тешко остварљиво али ако останете конзистентни око почетне идеје причиће вам многи пре или касније, јер овај актулни брод неумитно клизи у понор. Време нам цури приступите актвиније јер ови победници неће сигурно остати дуго на власти (опијеност и вода у ушима), биће тешких ломова а друга опизициона америчка екипа апокалипсе и зла ће ускочити на власт. Народ мора имати свој излаз трећу српску алтернативу.

  2. Браво Младене . На жалост већ се дешава по локалу слична прича. Разни прелетачевићи хватају позиције , заслуге и залет .

  3. Нека се одвија. У сваком лошем има много поуке. Филтер се прилично уситњава и само најфиније честице остају. То је прави материјал а сва шљака је отпала. Идемо даље. Победа се не добија, она се осваја. Имаће народ у шта да се угледа.

 4. Ако је тачно да Јерковић покушава да изда покрет и збрине искључиво сопствену задњицу, избацити га одмах.

 5. Прије пар седмица написао сам писмо покрету МИ (кроз коментарисање овдје) и у њему рекао да се постојећи парадржавни систем не може поправити, мора се напустити и замијенити новом Идејом.

  Писмо – коментар није објављено/објављен?

  Ово што се сада догађа са Јерковићем потврда је онога што сам вам на вријеме саопштио и скренуо пажњу.

  Постојећи квазидржавни систем (модерна и глобализована парламентарна демократија) је подвала. У њему се налази фундаментална грешка, због које је поправка немогућа, као што се не може поправити кућа под којом је попуцао темељ. Скупља је поправка него изградња нове куће.

  У постојећем систему политика и бављење политиком постала је највеће нелегална друштвена дјелатност, повезане са криминалом кроз медије, партије и државне институције. Криминал и нелегалне дјелатности су легализовани и то се ничим не да излијечити, осим да се све одбаци и замијени новим…

  А нова Идеја је План…

  Срдачан поздрав, ДНД, Република Српска.

  1. Која је порука претходног коментара?

   Користити новчана средства, која су освојена од стране МИ уласком у скупштину и у наредних пар година (годину, највише двије године) урадити План новог друштвеног система у Србији, са којим ћете на наредним изборима, без обзира какви они били, освојити већину, која ће вам омогућити да у Србији поставите нови систем.

   До тада кроз скупштину сваку прилику користити да се промовише нови План, а у осталом расположивом времену вршити промоцију Плана кроз друштвене мреже и медије, уколико медијима буде било дозвољено да то раде.

   До даљњег и до освајања већине повјерења грађана не улазити ни у какве коалиције или органе власти, спријечити сваку врсту компромитације и не губити ни трунку времена на критику постојећег система или на покушаје његове поправке.

   Потпуно игнорисати власт, партијски и политички систем у Србији, позицију и опозицију, јер они су двије стране истог новчића. По сваку цијену остати оригиналан и посебан…

   Под тим условима подршка народа ће вам доћи прије него што се будете надали и прије него што ћете бити спремни да ју прихватите.

   Зато одмах крените у акцију, како сте већ започели и не обзирите се назад…

   1. Додатак:

    Пошто садашњи прописи захтијевају да региструјете странку, да би могли учествовати на локалним изборима, онда та странка мора бити скроз другачија од постојећих, по садржини, по организацији, по идеологији (План) и по положају у будућем политичком систему, а то значи:

    -Странка ће бити организација (фирма) која развија и промовише нови политички систем и нови План, или Идеју, са свим неопходним дјелатностима које то подразумјевају и оне могу бити профатибилне.

    -Странка треба да се бави образовањем, усавршавањем и специјализацијом својих чланова и кадрова из области научног Плана, које ће касније кандидовати за одређене државне послове и функције, на начин да ће исте, уколико побиједе на изборима, моћи држави да прода. На тај начин, са једне стране, странка или организација стиче зараду (профит), а са друге стране продајом свога кандидата држави, који је побиједио, странка не улази директно у државни крвоток и систем, јер улазак у државни систем различитих странака обавезно доводи систем до нестабилности, корупције и криминала.

    -Странка треба да развије нови изборни систем и да га примјени у Србији, који подразумјева стални (непрекидни) изборни процес ИЗБОРА НАЈБОЉИХ, сваке године на другом изборном нивоу, почевчи од насеља (мјесне заједнице), па преко општина, градова (округа), регија (покрајина), до дна (стабла) државе, са мандатом од пет година.

    -Изорни процес мора бити у Србији највећа и најважнија државна и друштвена дјелатност, избори обавезни, да глас има вриједност (плаћа га гласач), да право гласа имају сва правна лица старија од 16 година (физичка лица морају постати правна, као и предузећа, организације и институције).

    -Гласач након гласања добива државну акцију (вредносни папир), са којим може касније трговати. Гласање је обавезно и сваки глас мора бити важећи.

    -Избори се одвијају у четири фазе, прва фаза је ИЗБОРНИ ЗАКОН (први квартал у години), са којим се дефинишу ЗАДАЦИ које изабрани мора обавити за пет година.

    -Друга фаза је КАНДИДОВАЊЕ, по систему лицитације (ко плати више) и траје у другом кварталу у години. Кандидатира се плаћа, а побједник осваја премију.

    -Трећа фаза је ПРЕДСТАВЉАЊЕ или кампања у трећем кварталу.

    -Четврта фаза у четвртом кварталу године врши се гласање, електронским путем, по посебном програму и софтверу. Гласањем сваки гласач добива вредносну акцију у машински запакованој коверти, коју мора неотворену предати пореској управи (берзи) наредне године, након проглашења резултата избора, да би акција била регистрована на берзи…

    -Овај начин избора обезбеђује избор НАЈБОЉИХ и трајно финанцирање цијеле државне управе, па због тога постаје ГЛАВНА ДРУШТВЕНА ДЈЕЛАТНОСТ…

    Ако РЕАЛ Мадрид троши годишње милијарде евра за избор свог најбољег тима и ако му је то главна дјелатност у години, онда држава има сто пута већи разлог да избор свог најбољег тима уради на сличан начин, да то ради непрекидно и тако проводи своју најважнију дјелатност, као и сваку другу легалну дјелатност.

    Суштина је у томе да се и данас на сличан начин врше избори, именовања и постављења, у постојећем систему избора врти се огроман новац, углавном стечен нелегалним дјелатностима. Разлика у односу на нови систем избора по Плану је у томе да се данас то ради нелегално, приватним пословима и комбинацијама, кроз корупцију и криминал и као резултат се добива избор НАЈГОРИХ и НАЈЛОШИЈИХ….

    Хвала.

    1. Поштовани ” ДНД ” Прочитах ваш предлог и примећујем да сте вероватно већ били или јесте у политици. Ја сам лаик али богат животним искуством. Разумео сам све што сте написали и свиђа ми се све што сете рекли тј потпуно се слажем. Предлажем да напишете ” маил ” . Копирајте све ово и пошаљите. То ће сигурно прочитати свих седморица . Горе у врху под контекти је маил МИ ГЛАС ИЗ НАРУДА. . Писао сам скоро свим странкама у прошлости , овако као и ви предлагао добра решења и само сам два пута добио потврду да је порука прочитана : Од пок. Ђинђића и пре неки дан од Драгана Станојевића из МИ. Поз. свако добро . Нека вечно живи и постоји Република Српска и Србија у Будућноси уједињени.

     1. Поштовани Раде и поштовани имењаче,

      Убрзано радим на довршетку Плана, скоро 15 година на том радим и задњих пет-шест година сам тај посао занемарио, мислећи да је враг однио шалу и да нема смисла. МИ су доказ да су могуће промјене и сада ћу ПЛАН довршити.

      То је материјал од преко 1000 страница и преко 50 поглавља, са стотињак скица и цртежа и исто толико прорачуна. Велики посао, али другачије не иде. Неко мора, неки појединац, да изнесе детаљан План и да онда то буде основа за даљу дискусију и надградњу, а најважније да народ види да постоји алтернатива и да није нити слична постојећим рјешењима.

      До сада је народ био скептичан и неповјерљив, не толико у људе, већ у спремност људи да знају и желе понудити нешто ново, али да то не буде мачак у врећи, већ јасно дефинисан нови живот, какав је то нови систем, да ли је остварљив, да ли доноси правду и благостање, да ли се може бранити, да ли ће бити стабилан, да ли може фукционисати на властитим ресурсима, да ли је одржив итд. Да би се дао одговор на та питања, мора се све детаљно описати, увезати у књигу (папирну и електронску) и пустити у народ да јој суди, да поправља и бруси.

      Нови План мора ући у народ као влага у суве зидове, да се диже одоздо на горе, умјесто супротно, да улази у народ као сунце кад свиће и као кад дан обасјава и брише ноћ јутром.

      Природно и ненасилно.

      Не очекујем да ми МИ одговоре, сада је код њих велика гужва, али и неповјерење. Озбиљни људи не улазе лако у комуникацију, поготово ако је у питању ова и интернетска комуникација. Много боља је директна комуникација по препоруци, а ја имам једног члана МИ који је мој земљак са Озрена и Добоја и у току је поступак да се сретнемо.

      Овдје се јављам више из разлога да МИ помогнем у промоцији њихове идеје и да их јавно подржим, али садржински, са новим идејама. Људи очекују нову идеју, доста им је тридестогодишњег бескорисног вршења исте јалове сламе.

      Поздрав.

     2. Извини, додатак:

      Никада се нисам бавио политиком, сматрам да то није занимање и да је у суштини превара.

      Написао сам План, а да ни једном нисам поменуо ријеч политика или било коју изводницу из те ријечи.

      Намјерно, из ината…

 6. Ово са г-дином Јерковићем је заиста велики фаул. Тек што смо ми који деценијама не гласамо добили опцију за следеће изборе и неку наду у могуће промене на средењерочни период одмах се појавио неко ко користи прилику за личну корист. Мени је тај господин имаче био потпуно стран и није деловало да припада основној идеји покрета већ се у ово укључио као човек који се већ бави политиком. То само по себи није проблем али јесте у околностима као што су садашње, односно да је могуће купити неког од посланика/одборника. Елем, да не давим, мислим да је битно да добро проверите сваког од кандидата и нађете контролни механизам за обезбеђење верности покрету. Иначе долазимо у ситуацију да поново потонемо у безнађе уз константну мисао “што да гласам кад немам за кога” или “и онако не могу ништа да променим јер сви само лажно обећавају а не држе реч”. Апстиненти су “плашљиве птице” и мора се бити врло опрезан уколико желите да мобилишете тај велики резервоар гласова који је по правилу веома разочаран.

 7. Postovani, kako je moglo da vam se dogodi, da bivseg osnivaca i clana rukovodstva SNS-a, postavite za nosioca liste na beogradskim izborima???!!!

 8. JERKOVIĆU, IZA TEBE IZGLEDA NIJE SRBIJA NEGO SLUŽBA , KOJA NE RADI ZA NAROD, NEGO ZA SUPERKORUMPIRANI REŽIM… ZAVRŠIO SI POLITIČKU KARIJERU, NEMA DALJE!

 9. Ова слика горе ме подсећа на ону историјску ,,како је Јуда издао Христа,, , али овде је ипак мало другачије кад један неморалан мангупи и калкулант превари свих ових девет озбиљних људи поред себе и још стотине хиљада галасача странке. Оваква ,,ситница,, може да заувек уништи поверење људи у систем и гласање. Док се та могућност проневере поверања законом не регулише гласање губи сваки смисао. Сад је глупо и касно подсећати да сваки важан члан странке мора да потпише писмену сагласност о лојалности својим гласачума и то унапред а посебно у вези са евентуалном злоупотребом мандатом који је добио од толиког народа као члан те групе и странке.

 10. Осмелио бих се да кажем, ништа необично, у овој ери грандиозних обмана, овакав сценарио сасвим је очекиван и неће бити једини, али покрет МИ са својим централним идејама, не може и не сме суштински бити везан ни за једног човека, а камоли за Јерковића кога нећу ни коментарисати, јер није ни заслужио. Идеје које промовишу МИ имају подлогу у стварности светских дешавања, и оне ће временом сазревати и кристалисати се, и добијати потврде, а људи могу доћи и проћи, семе је посејано и дрво ће полако изнићи! Срећно и свако добро у Господу Исусу Христу покрету МИ!

 11. Nemogu sam sebi da oprostim sto sam vam poverovao da ste posteni, zavarao me je Nestorovic jer njega slusam godinama

 12. Само неко ко је наиван или злонамеран може спочитавати покрету МИ одговорност за овај “инцидент” уз “аргумент” да се овако нешто није смело десити. Покрет МИ није политичка партија већ покрет српских интелектуалаца чиме представљају велику опасност за не само власт и “опозицију” у Србију већ и за много веће играче на великој шаховској табли. Напади и подметачине ће бити део свакодневног фолклора са којима ћемо се покрет сусретати у будућности. Треба имати у виду да је покрет МИ најмлађа политичка групација на нашој политичкој сцени и да ће сходно томе морати да преболи све дечије болести. Међутим, оно што је важно је да је “коцка бачена” и да покрет МИ представља не само освежење на српској политичкој сцени већ и наду да ће српски национални интереси напокон бити јавно дефинисани (нешто што је требало да уради САНУ а није), а ако Бог да и срећа јуначка, и материјализовани …

  1. Поштовани Др Девић,

   Допада ми се Твоје размишљање.

   На сајту МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА задњих дана написао сам више мојих опсервација о покрету и понудио конкретне предлоге.

   Има једно питање, којег до сада се нисам дотакао, а јако је важно и може бити главно оружје са којим се покрет и Идеја могу бранити, па ћу искористити овај твој пост да га овдје опишем.

   У досадашњој пракси устаљено је мишљење да свој друштвено – политички систем требамо уподобити неком иностраном, посебно се апострофирала Западна парламентарна демократија, као израз кобојаги најсавршенијег система, који људима обезбеђује равноправност, материјално благостање и напредак. У том циљу измишљено је море инструмената са којима Западне земље уцјењују слабије државе и народе, траже од њих да им се прилагођавају и повинују, а најјачи инструмент је тзв. ЕУ -пут (ССП) са његовим поглављима и венецијанском комисијом, као врховним судијом шта је исправно, а шта није.

   На тај начин свака нова и оригинална идеја сасијеца се у корјену, у циљу да се цијели народи и државе држе у полуколонијалном или колонијалном положају. У Србији и на Балкану сви универзитети и студији друштвених наука су том циљу већ подвргнути и потчињени, тако да скоро да нема никакве шансе да дођу нове идеје од људи који задњих двадесетак година завршавају те студије, а управо они су требали бити носиоци нових идеја.

   Сада долази поентирање овог писма теби:

   Уколико МИ као покрет донесе и буде афирмисао нову Идеју, или нови План, који је скроз на новим основама у односу на постојеће, то нико у Европи и на Западу неће моћи да нападне, из простог разлога јер ни сами то до сада нису имали. Не можеш критиковати Нову Идеју, или нови План, ако га ниси живио, ако га ниси пробао, ако у ствари ни сам не знаш шта је нови План?

   Ова чињеница може бити одлучијућа у одбрани Плана, најјаче могуће оружје, којем се најјачи неће моћи супроставити. Ако је План природан, ако је детаљно и јасно изложен и пројектован, ако се покаже као успјешан на пилот подручју, ако доноси равноправност и правду, ако је одржив, лако примјенљив, природан , стабилан, из тих разлога пожељан и општеприхватљив, он ће бити оружје и нејвећа опасност за постојеће системе у Западном свијету, који увелико и незаустављиво улазе у своју деструкцију и противријечност.

   Мишљења сам, да уколико Срби наћу снаге међу собом, кроз МИ напримјер, да изњедре нову Идеју и нови План, то ће бити најбољи и најлакши начин да се поново уједине све српске земље, без икакве потребе да се то ради оружјем или на силу, укључујући и КиМ. Неће постојати сила која би то могла спријечити, поред свих садашњих могућности лажних наратива и лажне пропаганде, јер људи ће природно тежити ка правди и праведном друштву, без обзира како се оно звало и под чијим вођством било.

   Ако посматрамо данашње стање српског питања на Балкану, онда је видљиво да су велике силе у задњих 35 година све учиниле да се српско питање подвргне неправди, српско национално биће распарча до крајњих граница, подмићујући разне друге, више или мање, хибридне нације, додјељивањем им националних територија на рачун српског народа, присиљавајући Србе силом да те теритоије напусте или да у њима буду потчињени, односно народи другог реда (Хрватска, ФБиХ, Црна Гора, Македонија, Словенија, КиМ). Најећи апсурд у томе је чињеница да Србија не излази на Јадранско море, које је остало неосвојено од Италијана, Француза и Аустријанаца захваљујући Србима?

   У природи све ово више и више личи на вјештачки изпреграђивано језеро, гдје је настало више језера, у којима вода сваким даном надолази и подиже ниво, гдје све преграде и бране се све више урушавају и пропуштају воду, настојећи да се вода измијеша и нивои изједначе (по Плану), макар колико се страни фактор трудио да бране још више ојача и утврди.

   Ето то сам желио рећи, а да би се разумио контест потребно је прочитати моје текстове које сам написао на сајту МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА у задњих седмицу дана.

   Хвала.

 13. Naivno je ocekivati da neki novi “PLAN”, kolektivni “zapad” nece napasti!
  Ovo sto se dogadja od 2008. godine, dramaticno razotkriva, da je “zapad” orijentisan,
  ali jos nije spreman, da definitivno unisti Pravoslavne Slovene!!!
  Predstoji nam zestoka borba svim sredstvima da uopste prezivimo!

  1. Одговор Станстам-у:

   Хоће напасти и Запад има успјеха само зато што умјесто њега Србију нападају највише Срби. Рецимо они из покрета Србија против насиља – СПН, ту нечасну радњу они обављају много боље од странаца…

   А накупило их се у Београду издајника помного, преко 2/3 београдске скупштине, заједно са СНС. Срећа, садашње српске скупштине нити су српске, нити представљају српски народ. То су у највећем дијелу представници мафије, лопова и криминалаца.

   Тек недавно прикључио им се у скупштини МИ, који је потпуна супротност. Питање је, овдје сви стрепимо, да ли ће МИ бити прогутани од мафије, криминалца и лопова.

 14. Sta sprecava Jerkovica i njegovu saputnicu, da prihvate mandate i jednostavno se dogovore sa Sapicem, da ce podrzati formiranje skupstine i beodradske vlade, bez da se oficijelno prebace u SNS? MI ne moze da ucini nista protiv toga a SNS ne moze da bude optuzen za nezakonitu trgovinu mandatima!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *