Саопштење поводом усвојене Декларације у Тирани

ПОЛИТИЧКА СРБИЈА ПОНОВО ПРОТИВ РУСИЈЕ

 

У Тирани је одржан први Самит Украјина – Југоисточна Европа. Декларацију којом се даје подршка Украјини и осуђује Русија је подржала и Србија и тако се још једном сврстала против једног од најпоузданијих савезника.

У тој Декларацији је основна порука да је „руска агресија на Украјину највећа претња европској безбедности и међународном миру. Спремни смо да учествујемо у спровођењу Формуле мира Зеленског и посвећени смо привођењу правди одговорних за злочине агресије“.

На скуп су „доведени“ и председник Украјине Владимир Зеленски као и председница Молдавије Маја Санду, мада није јасно какве она има везе са „Југоисточном Европом“,  а са Зеленским се срео и разговарао и председник Србије.

Занимљиво је да је председник Србије био позван и на недавни скуп у Русији, у Казању, али није отишао.

Српској јавности провладини медији ту антируску декларацију коју је подржала и Србија покушавају прикрити инсистирањем на наративу да је Србија успела да у том документу не буде позив на увођење санкција Русији. Не зна се, међутим, шта је тачно било у Тирани али санкције Русији у основи нису више важна тема. Уосталом, све земље учеснице самита, са изузетком Србије и формално Босне и Херцеговине, већ имају санкције против Москве

Много је важнији део Самита у Тирани предлог Зеленског  о наоружавању Украјине и испорукама муниције.

У дипломатским круговима се већ дуго прича да Србија већ одавно шаље мунициују Украјини и то преко бугарских посредника.

Председник Србије је изјавио да Србија прво мора да сагледа своју позицију и да је „издао наређење да се попуњениост резерви муниције, које су 62 одсто, повећа на 100 процената.

Намеће се потање зашто је дошло до тога да су резерве попуњене са само 62 одсто.

 

Покрет МИ – Глас из народа

 

9 thoughts on “Саопштење поводом усвојене Декларације у Тирани

 1. Даш детету новце да ти купи килу ексера, а оно купи шампите… Морамо се чувати посластичарница, а не само необележених пешачких прелаза крај вртића!

 2. Имамо ми среће што је Путин добар човек па толерише све ове будалаштине некада навијачког хулигана а данас председника.

 3. Вучићев успех и владавина у овој земљи логична је последица стања народа, које је јадно, у сваком смислу, моралном, интелектуалном и другом. Слично се сличном радује. Све тврдње да је народ гласао у већини за СНС, односно Вучића,(они који су изашли на изборе, а који нису они су се сагласили) јер је приморан, уцењен, необавештен, не оправдавају, јер је очајно морално стање народа. У супротном Вучић се не би “запатио”. Владаће још 100 година.

 4. Kako spreciti otvoreni balkan jer je to najveca srpska izdaja.unistenje Srbije bez metka najvece izdajstvo sa kim otvoreni balkan sa Albanikom….Brzi i bezbedniji sverc droge.A ubistbom Olivera Ivanovica laka izdaja kosova .

 5. Ама људи удрите по Вучићу потписнику а не декларацији, суштина јесте срушити и мењати овај режим али режим је сам Вучић и док њега дискретно помињете успеха и неће бити, а подршка вама оваквим начином ће се топити. Иначе сте већ начети и то веома стручно и на сваке начине покушавају да вас спавачи Вучићеви типа Лучића,Росандића,Бркића, Поповића и сличних доведу до нестанка , а вас лично да дискредитују на сваки начин и свуда где имају своје људе. Изузетно је огроман притисак и покушај дискредитоваеа усмерен на г. Павловића, Станојевића, мало мањи на Јањића и Ковача али присутан увек у расправама о вама, а г. Љепојевића Лучић код Павковића проглашава Несторовићевом кртицом остављену да ровари вас осталу четворицу. Ово је невиђени безобразлук човека који сваког оптужује а сам вероватно ради за “службе”, и стране и домаће ( иначе половично образован и од стручни људи при распавама ухваћен веома често у незнању). Овде више нема ни рукавица ни финоће изражавања или неплодоносне коректности. Ово све захтева један веома озтар политички дозвољен безобразлук и вама, а и нама којима су већ дозлогрдили финоћа и коректност док нас све заједно пљују и обесмишљавају као личности и грађане.

 6. Molim Vas samo ostro prema ovoj tiranskoj vlasti. AV nema meru, gadi mi se koliko je bedan. Vi ste nam jedina nada. Zao mi je sto Aeksandar Pavic nije sa vama. Mislim da se zaleteo. A da, jos nesto da kazem, znam ljude koji nisu hteli da glasaju za MI upravo zbog Nestorovica, tako da to sto on sebi laska da su dobijeni glasovi zahvaljujuci njemu i nije bas tacno.

 7. Да истакнемо три главне лажи Несторовића и његових пратилаца које ће они морати кад-тад да објасне и докажу или се одрекну и то такође објасне. Ово су само оне које повлаче кривичну одговорност а остале типа ‘нисмо напустили Покрет већ само састанак’ и сличне бисере ћемо за сада игнорисати. Ове лажи неће моћи да забашуре већ их стално треба подсећати све док не признају да су то биле лажи којима су хтели да бајаги оправдају покушај разбијања Покрета.

  %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
  1) Проневера 1000 евра
  2) Афера прислушкивање
  3) Енглески агент у Покрету
  %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

  Ове лаже ће бити хипотека над том групом и њихов заштитни знак. Свака изјава о наводним циљевима попут одбране Косова, Републике Српске, економске деколонијализације и неувођења санкција Русији неће имати кредибилитет јер се лажима Косово не може одбранити у шта смо се стотинама пута уверили од стране ове а и претходне власти.

  Да завршимо са Павковићем о коме не треба више трошити речи. Не слажем се са онима који га називају ‘ћелавим тупсоном’, не само зато што је можда недоказана (иако је барем други део очигледан), нити само због политичке коректности, већ и због потребе да га разликујемо од Александра Павића па би онда морали да уведемо и израз ‘глупсон’, али се нећемо спуштати на ниво те групе.

  Сигуран сам да су они патриоте али су управо због горе поменуте очигледне особине, као кец на десетку, утрчали у комбинацију енглеске службе о којој је говорио Павкетов ортак Бајага, питомац у цивилу, који сматра да Срби јесу одабрани народ али он још увек чека инструкторе и пилуле за лилуле. Овде је Павке био на нивоу претходног квалификатива, показујући своју непрофесионалност дозвољавањем блаћења које би се могло кривично гонити.

  Још један феномен у вези Несторoвићевог покушаја разбијања Покрета смо само дотакли. По закону физике су на површину одмах испливали материјали специфичне тежине, које ћемо означити народским термином – јајаре.

  Реч је о јутјуберима којима је позадина зинула за потенцијалним парама које су намирисали у разлогу покушаја разбијања покрета а не неки Несторовићеви високи принципи и жарка жеља да се одбрани Косово. Доајен је Дејан Лучић, главни ловац на трачеве, који један дан пије са неким а сутра му забада нож у леђа. Ту је и Вук Роксандић који тврди да неко из петорке краде паре (наводно за молерај?). Има их још, извињавам се онима које сам заборавио, али су слободни да се сами допишу у ту листу.

  Елем, нико од оних који се приклањају Несторовићу не чини то због принципа и политике већ због заслепљености његовим вашарским популизмом намењеним оним скромнијим памећу. Они који су фокусирани на идеју, принципе и кредибилитет нису пошли за Несторовићем јер он још увек нема времена да се томе посвети због заузетости пљувањем и блаћењем, па о томе није ни могао да прича. Штета за Павића који је у моменту прокоцкао свој кредибилитет који је градио годинама, следећи лабилног политиканта (заборављајући сопствени текст поводом Јерковића), уместо националних принципа у чијим утемељењима је и сам учествовао.

 8. Добро је што сте дали ово саопштење. За оне који размишљају својом главом. Надам се да схватају да се нико није огласио поводом овог издајничког и антисрпског чина председника АВ. Успут, докуменат за оне који не размишљају својом главом да им се једног дана докаже ко је вера а ко невера. АВ је без питања народа предао Газиводе, катастар, ел. мрежу ( ма шта ја причам ) СВЕ ЈЕ ПРЕДАО. Увео санкције Белорусији, подмукло ., да нико није знао. Знам шта треба урадити али знам такође и да његове службе читају и прегедају овај сајт. Ових дана хапсе вође војног синдиката. Клица је никала. Неће се зауставити. Србија је окупирана и биће потребан велика мудрост, храброст свих нас у МИ глас из народа. Поред Несторовића , служба ће вероватно и друга подметања чинити. Хрбро, народе, Српски одважно, напред, сложно самоуверено. Нисам приметио , да ли су објављена места за потписивање.

  1. Неколико дана касније, размишљам, Вучић уствари разара Србију по свим шавовима. Поделио је Србе на више супротстављених страна. . Ужасан осећај да ће нас једноставно угасити за неколико година. Предлажем да ипак прихватимо Србија против насиља као неки облик сарадње. Са њима би лакше изборили наше захтеве него са Вучићем. Вучића слободно можемо назват гробаром Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *