Саопштење поводом ширења дезинформација путем лажних профила на друштвеним мрежама

Обавештавамо јавност да је у току масовна и перфидна кампања лажи и дезинформација о нашем покрету и његових чланова путем друштвених мрежа. Прецизније, непозната и неовлашћена лица су без сагласности покрета „МИ – Глас из народа“ и њених оснивача отворила профиле на различитим друштвеним платформама попут Фејсбука, Телеграма, Твитера и Инстаграма, представљајући се као неки од оснивача покрета.
Путем тих профила често се пропагирају идеје и објаве које су директно супростављене програмом и суштином нашег покрета, наших планова и залагања, као и чињеница актуелних догађања унутар покрета. Више него очигледан циљ ових лажних профила је да се створи забуна у јавности, раздор у нашој групи, фалсификују чињенице, као и да се дискредитују појединци „МИ – Глас из народа“ и сами покрет. Наиме, постоје и незванични профили, како наших оснивача, тако и нашег покрета, који можда јесу добронамерни. Међутим, ни ти профили не представљају ни званичне ставове покрета нити њених оснивача и чланова.

Док неки оснивачи покрета „МИ – Глас из народа“ уопште немају никакве профиле на друштвеним мрежама, неки их имају. Ускоро ће се обелоданити списак свих званичних профила нашег покрета и његових оснивача како би отклонили сумње о правим профилима и како би разоткрили оне лажне. С тим желимо да нагласимо да ће се свака званична информација у вези нашег покрета објављивати искључиво преко званичних профила и страница „МИ – Глас из народа“ – никако преко личних профила било ког појединца из покрета!

Имајући све ово у виду, апелујемо на јавност да се информише о свим новостима, програмским циљевима, саопштењима и изјавама покрета „МИ – Глас из народа“ искључиво преко наших званичних канала: наша интернет страница (miglasiznaroda.rs), наш јутјуб канал, као и путем званичних профила нашег покрета на друштвеним мрежама.

Везано за јучерашње саопштење о хакерским нападима на званични сајт нашег покрета, молимо јавност за предострожност када посећују и информишу се преко нашег сајта или других платформи. Уколико дође до преотимања неких од наших званичних канала, бићете обавештени. У том случају, јавност ће бити обавештена искључиво путем видео порука од његових чланова о свим најважнијим актуелним питањима.

Док се води овај вишефронтални хибридни рат против нас, ми смо све одлучнији у нашој борби против оних унутрашњих и спољних фактора који настоје да се утиша глас из народа и сузбије покрет „МИ“ који га заступа. Будите уверени да у тим намерама НЕЋЕ успети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “Саопштење поводом ширења дезинформација путем лажних профила на друштвеним мрежама

 1. Имате безрезервну подршку свих који смо гласали за МИ. Свака информација која одступа од ваших прокламованих ставова, добро познатих свима нама , биће знак да је лаж и злонамерна пропаганда .

 2. Марко из Балканске оштрице непрестано пљује по МИ по Несторовићу. Гостима ставља речи у уста веома непрофесионалан и незрео однос. Једини се не приказује у емисијама. При томе је обрисао интервју са Лучићем , који га је спустио мало на земљу. Доводи госте који показују своје право лице или завист. Написах му кратко Ми се није појавио да узме власт , него да се прикажу сви спавачи (обрисао је брже боље) … и показали су се у својој бестијалности . Као врхунац Драгашу се само похвалио да су га звали да буде посланик СНС , што је он одбио храбро и Драгаш га нахвалио као је то прави поступак. Толико је јадно све звучало . Не могу да верујем да неко може да прогута тако намештену представу. Перфидно се прави добра емисија па са дозираним испадима и са испадима који превазилазе сваку границу доброг укуса. Љуба славија је на сличном задатку. Време ће показати. Или су злонамерни или скромног знања или једно и друго. Много лажи и неистина.

 3. Морате организовати адекватан мониторинг да би се предупредили хибридни рат (обмане, дезинформације, лажне заставе…) који воде синхронизовано актуелни режим и прозападне структуре (опозиција Српском народу). То ће се појачати до ниво да ће бити тешко демантовати, односно обесмислит ће ставове МИ. Циљ да се МИ маргинализује и елиминише. Осетили су опасност (посебно актуелна власт) и ту се препознају елеменати појединих државних структура…

 4. Ништа се ја ту не бих секирао. Нема те вештачке интелигенције која може да превари српског домаћина. Што Вас више нападају само доказује колико Вас се плаше уз “молитву”: не дај Боже да се Срби (интелектуалци) сложе …

 5. Поштовани, избори су прошли и време које немамо на претек исто пролази, али ми који смо гласали за нас/вас (а контролисали то гласање у изгледа ваше име) не видимо да сте се озбиљно прихватили посла (организационог и сваког другог), осим ако не мислите да је наратив који настављате од пре избора довољан да би вас схватили озбиљно?! Не, није довољно! Дивни сте, паметни, уживате у некаквом привременом тријумфу и неодољиво ме подсеате на ‘сг је оскудација, сг су паре скупе’ или тако некако. Дајте људи знак живота да знамо да нисмо губили време! Где вам је тај план и начин спровођења? Ма јел’ ви то нас анестезирате до марта/априла? Па тада ће цело ово сра.е већ бити завршено. Мрдните бре или џабе сте кречили! Немате толико кредита, немојте се заваравати ни толико лоше мислити о нама, МИ смо МИ, нисте ВИ. Без НАС, ви сте само обична група интелектуалних клошара која прија уху.

  1. Извини друже , можда си се укрцао на погрешн воз. Немој све који су гласали за МИ да сврставаш у твоју групу људи . Ми у ” МИ ” се препознајемо и разумемо . Употребио си речи које не припадају речнику који намеравамо да користимо . Зато и мислим да си вероватно, ипак погрешио воз.

  2. Ja sam k’o i ti, glasah za MИ, nagovarah ljude na to, a OВИ/OНИ, zabranise mi da govorim istinu na Telegram kanalu, zabranise mi komentare!!! Niti sam vrijedjao, niti prijetio!!! P.S. Olako se odrekose MOJIH glasova….

   1. I meni su zabranili komentarisanje na Telegram kanalu. Demokratski. Pa da pitam ovde. Vlast u Beogradu ne utiče na spoljnu politiku. Zašto se ne podrži omražena SPN da se smeni gradska vlast i otvore svi tajni ugovori. I pri tome spreči odliv milijardi za Expo, metro, stadion i slične gluposti dok pola Beograda pliva u fekalijama i zagađuje Dunav?

    1. Zato sto osim Beograda postoji i ostatak Srbije i sprovodjenje tako slozene akcije na teritoriji grada ima politicke implikacije na celu zemlju i sam status pokreta medju gradjanima koji nisu deo beogradsko-centricnog kruga medju glasacima u glavnom gradu, koji smatraju dan van istog ni Bog ne postoji. Treba zbog Vase metro stanice plus minus sto metara kompromitovati ideju koja se aloooo, koja se potvrdila na izborima ravnomerno rasporedjena po celoj Srbiji. Dok ne shvatite da Beograd nije Srbija, Beograd ce postati Srbija, mislim da pravi “MI” rade na tome da se to ne desi, uprkos bilo cijim partikularnim interesima. Ovaj stav “beogradske elite” je u mnogome doprineo i nezavisnosti Kosova i Crne Gore, kako ste toliko slepi i zasto ne vidite ocigledno, mislite da je kraj? Zivim u jednoj Autonomnoj Pokrajini i zbog toga sam zabrinut. Na zvanicnim kanalima ukoliko se drzimo elementarnog vaspitanja i uzdrzimo od zatrpavanja sadrzaja svojim komentarima, niko nema razlog da Vas banuje. Ovo je moje privatno misljenje. Srdacno pozdravljam

 6. Многи се питају како ће се то МИ организовати, како ће деловати у параменту а све је веома једноставно. Самостално, ником не треба полагати рачуне осим гласачима а гласачи тако и желе. Тринаест посланика ништа не могу учинити наспрам двеста и кусур, али могу предлагати или бити против ( народ ће то ценити према свом разуму. )

 7. Mediji i drustvene mreze su vas stvorili, oni mogu i da vas uniste. Ono sto je bilo spontano i sveze u pojedinacnim nastupima donelo vam je pozornost javnosti sto niko sem Nestorovica nije zapazio . Sto se vise institucijalizujete , nije vise ni spontano ni sveze. Formiranje neke stranke po nekom prirucniku za osnivanje stranaka ne bi vas razlikovalo od na primer Zavetnika i Dveri, Stavovi koje sada zauzimate kao MI po konkretnim pitanjma skoro da se ne razlikuju od njihovih, a od vas ocekujemo novo sagledavanje i citanje . Sve je vec receno o Romeu i Juliji a onda ih neko procita i vidi nesto sto niko do tada nije video. Na to ste nas navikli, za to smo i glasali .Ne morate biti stranka da bi uticali na javno mnjenje i kretanje ove male ladje. Dusko Radovic je bio jedan i imao samo jedan radio. A vas ima 10 i 10 puta po 10 televizija i drustvenih mreza plus glas u Skupstinama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *