Саопштење за медије поводом оснивачке скупштине странке „Покрет МИ-Глас из народа”

Саопштење за медије поводом оснивачке скупштине странке
Покрет МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

Покрет МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА одржао је, у недељу 25. фебруара у 12 часова, оснивачку скупштину странке у Хотелу М на Вождовцу. У крцатој сали Атријум, пред око две стотине делегата, стали су оснивачи покрета МИ, који су им представили и на усвајање ставили статут и програм будуће партије. Изузев оснивача покрета, господе Синише Љепојевића, др Јована Јањића, Драгана Станојевића, проф. др Митра Ковача и Бранка Павловића, на челу стола нашле су се и две даме, народне посланице, Ана Крстић и Ана Ивановић.

Скуп је поздравио и уводну реч дао господин Љепојевић, који је предложио за председавајућег скупа господина Јована Јањића. Изузев статута и програма странке челници и делегати покрета МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, су гласањем акламацијом, изгласали будућу статуторну комисију и надзорни одбор. Скуп је протекао у пријатељској атмосфери, након чега је, иза затворених врата, уследио дуг разговор о најбитнијим питањима и будућем деловању странке.

Инфо служба покрета МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

14 thoughts on “Саопштење за медије поводом оснивачке скупштине странке „Покрет МИ-Глас из народа”

 1. Srećan rad i svako dobro. Važno je bilo da se počne. Nije lako i neće ni biti lako, ali odvažne prati sreća. U hodu će se modifikovati šta bude bilo potrebno, energije očigledno ima, a i program je pravi, verovatno i najzboljniji na postojećem stranačkom nebu Srbije. Posebne pohvale (deo oko Kosmeta se podrazumeva, svako ko to nema ne bi ni smeo da ima mogućnost političkog delovanja u srpskom društvu) zaslužuje onaj segment koji se tiče “vojnog dela” programa i opredeljenja pokreta. Koliko je poznato, taj segement ne postoji nitu u jednom drugom (stranačkom) politčkom programu, a u mnogima nema čak ni najključnijeg segmenta – KiM. Čestitke.

 2. Drago mi je da ste se brzo reorganizovali. Moje misljenje je da treba staviti tacku na ono sto je bilo , vise ne komentarisati , nastavti dalje i pokazati se na delima. Zelim vam svaku srecu.

 3. Svaki istinski simpaziter izvornog MI oseća neku gorčinu u u ustima posle neizmerne radosti u izbornoj noći. Šta je se posle dešavalo mi obični smrtnici možemo samo da nagađamo. Zamućeno mi delujeu veoma hitra saopštenja nakon sastanka na kome je došlo do razmimoilaženja, kao da su unapred spremno čekal, možda grešim, ili ne grašim, vreme će pokazati

  1. Има нелогичности у обе приче. Засигурно су “службице” биле затечене и убрзано, да не кажем трапаво, морале да реагују. Поред нејасне журбе за издавањем саопштења које помињете, никако да неко прокоментарише несврсисходности колективног управљања у светлу довођења Јерковића у покрет? Да би неко напустио организацију, онда та особа треба то да или изјави јавно или да поднесе писмену изјаву. “Аргумент” који показују осталих 5 чланова оснивача је њихова одлука да два оснивача избаце из покрета. Нажалост, много је замена теза на обе стране …

   1. Nisi doktore obavjesten, ili neces da vidis. Jesi li cuo izjavu Nestorovica i Pavica, iste veceri? Napustamo pokret – ne, mi smo samo napustili sjednicu – napustili smo pokret i osnivamo svoju stranku. Pa brate, meni je tu pukao film. Vjerovao sam Nestorovicu, ali brate, ne moze se onako ponasati.
    Vucic – Dodik – Nestorovic, i puce pokret.

  2. Још једна нелогичност. Поједини оснивачи гостују на телевизијама Н1 и Нова С. Два медија са програмском политиком у дијаметралној супротности са прокламованим Програма странке, који је данас усвојен. Да би се организовала Скупштина политичке странке, потребно је најмање 6 до 12 месеци. Није јасно како је покрет прерастао у политичку странку за недељу дана. Све и да су почели да пишу Статут после избора, једва да је прошло три месеца од резултата избора. Да је нова партија копија неке друге (и да има председника) могло би се тврдити да је политички статут ископиран и прилагођен програму странке. Али, ово је прва странка која жели да има колективно руководство, па чуди брзина са којом је текст Статута и Програма састављен.

   1. Др Слободан Девић…где видите нелогичности ако сте овај сасјт прегледали по свим питаљима. Рецимо програмски циљњви или много пута поновљене речи о колективном одлучивању или много пута понеовљане речи да је доктор ( који се кловновски сереће ) дошао на састанак и запретио , . Једино то није логично . остало је све јасно. Несторовић ради за УДБУ , без зајебанције, што значи за Вучића. Свака част петорици који су се брзо дочекали на ноге. Идемо даље ми који верујемо МИ. Нико никог овде не заове. Сви смо добровољно

 4. U situaciji kakva ona zaista jeste u Srbiji, ali i usled loše epizode u pokretu, od naročite je važnosti bilo upravo ovo brzo reorganizovanje. Važno je samo da ne bude fobija i straha od širenja pokreta, a trenutak zahteva brzinu. Uskoro će i beogradski izbori, krucijalno je imati formiranu stranku, makar u Beogradu organizovanu za brzi izlazak na skorašnje izbore. I to po celom Beogradu (sve opštine) koji učestvuje na izborima. A posle će ići niz. Takođe, iz tih razloga, važno je u veoma kratkom roku formirati beogradsko stranačko jezgro. Pozdrav i uspeh u radu. P.S. Uvek je lepo videti patriotsku grupciju u moru onih drugih koji zapljuskuju “obale” Srbije.

 5. Dobro je sto ste se odmah docekali na noge i nastavili dalje…. naravno bice dosta izazova, i to niko ne spori…. Glavni zabavljač je otisao, a vi mozete mnogo vise da date nego da suflirate na takvoj predstavi. Potrebno je dosta veštine u komunikaciji i prisutnosti…. nadam se da imate snage, i da pokret ima ljude koji ce biti podrska svemu tome.

 6. Браво људи, само јаки настављају, слаби отпадају! Способни сте и имате моју пуну подршку јер верујем да сте часни људи , и да искрено желите добро Србији !

 7. Само задржите курс. Нека ” аутопилот ” буде укључен непрекидно. Срећан рочетак , срећан рад, срећна будућност.

 8. I dalje mislim da je pogresno osnivati stranku . Stranacka birokratija ,statutarne komisije, nadzorni odbori , sekretari i sekretarice , lokalni odbori , donacije , kirije ,vozni park i soferi sve je to prevazidjeno i anahrono u dobu vestacke inteligencije i stotina hiljada satelita u svemiru. Tacno je , politicki posao je pri zemlji ali politicka misao putuje etrom.
  Ako ne mozete da osmislite nesto drugo i stranka je to sto je za vas vrh politickog angazmana onda dobro, nek je sa srecom.

 9. Већ се после пар дана може наслутити ко је прав а ко крив. Несторовић очигледно лаже (нпр на Локомотиви) и не каже да је рекао да ће напустити Покрет али је то Павић потврдио код (гњиде) Лучића.

  Чему онда причице за децу да су напустили само састанак а не и Покрет? Па онда – Несторовић прво каже да ће бити ‘Прави МИ’ а сада каже да хоће за своју будућу странку да узме име Покрета. Па онда је била крађа новца (Вуче са ИКС 33 не причај глупости ако не знаш!) па онда испаде да је то у питању око 1000 евра. На крају то нико неће помињати а тако су сместили и владици Артмеију а знамо шта је био стварни разлог.

  Kовић код ВукаX33 каже да су само у случају Београда у питању милијарде евра а можда на том трагу треба тражити покушај разбијања Покрета. Несторовићево опањкавање Бранка Павловића је срамно мада овај јесте направио ту грешку са Јерковићем (какав тик-ток, какви бакрачи).

  Дакле, нарцису Несторовићу се нешто десило, изгледа да је добио понуду коју није могао да одбије (позитивну или негативну) и то се види из његове смушености и трачарења. Павић се по инерцији понео за њим и штета је јер ће му те измишљене конструкције остати хипотека.

  Несторовић очито нешто скрива, јер је могао да каже – ‘момци предлажем да један од наш буде председник странке, ево ја сам заинтересован, да ли је још неко заинтересован?’

  Сигуран сам да би био једногласно изабран и да се нико не би јавио као противкандидат. Али, то очигледно није био циљ већ је то било – разбијање Покрета. Сви су изгубили а највише Србија. Надам се да ће Покрет наставити по раније утврђеним принципима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *