За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

11.1.2024.

Током предизборне кампање, једна од најчешћих тема на скуповима МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА било је неприхватљиво понашање Кристофера Хила, који се у Србији понаша као колонијални управник. Али нам је још мање прихватљиво понашање власти које то дозвољавају. Посао било кога ко претендује да води Србију не може и не сме да буде саучествовање у (ауто)колонизацији земље.

Најновији пример аутоколонијалног понашања председника Србије десио се 11.1.2024. приликом последњег састанка са Хилом. На Хилово обавештење да је амерички Стејт департмент одобрио продају 246 противтенковских ракета ”џавелин” нелегалној ”војсци” лажне државе Косово, председник Србије је реаговао у уобичајено преблагом маниру. Изразио је ”разочарење” новим дрским америчким насртајем на српску државу и државност, и на нову америчку претњу нашој војсци. Међутим, у исто време је наградио САД изјавама о посвећености грађењу још чвршћег ”пријатељства”. Али, пошто ”пријатељство” ипак треба показати у пракси – по обичају једнострано – главни агресори на нашу земљу ће, по најави председника Србије, бити додатно чашћени добијањем нових великих инфраструктурних пројеката у Србији.

Као активном учеснику НАТО агресије на нашу земљу, Кристоферу Хилу никада није требало дати агреман, а да се МИ пита – он би већ био проглашен персоном нон грата, због непрекидног, агресивног мешања у унутрашње ствари Србије. Али на страну Хил – награђивање агресора новим уносним пословима у нашој земљи сматрамо дубоко понижавајућим и недостојним. Једине земље које заслужују да на тај начин буду награђене су земље које не признају лажну државу Косово, а изнад свега оне које нам активно помажу у одбрани нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Што се тиче најновијег потеза САД, једина адекватна реакција била би, осим оштрог дипломатског протеста и смањења нивоа сарадње, хитно тражење седнице Савета безбедности УН због кршења Резолуције 1244 и нове претње миру на овим просторима.

Инфо служба МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА

23 thoughts on “За председника Србије америчко наоружавање лажне државе Косово је замајац још јачег ”пријатељства” са САД

  1. Прави те грешку у одређењима. Како “наш председник”? Који су то “наши”? Када се неко стави на листу једног броја грађана, да ли је то председник свих? Нисам сигуран да сте прецизно то одредили “Наш председник”? Биће да је то нешто доста другачије. Особу која се стави на листу једних против других, не знам да ли одредити као “Наш….”-односно свих? Није прецизно то спајати ни са Србијом, јер један од елемената државе су и грађани поред територије и других, а овде је како смо могли да видимо један део грађана у питању-других нема. Та особа се сама одредила да није председник за један део грађана Србије. Он је председник једног дела грађана Србије, по својој вољи. То је фактички и формално исправно.

   1. Ni za jednog predsednika ne glasaju svi građani, a ipak je izabran i predstavlja tu zemlju. Treba biti racionalan u komentarima. Jedno je volja i želja, a drugo realnost. Realnost ne može da se promeni tako što ćemo da je ignorišemo.

    1. Твој став Александра не разумем из разлога што тај човек ” председник ” врши радње супротне интересима Србије чији је ” председдник ” Нихилизам ? шта је то ?наш драги председник нас је стегао за врат, дави нас а ми као Коштуница , легалисти док цео свет око нас посебно ЕУ тоне у нацизам , фашизам. Због легализма изгубисмо Космет, простор Крајине где су Срби били већина. Кад смо код легализма , зашто јавни тужиоц не покрене поступакк против ” председника ” због кршења устава више пута.

 1. Postovani clanovi grupe Mi,
  Smatram da nije bilo nikakve potrebe da maltretirate sebe i narod skupljanjem potpisa i cak gotovo 200 000 glasaca izvodeci na izbore zarad toga da bi smo za uzvrat dobili samo hronicare nase nesrece.
  Sta god doticni nepomnjanik izusne sa svojih poganih usana odavno meni kao Srbinu budi strasnu averziju i osecaj takvog stida da to moja gresna dusa ne moze da opise.
  Smatram da je krajnje vreme da vi kao najjaca samostalna opoziciona grupacija pozovete ljuds na ulice, kad tad se moramo suociti sa siptarima na Kosmetu koji su do samo pre 12 godina bili obicna rulja a sada su vojska i ta vojska ce ubijati srpske mladice hteli mi to proznati ili ne..
  Zar to nije dovoljan razlog da se smesta pocne osporavati legitimitet coveka za kojeg ne znamo da li je Srbin a drzi ceo narod u saci, na vama je odgovornost i pocnite se ponasati uistinu kao opozicija i pricepite ga kako treba jer i bez vaseg obavestenja jasno vidim kako nas ponizava nego vas molim ako kazete sa ste vi Mi onda to i budite!
  Okupator i kvislinzi moraju da odu!!!!

  1. Предлажем уреднику и администратору да коментаре са увредљивим садржајем не прихватају нити објављују, па било хиљаду лепих наспрам једне ружне речи. Можемо своје противљење да искажемо без увреда. Треба да негујемо културу дијалога.

   1. Хила деценијама знамо као озлоглашеног српског непријатеља, тако да он никада није требао да добије акредитацију за вршење САД амбасадора у Србији!
    Вучић треба да нам да образложење?

  2. Подржавам сваку реч Стефане али ( велико али ) за улицу је потребан моменатат, расположење народа , много народа, а да народ позовете, потребни су медији којих немамо. Све је у његовим рукама. Морамо бити стрпљиви ( ја нисам стрпљив ) али разум говори . Да би то разумели добро је погледати интервју Драгана Петровића на једном од канала где говори о начину како је Пашић ишао против краља Александра.

  3. Ово је веома кратковид поглед на тренутну ситуацију у Србији и окружењу. Ја појма нисам имао да је ова група људи изашла на изборе. Потписујем да ће на следећим изборима за ову групу гласати далеко више људи. Губите из вида да на гласање излази једва половина гласача од којих велика већина (као ја) не излази на изборе јер нема за кога да гласа. Исто тако, улога опозиције није да узме власт са наративом “када узмемо власт биће боље”. Улога опозиције је да на конструктиван начин критикују власт у периоду између два избора и на тај начин стекну поверење гласача. “Опозиција” у Србији је до појаве покрета “Ми” била контра-позиција а не опозиција.

 2. Neznam jel vredi trućkati o predsedniku ako ga možeš tako nazvati,on je bolestan čovek ali zapravo njega treba na psihijatriju a Kanda i narod kad veruje u njegove laži ..sve sam retard do retarda…

 3. Moje pitanje je dali glas naroda moze da pokrene temu u skupstini posle izbora i da vidi kakav je plan presednika i da zaustavi ovo skrnavljenje srbije posto vecina poslanika i nezna sta je predsjednik potpisao a i vecina sporazuma ako ne i svi su krsenje zakona srbije i dali je moguce podnjeti krivicnu prijavu protiv predsjednika koji radi protiv zakona srbija je poprisala 41 sporazum sa evropskom unijom i amerikom od 2000 do 2012 u korist terorista i okupacioni drzava koji ih podrzavaju a ko zna koliko je jos od 2012 do 2024 mislim da narod ima osecaj ko da nas slepci vode zedne preko vode a nista se ne menja dok su ostavili srbe napustene teroristima na kosovu

 4. Нажалост, ништа ново за олигархију која се смењује на власти последње три деценије, а посебно од фамозног 5. октобра. Актуелни преседник поникао у демагошкој радикалској школи, превазишао је све своје предходнике по својој безобзирности, лажима, дрскостима, обмањивањима, манипулацијама итд. тако да му се не можете веровати ни једну једину реч. У програмским циљевима МИ је то доста добро апсолвирао, посебно око политике према КиМ. Из ваздуха се одавно види да је на делу једна издајничка делатност (намерна и ненамерна, односно одраз намере, незнања, глупости, неспособности, волунтаризма итд). Сетите се само неких технологија деловања (триков и обмана), подигао споменик Стефану Немањи и помогао око Храма Светог Саве то је за већину јавности прави Србин патриота још и верник, а онда на покварен начин испод жита усваја антипородичне законе и легализује ЛГБТ настраност која је усупротности са предходним доброчинством (наравно државним парама а не својим), историји, традицији и ако хоћете православним вредностима односно СПЦ (не само православљу већ и исламу и католичанству). Око КиМ свима је познато као је он и његов компањол из СПС манипулисали јавност, а исто тако нико у овој држави незна шта је потписано или усмено прихваћено. Наравно да се то односи и на његове предходнике из тз. демократски прозападних странака (данас је то коалиција звучног назива). Нажалост изборним системом који је безброј пута био мењан и калибрисан за владајућу олигархију, он је и овај пут добио легалитет да влада али не и легитимитет. Од распада СФРЈ мислим да је само Милошевић једном имао легитимитет (значи више од 50% бирача са правом гласа). Чињенице су ту и питање је као деловати. Велику већину народа хвата бес, очај, гнушање, али тиме се не смемо руководити. Његов јавни наступи вређају људску свест и памет итд. Ови последњи избори који немају оправдања су сазвани управо да би се посао око КиМ завршио по америчком, односно англосаксонском захтеву. И владајућа екипа (СНС, СПС) и тз. опозиција (Ђилас. Мики, Мариника, Здравко и сл) су на истом задатку својих западих газда. Привидно се свађају али и једни и други раде да се КиМ преда, Република Српска развласти (што ће завршти највећим етничким чишћеме Срба), увед преостали Бг. пашалук у ЕУ и НАТО итд. и коначно да спече да се јавност пробуди и организује. Поставља се питање је зашто не смемо у овом тренутку прибећи емоцијама који директно воде у сукобе боље рећи у катастрофу? Сама чињеница ако се изађе на улицу и прибегне било коме насиљу у овом тренутку. на власт ће доћи опет америчка екипа и нећемо ништа урадити на одбрани наше слободе и независности већ супротно. Нема нам друге у овом тренутку већ да искористимо покрет МИ глас из народа (први пут у 30 година да имамо прави покрет ако остане на прокламованом) да кроз скупштину и јавно деловање (легално и легитимно) окупимо критичну масу народа и јавности и створимо услове да спречимо ово издајничко и накарадно деловање оба пола владајућих олигархија из протеклих деценија. Потребно нам је стрпљење, мудрост, памет и челични живци да би истрајали у одбрани Српског народа и државе. Оба пола ће се свом снагом обрушити (прави хибридни рат) на покрет да га у јавности дезавујуши и елиминишу. Стара пословица каже стрпљен спашен.

 5. Да ли сте примјетили како су протести уочи Нове године у Београду престали у року од неколико минута? Изгледало је као да је неко јавио телефоном:

  -Добри сте били, идите сада кући, ствари су договорене?

  Дан или два дана раније влада Србије признала је косовске таблице, а јуче Хил дође Вучићу да му се захвали и обрадује га наоружавањем косовске војске? Сада знамо ко је јавио Ђиласу и Мариники да иду кући…

  Одавно знамо да ови људи одрађују своје приватне послове, ја теби – ти мени, а народ све плаћа…

  Нисам се због тога овдје јавио. Поручујем МИ: Сада када сте постали важан фактор, никако не смијете (или не би требали) да уђете у борбу против постојећег система кроз тај систем?

  Зашто?

  Зато што је постојећи државни систем подваљен и подметачина и зато што као такав не може се поправити. Он се мора одбацити скроз и замијенити новом Идејом и новим Планом. Постојећи систем у свом темељу има темељну или фундаметалну грешку и због тога се поправити не може, као што се не може поправити кућа чији су темељи попуцали или поломљени. Јефтиније је направити нову кућу.

  МИ не смије постати партија, нити странка, јер партије и странке су вируси у државном систему, од којих држава и систем могу само добити температуру. Најбоље је да останете ПОКРЕТ, док систем не промијените.

  А промијенити постојећи систем ћете лако урадити, уколико добијете подршку око 50% грађана. Сада већ имате подршку од око 20% до 30% (сви који нису изашли на прошле квазиизборе имају вашу подршку). Потребно је још само мало напора и подршка ће доћи, али је важно да останете даље вансистемски, посебни и новоидејни.

  У међувремену, док не дође потребна подршка, МИ требају урадити План (са великим словом П), који је нова Идеја и који ће се угледати на Природу и Бога. Нова Идеја и нови План су једноставни, потребно је изаћи из постојећих мантри и бити скроз свјестан да се ПОСТОЈЕЋЕ ПОПРАВИТИ НЕ МОЖЕ. Кад се то схвати, рјешења се указују сама од себе…

  Поздрав.

  1. Поштовани ДНД,
   У неким написима, који још увек постоје, назначено је шта ће се десити и ко је доведен да би предаои и издао Косово.
   То би значило да је ова власт доведена по Плану који је већ постојао и који су спровели врло успешно.
   Значи да је одмах, после врло кратког времена требало направити План који је требало дорађивати и који је одавно требао да буде примењиван од друге стране.
   Нажалост, њихов план је био темељно разрађен до детаља проузрокујући канцеризацију друштва до задње здраве ћелије(институције).
   Када би сутра кренули са Планом оздрављења треба ће нам времена јер треба прово оздравити људе, показати им пут и терапију која би им помогла.
   Колико у овом тренутку има људи који су премни да се одрекну новца, положаја и власти за опште добро да покушају да оздраве?

  2. Поштовани ( а ) ДНД, од речи до речи, ваш текст је и у мојој глави. Молим Вас да га пошаљете као ” е маил ” на адресу МИ. или да дозволите да ја то учиним. Порука је толико моћна да не могу речима да је увеличам и опишем, јер обезбеђује победу МИ на следећим изборима са могућношћу до 90 посто . Наравно под условом да прихвате и последње слово из ове ваше поруке. Велики поздав и поштовање.

 6. Моје поштовање за покрет Ми.
  Прво бих вас замолила да са вашег сајта скинете све текстове који прате коментаре грађана, а који су на енглеском језику (Leave a reply…i sl.)
  Надаље, учинили сте, начином функционисања сајта, немогућим учлањење у ваш покрет. Као да вас админ намерно опструише.
  Ваши оснивачи су претежно стари мушкарци. Да би покрет имао смисла, па и по питању КиМ, он се мора хитно омасовити. Зашто је тренутно мук? Зашто је учлањење у покрет шпанско село? Грађани су чекали некога ко ће искрено и стварно да покрене талас промена. Немојте да се смисао покрета претвори у помене и сахране оснивача… Са срећом. Учланићу се када то учините једноставним. Цака

 7. Saopštenja, saopštenja… i šta onda? Očekivao sam više oštrine u vašem postizbornom delovanju, ako ništa drugo ono podnošenju tužbi nadležnim sudskim instancama za svako nezakonito i neustavno delovanje Predsenika Srbije i Vlade RS. Verujem da većina vaših birača deluje pomalo zbunjeno posle izbora.
  Na kraju bih podržao Caku što se tiče prisutnosti engleskog jezika na vašem sajtu.
  Veliki pozdrav uz i dalje veliku podršku, do pobede!

 8. Potpuno sa slazem sa vecinom a posebno, mozda S. Nikicem, znaci 100%
  Pokret MI sa svojim saopstenjima samo ohrabruje maloumlje bolesnog predsednika i njegovih saradnika npr. ubica nevinih ljudi na naplatnoj rampi se slobodno seta u
  i drugo a da nepricam o KiM. Jel neko moze da mi kaze koju stavku iz rezolucije 1244 je on i njegovi sproveo u zivot, vracanje imovine, ljudi , vojske i policije, granicni prelazi mnogo drugog a sta je dozvolio da se sprovede protivno toj istoj rezoluciji 1244 siguran sam da znate da ne bih nabrajao. Znam samo da su se upalile sve crvene lampe i predjene su sve crvene linije kod ALESANDRA VUCICA i njegovih bolesnika a ne kod siptara i amera i svaba. VREME JE ZA DELANJE NA SVIM NIVIÒIMA, SVIM ORUDJIMA DRUGOG SPASA NAM NEMA. Zato pozivam pre svega pokret MI da kaze STOP bolesnicima i SUSPENDUJE JAVNO SVE DOGOVORE KOJI SU DOSLI POSLE REZOLUCIJE I SUSPENDUJE A. VUCICA KAO PREGOVARACA ZA KiM I ODREDITI DRUGU OSOBU. Mi vas molimo – uradite to dajte nam snage i mi dolazimo da pocistimo nase dvoriste.

  1. Политика је вештина могућег. Да сада заратимо са западом било би горе него 91-ве. Посебно имајући у виду велику слику гео-политичких промена у свету. Стрпљен – спашен …

 9. Dobro jutro kolumbo!Recite mi razliku izmedju otvorenog izdajnika
  djitlera i prikrivenog patrijotu kvinsliga zvalavog…?…ovaj prikriveni je gori jer je na vlasti!!!..opet su vam namestili igru gde nestor sedi pored OMRAZENOG vuvina u banjoj luci…narod vidi sve detalje igre……smesno i naivno……………jednog jutra nemoj da nas iznenadi SAOPSTENJE kako konstatujemo da smo u 100% okupacionoj zoni…..spavaj srbijo…

 10. Моје мишљење сам ставио у одговр Стефану . Мислим да ” МИ ” немамо неку моћ у парламету осим да својом доследношћу , културним , пристојним, домаћинским понашањем у Скупштини привучемо онај део Срба који никад није гласао јер је изгубио наду због корумпираних и лажљивих политичара из прошлих времена . У последње време сви позивају на улицу а видели смо да то не доноси резултат осим што АВ све више учвршћује положај код безвољног становништва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *